Prima pagină » National » PSD îi răspunde lui Florin Cîțu după ce acesta l-a criticat pe Alexandru Rafila
PSD îi răspunde lui Florin Cîțu după ce acesta l-a criticat pe Alexandru Rafila

PSD îi răspunde lui Florin Cîțu după ce acesta l-a criticat pe Alexandru Rafila

26 ian. 2022, 14:26,
BZI.ro, în National

Pare să fie contre în coaliția de guvernare. PSD și PNL se critică în spațiul public iar primii au formulat deja o reacție la adresa lui Florin Cîțu după ce acesta l-a criticat pe Alexandru Rafila. Senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD a explicat că Florin Cîțu nu are competențele necesare să îl critice pe ministrul Sănătății, mai ales în contextul în care nu a pregătit valul 4 al pandemiei.

„Cred că nu este domnul Cîţu neapărat în măsura de a face astfel de critici dacă ne uităm pe felul în care a fost pregătit valul 4 (al pandemiei, n.r.) şi felul în care este pregătit acum valul 5. Sigur, nu putem să îi dăm nici sfaturi, nici să avem observaţii faţă de poziţiile domnului Cîţu, este preşedinte de partid, are dreptul să spună în cheie politică, să facă orice declaraţie care consideră că ar fi mai bună pentru electoratul lui. Eu cred că interesul ar trebui să fie cel al cetăţenilor României”, a spus Oprea într-o conferinţă de presă.

 

Radu Oprea a comentat declarațiile făcute de președintele PNL, Florin Cîțu care a declarat că așteaptă să vadă rezultatele referitoare la gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID-19. Acesta a arătat că numărul zilnic de infectări nu are aceeași greutate ca în valul 4 al pandemiei.

„Așteptăm cu toții, nu doar eu, și românii, așteptăm să vedem rezultatele acestui mod în care a fost gestionat valul 5. Se pare că indicatorii pe care îl foloseam în vară nu mai au mai au aceeași greutate, numărul de infectări zilnice se pare că nu mai are aceeași greutate pe care avea în vară (…) precizează Florin Cîțu.

Alexandru Rafila a  mai fost criticat de voci din PNL

Tot în luna ianuarie a acestui an, Alexandru Rafila a mai fost criticat de voci din PNL. Chiar Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor l-a acuzat pe ministrul sănătății că nu adoptă certificatul verde:

„Este vorba de o îngrijorare personală pe care o am, când am văzut că cifra se apropie de 10.000. Sunt adeptul introducerii acestui certificat verde al vaccinării, dar dacă văd că e atât de greu de promovat un asemenea document, mă așteptam totuși la unele măsuri clare din partea Ministerului Sănătății și, din păcate, tot ce avem este o pasivitate care îngrijorează foarte foarte mult oameni și inclusiv pe mine.

Recent, într-o conferință de presă comună, Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila au oferit un raport de activitate în fruntea Ministerului Sănătății. Liderul PSD a explicat că nu a avut niciodată vreo discuție legată de demisia ministrului:

Cel mai simplu pentru mine și colegii mei din PSD ar fi fost să nu ne implicăm în actul de guvernare. Părerea mea şi a colegilor meu a fost că PSD trebuia să arate responsabilitate. Am venit la ministrul Sănătății cu un profesionist, cu o persoană recunoscută pe plan național și internațional. Eu nu am avut nicio discuție cu domnul Alexandru Rafila despre demisie. Nu-i adevărat… Fac ce pot să comunice foarte bine, să depășească acest impas de credibilitate între instituțiile statului și cetățeni.  spunea Alexandru Rafila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *