Prima pagină » Local » PSD Iași a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare! Organizația politică promovează personaje controversate
PSD Iași a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare! Organizația politică promovează personaje controversate

PSD Iași a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare! Organizația politică promovează personaje controversate

26 sept. 2024, 16:10, 9 ,
Redacția BZI în Local

În cursul zilei de joi, 26 septembrie, Partidul Social Democrat a publicat lista cu candidați pentru alegerile parlamentare. Vineri, 27 septembrie, la București vor fi deciși candidații de pe locurile eligibile.

Este inadmisibil cum PSD Iași promovează astfel de personaje, precum Cristian Stanciu, Florin Boca, Maricel Popa, Vasile Cîtea. Mai mult,  organizația politică a stabilit pe listă un primar precum Iulian Chirilă, care a câștigat alegerile fiind votat de peste 800 de oameni, când comuna are puțin peste o mie de locuitori. Prin aceste decizii, pe care le ia PSD în defavoarea cetățenilor adăugând pe liste personaje controversate își merită denumirea de „ciumă roșie”.

Se pare că în continuare șpăgile deschid ușile în Partidul Social Democrat, iar majoritatea banilor ajung la covrigarul Marcel Ciolacu.

Prenume și nume Profesie Funcție politică/administrativă
Bogdan Radu BALANIȘCU inginer Secretar de stat ministerul mediului, apelor și pădurilor
Florin Adrian BOCA economist Coordonator departament PSD Diaspora pentru județul Iași
Dan CAȘCAVAL profesor universitar Rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, Iași
Iulian CHIRILĂ economist Primarul comunei Țigănași
Vasile CÎTEA economist Deputat în Parlamentul României și Președintele Federației Române de Box
Bogdan Petru COJOCARU informatician Președintele PSD Iași
Bogdan CRUCIANU jurist antreprenor, consilier municipal în cadrul Consiliului Local Iași și președinte TSD Iași
Aurelia Genoveva FARCAȘ profesor Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași
Costică FLOREA inginer mecanic Director Oficiul Județean de Poștă și Curierat Iași
Dragoș IONESCU inginer proiectare și infrastructură construcții Președinte interimar PSD Pașcani
Costel IOSUB economist Primarul comunei Tătăruși
Mihaela IVANCIA inginer Conf. univ. dr. Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din cadrul Universității de Științele Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad”, Iași
Dorin LUCA inginer prof. univ. dr. Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Iași
Silviu MACOVEI jurist Deputat în Parlamentul României
Roxana Magdalena NECULA sociolog Preşedinte Sucursala Teritorială a Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR) Iași și cadru univ. dr. asociat Univ. „Al.I.Cuza”, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
Cristian STANCIU om de afaceri Lider de grup al consilierilor județeni social-democrați
Maricel POPA om de afaceri Senator în Parlamentul României
Florin RAȘCU teolog Consilier municipal în cadrul Consiliului Local Iași și administrator LDR Invest
Adina ROMANESCU profesor Directorul Colegiului Național de Informatică „Gr. Mosil”, Iași
Vasile TOMA economist Deputat în Parlamentul României
Lorin URCACIUC inginer Consilier județean, director administrativ Ropharma

 

Cristian Stanciu a fost declarat incompatibil de ANI! A profitat de influența şi funcţiile sale pentru a atrage foloase pentru FEG

Agenția Națională de Integritate a dat verdictul. Cristian Stanciu s-a aflat în incompatibilitate timp de 3 ani, perioadă în care a ocupat atât funcția de consilier județean, cât și pe cea de manager al Fundației Ecologice Green. Din această postură, nu ar fi trebuit să încheie contracte cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, care se află în subordinea Consiliului Județean Iași, nici să fie membru în Consiliul de Administrație al unității medicale, dar, folosindu-se de influența sa, Cristian Stanciu nu doar că și-a băgat cursanții în spital, ba mai mult, a făcut asta pe gratis, aducând un prejudiciu statului.

Cristian Stanciu s-a aflat în incompatibilitate aproape 3 ani, în perioada 15.06.2018-27.01.2021, timp în care a fost membru al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Iași, dar a ocupat și postul de consilier județean. Acum, PDS-istul nu va mai putea avea nicio funcție publică și politică.

Cristian Stanciu a fost declarat incompatibil de ANI, iar majoritatea dosarelor penale sunt deschise pentru falsificarea unor diplome (este deținătorul FEG care produce diplome pe bandă rulantă), dar și pentru spațiile comerciale, clădirile primite de la primărie de peste 20 de ani, pentru care nu plătește chirie.

Cristian Stanciu, profit anual de milioane de euro din diplome false la FEG

Cotidianul BZI a publicat nenumărate articole cu privire la profiturile uriașe pe care Cristian Stanciu le înregistrează prin umbrela FEG. O mașinărie de diplome false produce, pentru consilierul județean PSD Cristian Stanciu, un profit de 6 milioane de euro pe an. Asta, prin Fundația Ecologică Green (FEG). Deși fundația ar trebui să fie non-profit, Stanciu încasează sume serioase care au fost reinvestite în terenuri și clădiri, chiar sub ochii autorităților.

Citește și:

I s-a înfundat, în sfârșit, lui Cristian Stanciu! După ce a căpușat, timp de 20 de ani, Primăria Iași, controversatul afacerist este obligat să plătească chirie pentru locațiile FEG

Răzbunarea lui Cristian Stanciu, consilierul județean PSD, continuă! După ce a fost umilită și neplătită, profesoara de sport cu cel mai mic salariu din Iași a fost concediată abuziv de la FEG!

Cristian Stanciu se crede stăpânul Iaşului! Îşi parchează maşina unde doreşte, fără a fi sancţionat

Cristi Stanciu, patronul FEG, va primi aproape gratuit de la Primăria Iași un teren cu o suprafață de peste 600 metri pătrați! Iată dedesubturile unei concesionări cu iz penal! USR-PSD și Mihai Chirica, complici ai unei ilegalități

Imagini de groază, surprinse de turiști în Hotelul Astoria din Iași, deținut de controversatul Cristian Stanciu. Totul pare desprins din cele mai terifiante filme: „M-am trezit cu ciupituri”

Cristian Stanciu a pus stăpânire pe o stradă din centrul Municipiului Iași! Angajații consilierului județean PSD sfidează legea și parchează ilegal

Florin Boca, consilier local PSD, rechin imobiliar

Un alt personaj controversat aflat pe lista PSD Iași este Florin Boca, prezentat de organizația politică ca fiind un mare om de afaceri și coordonator PSD Iași Diaspora. În fapt, acesta nu este altceva decât un combinator imobiliar, un „rechin” pe care îl are PSD.

Florin Boca are destulă influență aspra Comsiei de Urbanism, unde a avut chiar și calitatea de membru. La începutul acestui an, consilierii locali au dezbătut mai multe proiecte din domeniul imobiliar. Unul dintre proiecte aparținea consilierului local PSD, Adrian Florin Boca, coleg de partid cu unii din membrii Comisiei. Boca, prin societatea Radan Construct SRL, și-a propus să construiască șase imobile cu funcțiuni mixte (locuințe colective, hotel) cu regimul de înălțime S+P+M+10E, pe o suprafață de teren de 10.412 metri pătrați, pe strada Aurel Vlaicu nr.78. Membrii Comisiei au votat cu brațele deschise. Boca s-a mișcat repede. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost supus consultării publice și, imediat după expirarea perioadei, a intrat în Comisie. Nu toți beneficiarii de proiecte se pot bucura de aceeași abordare. Consilierul PSD mai are un asociat în proiectul menționat. Este vorba despree Cătălin Cristian, fost consilier local PD-L, cel care controlează societatea Ecoedil management SRL.

Florin Boca este cel mai mare rechin imobiliar din Iași. Dacă un proiect care aparține vreunui dezvoltator este pe placul lui, acesta face tot ce îi stă în putință să îl blocheze, să pună bețe în roate pentru a-l achiziționa ulterior. Acesta urmărește toate terenurile pe care municipalitatea le deține și cu ajutorul consiliului local acestea ajung în posesia sa sau a apropiaților. În fapt Florin Boca își urmărește doar interesul personal sub nici o formă nu își dorește să ajute Iașul.

Citește și:

Florin Boca, consilier local PSD, parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități! Tupeul este maxim

Cu Tesla de 150.000 euro a împărţit pomeni electorale. Membrul PSD Florin Boca mituieşte alegătorii cu doze de bere

 

Comentarii
  • Probabil se vor vota doar ei intre ei si cu neamurile, familiile si prietenii lor pentru ca lumea sigur nu ii va vota.

    Oamenii sunt satui de astia iar marea majoritate a celor de pe lista cu foarte mici exceptii sunt prezentati periodic in ziar la rubrica ,, ASA NU ” pe buna dreptate.

    Chiar nu exista oameni noi si cu conceptii noi in acest partid decat doar astia ce au tot fost la ciolan atat in plan national cat si in cel local, atatia si atatia ani.

  • Nikos Tzeparos

    Bai oameni buni, ce naiba chiar nu exista oameni buni in PSD? Numai Boca, Cruceanu, Necula. Unul si unul…un resapat cu service si combinator, un tepar imobiliar si o preoteasa combinatoare si tepara…bravo PSD!

  • Cu Florea Costică sigur o sa câștige PSD ul, un om mai parsav că el nu a văzut lumea. Dar omul are afaceri cu PNL și candidează la PSD.

  • Da e plina lista de PNL isti de valoare care au fost fugăriti de PNL de ce buni erau, iar acuma PSD ul le asigura un loc pe liste. Lorin Urcaciu și Adina Romanescu sunt niste oameni politici grozavi și foarte buni și de asta nu au încăput la PNL

  • Cu Florea Vrea PSD ul să castige alegerile, un om mai ticălos nu am văzut. În campania de la locale nu a făcut nimic a frecat luleaua supărat că nu a fost pus pe lista de consilieri locali. Așa mare valoare este că nu l-ați pus pe lista de consilieri locali dar acuma ia crescut inteligenta și voi îl puneți pe lista la parlamentare.

  • O gașcă de hoți,oportuniști, de escroci care nu sunt interesați decât de propriul buzunar.

  • Toader Ulise

    Ce poate spune personajul de desene animate Balaniscu ieșenilor care acum 3 luni i-au dat cu flit? Cum poate țeparul imobiliar să ceară vot ieșenilor? Cum crede PSD ca având pe listă pe Roxana Necula cunoscută țapsngiță din ajutoare de la Mitropolie va convinge să voteze lista? Băieții se bazează pe brendul PSD la nivel național și de votul ieșenilor din inerție dar asta va însemna maxim 28-30 % după 30 % e munca organizației. E îmbucurător ca doar 3 se vor găsi pe listă ca eligibili în rest sunt umpluturi, dar și umplutura trebuie să fie de calitate. Este o listă extrem de subțire, cu personaje necredibile și nefrecventabile ( gen Balaniscu )

  • Costica Florea

    Afară gunoaiele Boca,Necula,Balaniscu trei personaje care aduc deservicii grave de imagine PSD-ului.

  • Primarul de la Tatarusi, Costel Iosub este omul de baza a lui Gigi Nichita. La vremuri noi, tot noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`