Joi, 22 octombrie 2020, Partidul Social Democrat și-a depus oficial lista de cadidaturi pentru alegerile parlamentare ce au loc pe data de 6 decembrie 2020. La această oră, organizaţia PSD Iaşi a depus lista de candidaturi pentru alegerile parlamentare 2020. Listele au fost depuse la Biroul Electoral Judeţean Iaşi de la Casa Pătrată.
Ieri, 21 octombrie 2020, a avut loc şedința Comitetului Executiv Naţional (CeX) a Partidului Social Democrat au fost stabilite şi ultimele liste ale filialelor din teritoriu pentru alegerile parlamentare. La Iaşi, lista este următoarea:
Camera Deputaţilor
Toma Vasile
Cîtea Vasile
Ostaficiuc Marius
Macovei Silviu
Șerbescu Marian
Axinte Vasile
Apintiliesei Constantin
Balaniscu Bogdan
Senatul României
Popa Maricel
Cojocaru Bogdan
Boisteanu Paul
Boca Florin
Pănescu Adrian
Lista oficială finală a candidaților pentru Camera Deputaților și Senat, a Partidului Social Democrat în Capitală
Miercuri, 21 octombrie 2020, a fost depusă lista finală PSD a candidaților la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, la Biroul Electoral Municipal. Pe listă sunt trecuți nu mai puțin de 54 de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. Primele 10-11 locuri de la Camera Deputaților și primele 4-5 locuri sunt considerate în partid ca fiind eligibile.
Lista candidaților PSD la Camera Deputaților, în Capitală.
- Alexandru Rafila
- Daniel Tudorache
- Diana Tușa
- Daniel Florea
- Nicoleta Goleac
- Rodica Nassar
- Carmen Mihalescu
- Dan Cristian-Popescu
- Oana Florea
- Petre Florin Manole
- Simona-Valentina Butacu
- Paul Eduard Simion
- Cezar-Costin Stancu
- Costin Simion
- Petre Chirică
- Emanuel Iacob
- Alina-Georgiana Cimpoieru
- Catalina Ștefana
- Nicoleta Paninopol
- Anda-Ioana Negoiță
- Geanin-Georgian Jurubiță
- Traian Pană
- Florin Anghel
- Florin Cristian Alexandrescu
- Mitică Cătălin Unciuleanu
- Andrei Alexandru Țîrdea
- Vlad Alexandru Maioru
- Petre Mărgărit
- Laura Daniela Țane
- Milică Rădulescu
- Alexandru Roland Săvulescu
- Alexandra Ioana Curcă
- Razvan Iulian Râpeanu
- Cristian Sorin Marin
- Daria Zaharia Vișoiu
- Paula Pasciuc
- Raluca Florin Cherecheș
Lista candidaților PSD la Senat, în Capitală.
- Gabriela Firea
- Adrian Streinu-Cercel
- Gabriel Mutu
- Daniel Zamfir
- Alexandru-Hazem Kansou
- Daniel Geantă
- Adriana Larisa Antipa
- Mihail Bogdan Hliza
- Mirona Tudor
- Ionela Marinescu
- Constantin Luca
- George Popescu
- Razvan Cristian Zaharia
- Ioan Bogdan Danciu
- Tăsel Silvica Stan
- Ion Valentin Haită
- Ionuț Ciprian Boțan
Klaus Iohannis, despre alegerile parlamentare 2020
Klaus Iohannis, președintele României, a avut ieri o intervenție publică, după recordul cazurilor Covid-19 înregistrat pe teritoriul țării noastre, acela de 4.848 cazuri noi în doar 24 de ore. Astfel, șeful statului susține alegerile parlamentare să aibă loc pe data de 6 decembrie, deoarece pandemia cu noul coronavirus nu se va încheia nici în ianuarie sau martie. Așadar, procesul de votare nu va impune probleme majore, ci doar se va avea o atenție sporită în campania electorală.
„Intrăm în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, dată care a fost deja stabilită conform legii. Am observat că unii politicieni propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor și că acestea se pot amâna. Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică care ne permite un nou legislativ reprezentativ. Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit. Alegerile trebuie să aibă loc la termen, e fundamental pentru modul în care vom gestiona pandemia și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție”, a declarat Klaus Iohannis.
Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, nici în martie, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată, parlamentarii nu mai pot vota decât legi simple, nu legi organice. Ar fi catastrofal pentru România, într-o perioadă foarte grea, să nu avem parlament funcțional. Tocmai pentru că ne aflăm într-o criză sanitară trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un parlament cu puteri depline. Procesul de votare nu presupune probleme majore, în schimb campania electorală implică o atenție sporită. Au fost stabilite reglementări mai stricte, pentru a limita semnificativ expunerea la riscul contaminării”, a afirmat șeful statului.