Prima pagină » National » PSD cere demisia premierului Florin Cîțu din cauza incendiului spitalului din Constanța: Câți oameni mai trebuie să moară?
PSD cere demisia premierului Florin Cîțu din cauza incendiului spitalului din Constanța: Câți oameni mai trebuie să moară?

PSD cere demisia premierului Florin Cîțu din cauza incendiului spitalului din Constanța: Câți oameni mai trebuie să moară?

01 oct. 2021, 12:35,
BZI.ro, în National

Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, îi cere demisia premierului Florin Cîțu în contextul în care spitalul COVID-19 din Constanța a fost cuprins de flăcări. Senatorul român evidențiază faptul că au fost foarte multe spitale care au ars în ultima perioadă şi sunt zeci de persoane care au murit.

Vă aducem aminte faptul că cel puţin 9 persoane au murit după ce un incendiu a izbucnit în spitalul din Constanța.

Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD îi cere demisia premierului Florin Cîțu

Într-un mesaj de ultimă oră postat de Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD îi cere premierului Florin Cîțu să-și dea demisia din funcţia. Aceasta menţionează faptul că în aceste momente România este pe locul 2 în Europa privind decesele de COVID-19, iar spitalele sunt adevărate bombe:

„Nu era de ajuns că România este pe locul 6 în lume și pe locul 2 în Europa la decesele COVID… Nu era de ajuns că decesele la pacienți cu noul coronavirus din România reprezintă 5% din totalul celor raportate în lume…Suntem singura țară din lume în care s-au înregistrat deja 3 incendii la spitale, cu 33 de morţi. De azi, “palmaresul” acesta îngrozitor creşte… sunt cel puţin 9 persoane decedate la Constanta…Toți cei aflaţi la guvernare trebuie să plece!”, a scris Firea pe pagina ei de Facebook.

Florian Bodog cere și el demisia Guvernului României

Pe de altă treabă, Florian Bogod, fostul ministru al Sănătății a explicat faptul că autorităţile competente nu au făcut nimic pentru a preveni astfel de scenarii şi nici nu s-au pregătit pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19. La rându-i, fostul ministru le cere autorităţilor demisia:

„Din nefericire, pacienții internați în spitalele din România continuă să moară cu zile din cauza incompetenței Guvernului Cîțu, care nu a făcut nimic pentru a pregăti așa cum trebuie noul val al pandemiei. Secțiile AŢI sunt supraaglomerate, iar spitalele abia mai fac față. În tot acest timp, (încă) premierul Cîţu nu are altceva mai bun de făcut decât să găsească țapi ispășitori pentru propria sa incapacitate. Când toți se pricep la toate, iată rezultatul! Dacă ar avea un pic de onoare, Cîțu și-ar da deja astăzi demisia! Oare câți mai trebuie să moară până vom scăpa de acest criminal?”, a scris și Bodog pe rețeaua de socializare.

La spitalul din Constanța a izbucnit un incendiu în care au murit 9 persoane

În dimineața zilei de vineri la Spitalul din Constanța a izbucnit un incendiu puternic care s-a soldat cu decesul a cel puţin 9 persoane. Informaţiile sunt în curs de actualizare iar autorităţile au declarat faptul că pompierii au lichidat focul. Momentan nu se cunosc cauzele exacte de la care a izbucnit incendiul. Cseke Attila a avut o primă reacție în acest context

„Nu pot să confirm un număr, dar confirm că sunt morți. ISU o să confirme după intervenție. Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru preluarea pacienților. Pot să vă spun că m-am uitat asupra acestui spital că pe planul de conformare pe partea medicală MS a discpus două măsuri: ambele sunt realizate în august 2021. Din punct de vedere medical măsurile au efectuate. E vorba de compartimentul de ATI care nu avea ceva aparate. Aici informația exactă e deținută de ISU și ei vor comunica oficial pe partea de incendii. Eu pot să vă spun ce mi-am propus: la fiecare județ să fie managerii pregătiți pentru prevenirea incendiilor. Nu am informații să fie de la managerul de spital că sunt probleme”, a spus Attila la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *