Prima pagină » Actualitate » PSD aduce acuzații grave Guvernării: „Dreapta ia 34 de miliarde lei de la populație!“

PSD aduce acuzații grave Guvernării: „Dreapta ia 34 de miliarde lei de la populație!“

05 ian. 2021, 12:57,
Cristian Zavastin, în Actualitate

PSD aduce acuzații grave Guvernării Coaliției de Dreapta. Social democrații acuză Guvernul că scot 34 de miliarde de lei din buzunarele cetățenilor prin înghețarea veniturilor, dar în schimb companiile străine prosperă în România.

„34 de miliarde de lei scoate noua putere, în 2021, din buzunarele populației, prin decizii ce stopează creșteri de venituri prevăzute de lege! În #Guvernarea Anti-Populație, veniturile românilor scad doar ca să crească profiturile clientelei de partid!“, susțin reprezentanții PSD.

PSD aduce acuzații grave Guvernării: „Ia 20 de miliarde lei de la bugetari și de la pensionarii militari, plus 10,4 miliarde lei de la pensionarii civili și 3,5 miliarde lei de la copii!“

Social democrații susțin că actuala coaliție de la guvernare ia 20 de miliarde lei de la bugetari și de la pensionarii militari, plus 10,4 miliarde lei de la pensionarii civili și 3,5 miliarde lei de la copii.

„Defalcat, Dreapta ia 20 de miliarde lei de la bugetari și de la pensionarii militari, plus 10,4 miliarde lei de la pensionarii civili și 3,5 miliarde lei de la copii! Guvernul fură efectiv de la fiecare vârstnic 175 lei pe lună, spune ca nu sunt bani pentru alocațiile copiilor, dar găsește încă un miliard de lei pentru asigurarea profitului a trei companii străine! Este vorba de mutinaționale apropiate de PNL, finanțate și în 2020, prin aceeași schemă de garantare a creditului comercial de către stat“, au scris reprezentanții PSD pe pagina de Facebook.

„Decizie perversă a Guvernului Cîţu, luată în prag de Revelion“

Reprezentanții social democrați mai spun că amânarea creşterii plafonului pentru TVA-ul de 5% de la 95.000 la 140.000 de euro face ca mii de familii să piardă banii plătiți deja prin contract, pentru avans.

„În schimb, altă decizie perversă a Guvernului Cîţu, luată în prag de Revelion, loveşte puternic în familiile tinere, cu copii și în sectorul construcțiilor! Creşterea plafonului pentru TVA-ul de 5% de la 95.000 la 140.000 de euro se amână cu un an, iar mii de familii pierd, astfel, banii plătiți deja prin contract, pentru avans! Asta e viziunea Dreptei pentru a scoate România din criză: să sufere milioane de oameni ca să se îmbogățească firmele străine prietene cu Cîțu, Barna sau Cioloș!”, mai scriu social democrații pe pagina de Facebook.

„În prima săptămână au dat deja cinci țepe uriașe!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat mai multe atacuri dure la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu. Marcel Ciolacu a scris într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook despre prima săptămână de guvernare a Guvernului Cîțu, despre care spune că a dat deja cinci țepe uriașe românilor.

„În prima săptămână de guvernare, noua putere a dat deja cinci țepe uriașe românilor! După alegeri, tot ce era promisiune a devenit agresiune! Guvernul Dreptei își bate joc de 5 milioane de pensionari. Anul trecut, PNL le dădea pensionarilor o majorare de doar 14% înaintea alegerilor și promitea că le va mări pensiile cu diferența până la 40% în 2021.

Realitatea lui Cîțu este că pensiile NU vor crește decât din septembrie, cu un procent infim, care nu acoperă majorările de prețuri la alimente, medicamente și utilități. V-au mințit, v-au păcălit!“, a precizat liderul social democrat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *