Prima pagină » Actualitate » PSD a depus moţiunea simplă ”O Românie în agonie cu Năsui la Economie”, la Senat – VIDEO
PSD a depus moţiunea simplă ''O Românie în agonie cu Năsui la Economie'', la Senat - VIDEO

PSD a depus moţiunea simplă ”O Românie în agonie cu Năsui la Economie”, la Senat – VIDEO

10 mart. 2021, 13:09,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Membrii Partidului Social Democraţi au depus miercuri, 10 martie 2021, la Senat, moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, intitulată „O Românie în agonie cu Năsui la Economie”.

Senatorul social democrat Lucian Romaşcanu a anunţat, astăzi, în plenul Senatului, depunerea moţiunii simple.

„Conform articolului 66 din Regulamentul Senatului, subsemnaţii, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, vă înaintăm o moţiune simplă cu titlul ‘O Românie în agonie cu Năsui la economie’, adresată ministrului Economiei, Claudiu Năsui”, a precizat Lucian Romaşcanu.

De altfel, după cum a declart preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, hotărârea de a depune o moţiune împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a fost luată în Biroul Politic Naţional al formaţiunii.

„Motivele – blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu: „Vom depune moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui“

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, a precizat de asemenea în data de 22 februarie 2021, după ședința Biroului Permanent Național (BPN), într-o intervenție publică, faptul că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Oficialul a fost acuzat că ar fi blocat un program de finanțare de circa 500 milioane de euro.

„În Biroul Politic Naţional al PSD am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui pentru bătaia de joc la adresa antreprenorului român. În loc să îi ajute el nu face decât să blocheze un program de finanţare de 500 milioane euro. Deci după dezbaterile pe buget, vom face o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a depus plângere penală la DNA

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a precizat faptul că a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție, în data de 18 februarie a acestui an, în cazul suspiciunilor de fraudă la aplicarea Măsurii 3, cu privire la accesarea granturilor pentru investiţii acordate Interprinderilor Mari și Mijlocii (IMM) din fonduri europene.

Plângerea penală depusă la DNA București este una in rem, fiind conectată de suspiciunile pe care le are referitoare la acordarea granturilor pe Măsura 3, un program cu o finanţare totală în valoare de peste 550 de milioane de euro, bani care sunt nerambursabili și care ar fi trebuit acordaţi firmelor afectate de pandemie cu noul coronavirus.

„Am depus o plângere penală in rem la DNA care vizează activitățile suspecte, de comun acord cu premierul Florin Cîțu”, a declarat Claudiu Năsui.

Reamintim faptul că de-a lungul timpului s-au depus diverse moțiuni simple împotriva membrilor Cabinetului condus de Ludovic Orban și mai apoi de Florin Cîțu. Moțiunile simple i-au vizat pe ministrul Sănătății, Finanțelor Publice, Educației și Cercetării, Muncii și Protecției Sociale, dar și Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *