Prima pagină » Actualitate » PSD a cerut suspendarea lui Clotilde Armand: „Fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcția de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1”

PSD a cerut suspendarea lui Clotilde Armand: „Fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcția de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1”

07 nov. 2022, 14:43, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Partidul Social-Democrat a cerut suspendarea primarului Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, după ce aceasta a fost reclamată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) la Parchet, în contextul unui conflict de interese. Reclamată de ANI, Clotilde Armand a venit cu o declarație în acest sens.

Agenția Națională de Integritate a acuzat-o pe Clotilde Armand de conflict de interese administrativ, pentru că s-ar fi numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene, în urma căruia ar fi câștigat aproape 19.000 de lei. În acest sens. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

PSD a cerut suspendarea lui Clotilde Armand

Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 8 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010. Prima persoană vizată a fost Clotilde Armand.

În acest sens, PSD a cerut conducerii USR „să aplice în cazul primarului Sectorului 1 exact aceleaşi standarde de integritate pe care le-au pretins altor politicieni acuzați de fapte penale și de incompatibilitate”.

„Conducerea USR are obligația morală de a convoca, de urgență, o ședință pentru suspendarea din partid a doamnei Clotilde Armand, până când aceasta își va rezolva problemele cu justiția. În caz contrar, tot discursul USR privind integritatea funcției publice se dovedește a fi pură demagogie”, se arată în comunicat trimis de PSD.

Reprezentanţii PSD au mai subliniat că „în cazul doamnei Armand, nu mai e vorba doar de declarații politice sau de speculații de presă. Este o acuzație oficială, din partea Agenției Naționale de Integritate care a inițiat o procedură în justiție împotriva doamnei primar, pentru fapte penale și incompatibilitate. Din acest moment, fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcția de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1 și în special a celor care au votat-o pe baza discursului anti-corupție”.

Preşedintele Organizaţiei PSD a Sectorului 1, Florin Manole a declarat că explicaţiile primarului sunt irelevante.

„Explicațiile date de primarul Sectorului 1, la acuzațiile care i se aduc în sesizarea ANI, sunt la fel de irelevante cum au fost argumentele tuturor politicienilor care susțineau că sunt nevinovați, după ce erau puși sub acuzare de diverse instituții ale statului. Atunci USR cerea cu insistență ca acei politicieni să renunțe la funcțiile publice până la pronunțarea magistraților. Cum ziceau cei de la USR? Să facă pasul în spate, să lase justiția să-și facă treaba, să aibă încredere în instituții, iar dacă sunt achitați, pot reveni în politică”, a spus, Florin Manole.

Care a fost reacția lui Clotilde Armand, reclamată de ANI la Parchet

La anunţul ANI a reacţionat primarul Clotilde Armând, subliniind că proiectul pentru implementarea măsurilor anticorupţie a fost verificat de Ministerul Investițiilor Europene.

„Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau ce. Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție»”, a scris Clotilde Armand, pe pagina de Facebook.

Mai mult, ea a spus că nu se află în incompatibilitate prin numirea făcută și că avea dreptul la mărirea indemnizație de primar, pentru că derulează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile.

„De asemenea, în cadrul lucrării ce face obiectul comunicatului am răspuns de fiecare data solicitărilor ANI și am depus un punct de vedere însoțit de documente justificative care arată legalitatea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de primar al Sectorului 1 București. N-am primit nici un răspuns și mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar”, a mai conchis primarul Sectorului 1.

Vă aducem aminte că la începutul lunii august 2022, consilierii locali PNL Sector 1 au dat-o în judecată pe Clotilde Armand pentru abuz în serviciu. Consilierii au spus că singura realizare a primarului a fost alocarea a 100 de milioane de lei pentru „panseluțe”, în timp ce sectorul se scufundă în mizerie şi incompetenţă administrativă.

Așadar, în contextul în care Agenția Națională de Integritate a acuzat-o pe Clotilde Armand de conflict de interese administrativ, PSD a cerut USR suspendarea acesteia din partid.

Comentarii
  • Poate ca locuitorii au vrut sa fie insultati, de aceea au votat-o. Sau nu?

  • Madama isi va termina cu bine „mandatul”, apoi se va retrage in Guadelupa natala. Avand in vedere meritele sale deosebite va fi numita guvernator si isi va continua cariera politica la umbra palmierilor caraibieni, avand alaturi cativa din cei mai progresisti USR-isi drept consilieri. Astfel perla franceza de peste mari, Goadeloupe va fi vestita pentru mormanele de gunoaie strasnic pazite de sobolani steroizati si de reactivarea unor molimi precum ciuma, lepra, holera, etc. Un paradis neomaoist in floare pentru orice USR-ist trotinetist cu gleznutele dezvelite pentru a fi stantate de sobolani.

  • Ho.tii de la PSD si PNL au furat sute de milioane de euro doar de la Sectorul 1 in ultimii 32 de ani, iar acum tipa ca nes!mtitii ca au pierdut sursa de fur@ciuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *