Prima pagină » National » PSD a câștigat alegerile în Vaslui chiar și după punerea sub acuzare a lui Dumitru Buzatu în dosarul mitei din portbagaj
PSD a câștigat alegerile în Vaslui chiar și după punerea sub acuzare a lui Dumitru Buzatu în dosarul mitei din portbagaj

PSD a câștigat alegerile în Vaslui chiar și după punerea sub acuzare a lui Dumitru Buzatu în dosarul mitei din portbagaj

10 iun. 2024, 16:20, 2 ,
în National

Rezultatele parțiale centralizate luni dimineață indică drept câștigător detașat al alegerilor locale la Vaslui Partidul Social Democrat (PSD). Social-democrații și-au adjudecat președinția Consiliului Județean, primăriile din toate cele trei municipii, un oraș și 58 de comune.

Județul Vaslui rămâne unul dintre cele mai importante bazine electorale pentru social-democrați. Arestarea fostului președinte al PSD Vaslui și al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, nu a tras în jos partidul la alegerile locale de duminică, arată rezultatele parțiale centralizate până acum.

Astfel, noul președinte al CJ Vaslui va fi social-democratul Ciprian Trifan, actual vicepreședinte CJ Vaslui, care, potrivit datelor provizorii, a obținut 45,6% din numărul total de voturi. Pe locul al doilea se află liberalul Nelu Tătaru, cu 24,9% din voturi, urmat de Sorin Chelmu (AUR) cu 12,5% și Mihai Botez (USR): 11,1%.

PSD a câștigat detașat și Consiliul Județean Vaslui, cu 48,9%. Este urmat de PNL – 22,7%, AUR – 19,3% și Alianța Dreapta Unită – 13,6%.

PNL, depășit de AUR în municipiul Vaslui

Și municipiul Vaslui, reședința județului, a fost câștigat tot de social-democrați. Noul primar al municipiului Vaslui, după retragerea din funcție din motive medicale a actualului primar Vasile Pavăl (PSD), este Lucian Braniște, actualul viceprimar în funcție. Fost liberal, Braniște a trecut în tabăra social-democraților, după ce un sondaj intern al PNL-ului local îl dădea pe locul al treilea la favoriți și nu i-a susținut candidatura.

Braniște a fost ales primar al municipiului Vaslui cu 45,7% din voturi. El a fost urmat de Marius Arcăleanu (Alianța Dreapta Unită), cu 30% și Ionel Sandu (AUR) cu 12%. Candidatul PNL, Robert Vlada, care în sondajul intern al partidului figura drept favorit, a obținut doar 7,6%.

La Consiliul Local Vaslui, PSD a obținut 40,5% din voturi, Alianța Dreapta Unită – 24,9%, AUR – 15,2%, PNL – 13,4%.

Din cele 86 de unități administrativ teritoriale ale județului Vaslui, PSD a câștigat 62- trei municipii, un oraș și 58 de comune. PNL a câștigat funcția de primar al orașului Negrești și în 19 comune. AUR și-a adjudecat primăriile din două comune, iar USR și PUSL câte o comună.

Aflat la conducerea județului Vaslui, în diverse funcții, încă de la începutul anilor ’90, fostul lider social-democrat Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv în septembrie anul trecut, după ce a fost prins de DNA având în portbagaj o geantă cu 1,25 milioane de lei. Bani despre care omul de afaceri Emil Savin a reclamat că reprezenta 10% din valoarea proiectului finanțat de CJ Vaslui și pe care Buzatu i-ar fi cerut, indirect, cu titlu de mită. La scurt timp după reținerea sa, conducerea PSD a anunțat excluderea lui Buzatu din partid.

Comentarii
  • Si saraci dar si prosti multi din VS. Se pare ca la vot au fost doar cei care papa de la PSD si nu doresc sa li se ia de la gura painea.

    In Vaslui, polul saraciei din RO, pana nu trec 2/3 generatii nimoc nu se mai schimba.

  • Is tapeni de kileala,voteaza cu capul sulii,cad gardurile pe ei in sate,isi merita soarta de talpa tarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024