Prima pagină » Stiri si curiozitati » Psalmul 31, de grabnic ajutor la vreme de întristare. Ce rugăciuni să rostești pentru curățirea sufletului și iertarea păcatelor

Psalmul 31, de grabnic ajutor la vreme de întristare. Ce rugăciuni să rostești pentru curățirea sufletului și iertarea păcatelor

04 nov. 2022, 11:09,
în Stiri si curiozitati

Psalmul 31 este de grabnic ajutor la vreme de întristare și deznădejde. Acest psalm are o putere tămăduitoare deosebită și este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Iată ce rugăciuni să rostești pentru curățirea sufletului și iertarea păcatelor.

Psalmul 31, de grabnic ajutor la vreme de întristare

Atunci când suntem copleșiți de probleme, dureri trupești sau sufletești și ne simțim împovărați de griji, păcate și deznădejde, este bine să rostim Psalmul 31. Acesta se spune cu mintea eliberată de gânduri negre și cu multă smerenie pentru a avea parte de ocrotirea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești.

,,Fericiţi cărora s-au iertat fărădelegile şi cărora s-au acoperit păcatele.

Fericit bărbatul, căruia nu-i va socoti Domnul păcatul, nici nu este în gura lui vicleşug.

Că am tăcut, îmbătrânit-au oasele mele, când strigam toată ziua.

Că ziua şi noaptea s-a îngreunat peste mine mâna Ta şi am căzut în suferinţă când ghimpele Tău mă împungea.

Păcatul meu l-am cunoscut şi fărădelegea mea n-am ascuns-o, împotriva mea.

Zis-am: «Mărturisi-voi fărădelegea mea Domnului»; şi Tu ai iertat nelegiuirea păcatului meu.

Pentru aceasta se va ruga către Tine tot cuviosul la vreme potrivită, iar potop de ape multe de el nu se va apropia.

Tu eşti scăparea mea din necazul ce mă cuprinde, bucuria mea; izbăveşte-mă de cei ce m-au înconjurat.

Înţelepţi-te-voi şi te voi îndrepta pe calea aceasta, pe care vei merge; aţinti-voi spre tine ochii Mei.

Nu fi ca un cal şi ca un catâr, la care nu este pricepere; cu zăbală şi cu frâu fălcile lor voi strânge ca să nu se apropie de tine.

Multe sunt bătăile păcătosului; iar pe cel ce nădăjduieşte în Domnul, mila îl va înconjura.

Veseliţi-vă în Domnul şi vă bucuraţi, drepţilor, şi vă lăudaţi toţi cei drepţi la inimă.”

Pe lângă acest psalm vindecător, putem rosti la vreme de boală, necaz și neliniște sufletească Crezul și Psalmul 50. De asemenea, pentru îndepărtarea relelor din viața noastră, a ispitelor și a gândurilor negre, putem citi zilnic cei mai puternici psalmi, tămăduitori și făcători de minuni.

Cum să te rogi pentru liniște sufletească și iertarea păcatelor

Atunci când suntem copleșiți de neputință, spaimă, de neînțelegeri în familie sau ne confruntăm cu probleme grave de sănătate, este bine să rostim o rugăciune de vindecare și iertare către Iisus Hristos.

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule Preamilostiv, Răscumpărător al celor păcătoşi, pentru mântuirea neamului omenesc ai lăsat Cerurile şi Te-ai sălăşluit în valea aceasta mult păcătoasă a plângerii şi ai primit pe Dumnezeieştii Tăi umeri neputinţele noastre şi ai purtat durerile noastre!

Sfinte Pătimitorule, ai fost rănit şi chinuit pentru păcatele şi fărădelegile noastre şi de aceea noi înălţăm către Tine, Iubitorule de oameni, rugăciuni smerite. Primeşte-le, Preabunule Doamne şi Te pogoară către neputinţele noastre şi păcatele noastre nu le pomeni! Iartă-ne Doamne Iisuse Hristoase!

Cel care prin Sângele Tău ai înnoit firea noastră cea căzută, înnoieşte-ne, Mântuitorul nostru şi pe noi, cei care ne aflăm întru stricăciunea păcatelor şi mângâie inimile noastre cu bucuria desăvârşitei Tale iertări! Iartă-ne, Doamne Iisuse Hristoase! Cu tânguire şi lacrimi de pocăinţă fără de măsură, cădem la picioarele milostivirii Tale Dumnezeieşti. Iartă-ne Doamne Iisuse Hristoase! Curăţeşte-ne, Dumnezeul nostru, cu Harul Tău cel Dumnezeiesc, pe noi toţi, de toate nedreptăţile şi fărădelegile vieţii noastre, ca întru sfinţenia iubirii Tale de oameni, să-Ţi mulţumim pentru toate milele Tale, să lăudăm Preasfânt Numele Tău, dimpreună cu al Tatălui şi al Preabunului şi de Viaţă Făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin!”

Psalmul 31 are o putere tămăduitoare deosebită și se citește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor, luminarea minții și spor în toate. Acest psalm este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *