Prima pagină » Stiri si curiozitati » Psalmul 3: Cum să te rogi atunci când ești în primejdie

Psalmul 3: Cum să te rogi atunci când ești în primejdie

02 iun. 2021, 14:47,
în Stiri si curiozitati

Psalmul 3 îi este atribuit împăratului David și se spune că acesta l-ar fi compus în perioada în care fugea de fiul său Absalom.

Absalom era un prinţ frumos, dar cu o inimă falsă şi murdară, care își dorea să devină împărat, însă pentru asdta trebuia ca tatăl său să moară.

Absalom plecă la Hebron, un oraş nu departe de Ierusalim, şi formă o armată puternică pentru a-l alunge pe tatăl său.

La aflarea veștii, David a decis să nu lupte împotriva fiului său și a părăsit plângând Ierusalimul. Deși s-a autoproclamat împărat, Absolom a plecat cu o armată mare spre locul în care era tatăl său.

Lupta dintre armata lui Absolom și a lui David s-a dat într-o pădure mare. Oastea lui David a câștigat, iar Absalom a fugit călare pe un măgar. Fiind foarte deasă pădurea, Absolom și-a frânt gâtul între  crengile dese ale unui pom.

Când află că fiul lui a murit, David a început să plângă. Ceva mai tâziu, David s-a întors la Ierusalim şi şi-a reluat tronul, dar a continuat să jelească moartea fiului.

Interpretarea Psalmulului 3

Psalmul 3 începe cu constatarea „Doamne, cât s-au înmulțit cei ce mă necăjesc“. Acesta este mesajul omului supărat și dezamăgit de faptul că semenii săi îl vor mort. „Mulți se scoală asupra mea“ scrie în continuarea psalmului, ca o explciație a numprulu imare a celor care au trecut de aprtea lui Absalom.

David pune învrăjbirea oamenilor împotriva sa pe seama vicleniilor diavolului, acre știe cel mai bine să ne depărteze de Dumnezeu fără ca noi să ne dăm seamă.

Versul „Iar Tu, Doamne, sprijinitorul meu ești….” arată încrederea totală pe care David o are în divinitate și de la care așteaptă ajutor.

David este conștient că având sprijinul lui Dumenzeu, „Nu mă voi teme de mii de popoare, care împrejur mă împresoară”

Versul „Că Tu ai bătut pe toți cei ce ma vrăjmășesc în deșert“ arată măreția lui Dumnezeu acre poate sprijini credința lui David în divinitate.

Versul „Dinții păcătoșilor ai zdrobit“ face trimitere la faptul că în psalmi de multe ori răul este întruchipat prin fiarele pădurii, iar colții fiarelor trebuie opriți de Dumnezeu.

Sintagma „A Domnului este mântuirea“ este o concluzie a psalmului care ne trimite cu gândul la faptul că orice s-ar întâmpla Dumenezeu ne mântuiește și peste poporul Său este binecuvantarea Sa.

Cum se citește Psalmul 3

Toți credincioșii care se află într-o mare primejdie trebuie să rostească următorul psalm:

„Doamne, cât s-au înmulţit cei ce mă necăjesc! Mulţi se scoală asupra mea;

Mulţi zic sufletului meu: „Nu este mântuire lui, întru Dumnezeul lui! ”

Iar Tu, Doamne, sprijinitorul meu eşti, slava mea şi Cel ce înalţi capul meu.

Cu glasul meu către Domnul am strigat şi m-a auzit din muntele cel sfânt al Lui.

Eu m-am culcat şi am adormit; sculatu-m-am, că Domnul mă va sprijini.

Nu mă voi teme de mii de popoare, care împrejur mă împresoară.

Scoală, Doamne, mântuieşte-mă, Dumnezeul meu, că Tu ai bătut pe toţi cei ce mă vrăjmăşesc în deşert; dinţii păcătoşilor ai zdrobit.

A Domnului este mântuirea şi peste poporul Tău, binecuvântarea Ta.“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *