Prima pagină » Stiri si curiozitati » Psalmul 26 se citește pentru vindecarea de boli și îndepărtarea relelor. Când și cum se rostește pentru a avea parte de ajutor divin

Psalmul 26 se citește pentru vindecarea de boli și îndepărtarea relelor. Când și cum se rostește pentru a avea parte de ajutor divin

18 nov. 2022, 12:00,
în Stiri si curiozitati

Psalmul 26 se citește pentru vindecarea de boli și îndepărtarea relelor. Acesta are o putere tămăduitoare deosebită și este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smrenie. La vreme de necaz și grea întristare, psalmul 26 are un efect imediat. Iată când și cum se rostește pentru a avea parte de ajutor divin și de ocrotirea tuturor forțelor cerești.

Psalmul 26 se citește pentru vindecarea de boli și îndepărtarea relelor

Atunci când suntem copleșiți de dureri trupești sau sufletești este bine să rostim o rugăciune tămăduitoare pentru alinarea suferințelor și liniște sufletească. Pe lângă rugăciunile rostite la vreme de boală, putem citi Psalmul 26 pentru îndepărtarea relelor, întărirea credinței și sănătate.

,,Domnul este luminarea mea şi mântuirea mea; de cine mă voi teme?

Domnul este apărătorul vieţii mele; de cine mă voi înfricoşa?

Când se vor apropia de mine cei ce îmi fac rău, ca să mănânce trupul meu;

Cei ce mă necăjesc şi vrăjmaşii mei, aceia au slăbit şi au căzut.

De s-ar rândui împotriva mea oştire, nu se va înfricoşa inima mea.

De s-ar ridica împotriva mea război, eu în El nădăjduiesc.

Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta: să locuiesc în casa Domnului în toate zilele vieţii mele,

Ca să văd frumuseţea Domnului şi să cercetez locaşul Lui.

Că Domnul m-a ascuns în cortul Lui în ziua necazurilor mele; m-a acoperit în locul cel ascuns al cortului Lui;

Pe piatră m-a înălţat. Şi acum iată, a înălţat capul meu peste vrăjmaşii mei.

Înconjurat-am şi am jertfit în cortul Lui jertfă de laudă. Îl voi lăuda şi voi cânta Domnului.

Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluieşte-mă şi mă ascultă.

Ţie a zis inima mea: Pe Domnul voi căuta. Te-a căutat faţa mea; faţa Ta, Doamne, voi căuta.

Să nu-Ți întorci faţa Ta de la mine şi să nu Te abaţi întru mânie de la robul Tău;

Ajutorul meu fii, să nu mă lepezi pe mine şi să nu mă laşi, Dumnezeule, Mântuitorul meu.”

De asemenea, putem rosti la vreme de grea încercare trupească sau sufletească și rugăciunea soților pentru bună înțelegere și armonie în familie. Pentru îndepărtarea relelor, ispitelor și gândurilor negre putem spune cât mai des cu putință rugăciunea Sf. Haralambie.

Ce rugăciune să rostești pentru binele familiei și spor în casă

Pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești este bine să rostim zilnic o rugăciune pentru sporul casei, înțelegere cu cei dragi și armonie în familie. Rugăciunea pentru binele casei are o putere deosebită și este de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

,,Stăpâne, Doamne, Dumnezeul nostru, care întru cele înalte locuieşti şi spre cele smerite priveşti, binecuvântează casa noastră şi cu puterea Ta, întăreşte-ne pe noi, robii Tăi (numele), cei ce locuim în ea. Bine este, Doamne, ca şi casa noastră să ne fie ca o doua biserică, în care noi ne închinăm înaintea sfintelor icoane şi ne rugăm Ţie. Binecuvântează, Doamne, găspodăria noastră şi înmulţeşte în ea toate bunătăţile, ca să uităm de grijile şi nevoile pământeşti şi să putem lucra mai cu osâdrie pentru dobândirea vieţii cele veşnice şi pentru a ajunge în locaşurile Tale cele sfinte.

Îndepărtează de la noi toate cursele vrăjmaşului celui pierzător de suflete, trimite pe îngerul Tău cel milostiv, ca să ne păzească şi să ne ferească de toată răutatea şi să ne povăţuiască spre lucrarea tuturos faptelor celor bune şi spre împlinirea sfintelor porunci. Că ţie ţi se cuvine a ne milui şi a ne mântui, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Psalmul 26 are o putere vindecătoare deosebită și se citește pentru alinarea suferințelor, luminarea minții și liniște sufletească. Acest psalm este făcător de minuni și de grabnic ajutor în cele mai grele momente ale vieții noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024