Prima pagină » Stiri si curiozitati » Psalmi pentru vindecare grabnică. Ce rugăciuni să rostești zilnic pentru sănătate și liniște sufletească

Psalmi pentru vindecare grabnică. Ce rugăciuni să rostești zilnic pentru sănătate și liniște sufletească

09 sept. 2022, 12:35,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

La vreme de boală și grea suferință putem citi cei mai puternici psalmi pentru vindecare grabnică. Aceștia au o putere tămăduitoare deosebită și sunt de grabnic ajutor pentru cel copleșit de deznădejde și împovărat de probleme. Iată ce rugăciuni să rostești zilnic pentru sănătate și liniște sufletească.

Cei mai puternici psalmi pentru vindecare grabnică

Atunci când ne confruntăm cu o problemă gravă de sănătate și suntem copleșiți de durere putem citi psalmi pentru vindecare. Aceștia se rostesc cât mai des cu putință pentru alinarea suferințelor noastre trupești sau sufletești, dar și pentru luminarea minții și îndepărtarea relelor. Psalmii pentru vindecare grabnică fac minuni pentru credinciosul care se roagă cu multă smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre.

Cel mai puternic psalm la vreme de boală este Psalmul 142, tămăduitor și cu efect imediat.

„Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta; auzi-mă, întru dreptatea Ta. Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta. Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viață mea o călca în picioare; făcutu-m-a să locuiesc în întuneric că morții cei din veacuri…

Mâhnit e duhul în mine și inimă mea încremenită înlăuntrul meu. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit. Tins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu că un pământ însetoșat. Degrabă auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-ți întoarce fața Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se pogoară în mormânt…

Fă să aud dimineața milă Ta, că la Tine mi-i nădejdea. Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. Scăpa-mă de vrăjmașii mei, că la Tine alerg, Doamne. Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povățuiască la pământul dreptății. Pentru numele Tău, Doamne, dăruiește-mi viață. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu.

Fă bunătate de stârpește pe vrăjmașii mei și pierde pe toți cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău. Amin!”

Pe lângă acest psalm vindecător, putem rosti în fiecare dimineață și cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Pentru a avea parte de spor în toate și de liniște în familie, putem citi zilnic și psalmi pentru înțelegere între soți.

Cum să te rogi pentru sănătate și luminarea minții

La vreme de boală și durere trupească sau sufletească  putem rosti cea mai puternică rugăciune pentru sănătatea minții. Aceasta se spune de trei ori, dimineața și seara.

„Doamne, deschide ochii sufletului meu, precum ai deschis ochii celui orb din naștere, ca să te cunosc pe Tine și să Te urmez pe calea cea strâmtă care duce la Împărăția Cerurilor.” (Marcu 10, 46-52)

De asemenea, pentru a ne elibera de povara gândurilor rele și a avea parte de ajutor divin este bine să rostim o rugăciune pentru iertarea păcatelor.

„Cu inimă înfrântă și îndurerată strig Ție, ca și femeia cananeancă: „Iisuse, miluiește-mă, că nu am fiică, ci trup, care cumplit este stăpânit de diavolul, și cu patimi și urgie este aprins. Și dă-mi tămăduire mie, celui ce mult am greșit Ție.” (Matei 15, 21-28)

Psalmii pentru vindecare grabnică se rostesc la vreme de necaz și suferință trupească sau sufletească. Aceștia au o putere vindecătoare deosebită și sunt făcători de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *