Prima pagină » Stiri si curiozitati » Psalmi de încurajare. Rostește aceste rugăciuni pentru a fi puternic în cele mai grele situații

Psalmi de încurajare. Rostește aceste rugăciuni pentru a fi puternic în cele mai grele situații

13 ian. 2022, 10:49,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Atunci când suntem copleșiți de probleme și nu mai avem putere este bine să rostim psalmi de încurajare. Tot mai multe persoane se confruntă cu depresia, cu stările de anxietate, disperare și deznădejde. Rostirea unor psalmi ne ajută să ne păstram credința și speranța că toate momentele dificile vor trece. Iată ce rugăciuni trebuie să spui pentru a fi puternic în cele mai grele situații.

Psalmi de încurajare în momentele de suferință și deznădejde

Fie că ne confruntăm cu o problemă de sănătate sau cu o perioadă mai grea pe plan profesional sau personal, de cele mai multe ori suntem copleșiți de situațiile grele. Mai mult, simțim că nu mai facem față provocărilor zilnice. 

Pentru a ne găsi liniștea interioară, echilibrul și puterea, preoții ne îndeamnă să rostim cei mai puternici psalmi de încurajare. Aceste rugi sunt extrem de puternice și au o forță vindecătoare aparte. 

Citirea psalmilor presupune o rânduială anume și o pregătire din partea persoanei care se confruntă cu situații grele. Este bine să rostim psalmii pentru încurajare seara, după ce am terminat toate activitățile. De asemenea, aceste rugi tămăduitoare se citesc în liniște și cu gândurile curate.

Este cunoscut faptul că psalmii se rostesc în momentele de grea suferință trupească sau sufletească, atunci când suntem lipsiți de putere și speranță.

Persoanele singure, care sunt cuprinse de deznădejde pentru că nu și-au găsit sufletul pereche și nu au o familie pot citi, de asemenea, psalmi pentru căsătorie.

De grabnic ajutor este și rugăciunea la icoana Maicii Domnului, care îl ocrotește pe cel credincios și îi dă putere. 

Ce psalmi trebuie să rostești pentru a fi puternic în situațiile cele mai grele

Cei care se simt copleșiți de probleme și lipsiți de alinare pot rosti psalmi pentru încurajare. Aceste rugi pot face minuni pentru cei credincioși și smeriți. Pe lângă rugăciunile către Mântuitor, către Maica Domnului și către toți sfinții, psalmii sunt înzestrați cu o forță vindecătoare deosebită.

Dacă simțim că ne pierdem credința și suntem în pragul depresiei este bine să rostim un canon de pocăință către îngerul păzitor. 

Iată ce trebuie să rostești pentru a scăpa de deznădejde, disperare și tristețe.

„Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după cuvântul Tău. Te caut din toată inima mea; nu mă lăsa să mă abat de la poruncile Tale. Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” 

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” 

„Vindecă-mă, Tu, Doamne, și voi fi vindecat; mântuiește-mă Tu, și voi fi mântuit; căci Tu ești slava mea!”

,,Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii.”

În momentele de deznădejde și disperare este bine să rostim psalmi de încurajare. Aceste rugi ne ajută să fim puternici și să depășim situațiile dificile cu care ne confruntăm în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *