Prima pagină » Sanatate » Prune uscate calorii: Este bine să le consumi dacă vrei să slăbești?

Prune uscate calorii: Este bine să le consumi dacă vrei să slăbești?

15 sept. 2021, 15:24,
în Sanatate

Prunele uscate sunt dulci și bogate în nutrienți. Acestea conțin vitamina A, C și grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu și fier, dar știi câte calorii au? Află în acest articol dacă este bine să le consumi, cât timp ești la dietă.

Ca și alte fructe uscate, acestea pot fi găsite pe tot parcursul anului. Ele oferă organismului o cantitate considerabilă de fibre, menite să ajute digestia și să potolească foamea. Cu toate acestea, prunele nu sunt recomandate în cazul curelor de slăbire, deoarece conțin multe calorii.

Prune uscate: Câte calorii au

Prunele uscate conțin de trei ori mai multe calorii decât prunele proaspete. De exemplu, 100 de grame de prune uscate conțin 190 de calorii. Astfel, dacă ești la dietă, este recomandat să consumi prune proaspete. Chiar dacă nu sunt la fel de nutritive, numărul de calorii este mai mic, iar diferența de vitamine nu este foarte mare.

Dacă totuși preferi prunele uscate, nu este nicio problemă să consumi una sau două. Consumate în exces, te vor împiedica să scapi de acele kilograme nedorite. Moderația este cheia succesului!

De precizat este că prunele uscate sunt extrem de eficiente în înlăturarea constipației.

Spre deosebire de prunele uscate, cele proaspete au mult mai puține calorii. La 100 de grame de prune veți avea 59, 7 calorii. De aceea este bine să le preferați, în detrimentul celor uscate.

Atât proaspete, cât și uscate, prunele constituie subiectul a numeroase cercetări datorită conținutului mare de fitonutrienți, numiți acizi neoclorogenici și clorogenici. Substanțele găsite în prune se numesc fenoli, iar proprietățile lor antioxidante au fost îndelung studiate. Aceste substanțe sunt cunoscute, în special, pentru eficiența în neutralizarea radicalului liber al oxigenului numit anion superoxid.

Beneficiile consumului de prune uscate

Prunele uscate au abilitatea de a stopa răul făcut de oxigen celulelor noastre, prin conținutul de beta caroten. Acesta funcționează ca un antioxidant, eliminând radicalii liberi.

Aceste fructe deshidratate reprezintă o sursă extraordinară de potasiu, un mineral esențial pentru menținerea unei presiuni sanguine normale și a bunei funcționări a inimii. Astfel, este redus riscul accidentelor vasculare cerebrale. De asemenea, potasiul oprește pierderea calciului prin urină, ajutând la prevenirea subțierii oaselor. În plus, datorită conținutului de vitamina A, prunele uscate constribuie la refacerea și creșeterea oaselor.

Resveratrolul care se găsește în compoziția prunelor închise la culoare, între indigo și negru și vișiniul cel mai închis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până în prezent, de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic ca vitamina C. Antioxidanții puternici din aceste fructe ajută la eliminarea celulelor deteriorate care afectează memoria.

Consumul de prune uscate previne constipația. Astfel, ajută tranzitul intestinal, scăzând riscul apariției cancerului de colon și a hemoroizilor. Fibrele solubile hrănesc bacteriile bune, prezente în intestinul gros.

Prin conținutul de acid propionic, prunele uscate reduc colesterolul. Totodată, prin vitamina C pe care o conțin, prunele au capacitatea de a spori absorbția fierului. Prunele oferă energie, prin prezența în mod natural a zahărului. În acest fel, ele pot alunga oboseala și senzația de stres.

Chiar dacă prezintă toate aceste elemente nutritive, prunele uscate sunt contraindicate persoanele care au probleme cu glicemia și au un risc crescut de a face diabet. Mai mult, nu este recomandat consumul de prune uscate afumate, deoarece pot fi cancerigene.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Ce spune Dana Rogoz despre George Simion. Au învățat în același liceu, iar vedeta a fost martora unui moment surprinzător
Playtech.ro
Se schimbă liderul în cursa pentru Cotroceni. Sondajul Polymarket indică o răsturnare de situație. Cine este favorit
observatornews.ro
Casele şi apartamentele s-ar putea ieftini, după ce vânzările au scăzut. Iancu Guda: "Cel puţin 10%"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Alternativă pentru români, după explozia prețurilor la locuințe. Costa 25.000 de euro
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul lui Donald Trump dă speranțe întregii lumi că putem asista la ceva nemaiîntâlnit
Playtech.ro
Viteza maximă ideală cu care să conduci pe un drum național. Consumul de carburant scade cu 30%
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simion a mințit și cu nevasta. Și-a schimbat soția cu 2 luni înainte de nuntă. Cine este și cum arată femeia căreia Ilinca i-a luat locul
redactia.ro
Drama prin care a trecut marea actriță Cristina Deleanu: „Nu voi uita niciodată acea senzație de pământ în gură”
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`