Prima pagină » Culinar » Prune umplute cu miez de nucă și cremă de smântână. O gustare delicioasă

Prune umplute cu miez de nucă și cremă de smântână. O gustare delicioasă

15 iul. 2024, 15:05,
BZI.ro, în Culinar

Aceste prune umplute cu miez de nucă, fierte în vin și glazurate cu cremă sunt deosebit de gustoase și hrănitoare. Înainte ele se serveau presărate cu zahăr pudră, acum se servesc cu cremă din frișcă bătută, cremă din smântână sau cremă de ciocolată.

Rețeta de prune umplute cu miez de nucă este un desert tradițional, venit din străbuni, însă, de-a lungul timpului rețeta s-a adaptat și a devenit un desert tradițional modernizat.

Ingredientele pentru rețeta de prune umplute cu miez de nucă

Pentru această delicioasă gustare aveți nevoie de prune uscate fără sâmburi, miez de nucă, vin roșu și zahăr, iar pentru cremă aveți nevoie doar de 200 gr de smântână cu o grăsime de 25 – 30%, un pliculeț de zahăr, un pliculeț de zahăr vanilat și esență de vanilie.

Pentru început prunele se pun într-un bol cu apă fiartă, fierbinte. Se lasă să se hidrateze aproximativ 30 – 45 de minute. După ce s-au înmuiat foarte bine, se scurg bine de apă, se lasă să se răcorească după care se umple fiecare prună cu câte un miez de nucă.

Prunele umplute cu miez de nucă se pun într-o cratiță la foc mic, peste care se toarnă vin roșu atât cât să acopere prunele. Se îndulcesc cu zahăr după gust și se lasă la foc mic să fiarbă până când scade cantitatea de vin.

După ce prunele au fiert, se stinge focul și se lasă să se răcorească complet. Între timp se pregătește crema.
Într-un bol se pune smântâna, zahărul și vanilia și se mixează până se obține o cremă potrivită. Odată ce s-au răcit, prunele se așează în farfurii și se decorează cu cremă, puteți adăuga orice topping vă place.

Bomboane delicioase de casă în doar cinci pași

Dacă doriți să mâncați niște bomboane cu prune gustoase și nu vreți să le cumpărați de la magazin, este momentul să încercați acest desert savuros și să vă convingeți că sunt mult mai bune decât cele din comerț.

Aveți nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru a meșteri acest desert, așadar, aveți nevoie de prune uscate fără sâmburi, ciocolată neagră sau cu lapte, ciocolată albă, miez de nucă și puțin ulei.

Se spală prunele sub un jet de apă și se lasă la scurs peste noapte. Dacă prunele sunt umede, nu se lipește ciocolata de ele.
Se introduce miezul de nucă în gaura în care a fost sâmburele și nuca care rămas după ce ați umplut prunele, îl măcinați fin pentru a-l putea folosi ulterior.
Mărunțiti ciocolata și puneți-o la topit cu 2 linguri de ulei. O topiți fie la bain marie, fie la microunde, în 3 cicluri de câte 30 de secunde.

Treceți prunele umplute cu nucă prin ciocolata topită, apoi le scoateți pe o hărtie de copt și presărați-le cu miez de nucă măcinată sau cu ciocolată topită și asta e tot, bomboanele cu ciocolată sunt gata!
Astfel, putem adapta prunele umplute cu miez de nucă în mai multe rețete savuroase și ușor de făcut, bucurându-ne de savoarea fructului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *