Prima pagină » Titlurile zilei » Proxenetul din politica ieșeană, greu de învins! Toate instituțiile s-au spălat pe mâini! Scandalul s-a mutat la Prefectură

Proxenetul din politica ieșeană, greu de învins! Toate instituțiile s-au spălat pe mâini! Scandalul s-a mutat la Prefectură

24 oct. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Blocul din comuna Rediu pare greu de demolat. Locuitorii din zona de case s-au trezit peste noapte cu dușmanul din vecini. În loc de mansardă a mai apărut un etaj. ISC a hotărât că autorizația de construire a fost eliberată ilegal, dar a mutat meciul în curtea Prefecturii. Săptămâna viitoare, juriștii Prefecturii ar trebui să ofere un răspuns. Beneficiarul investiției este un cetățean german, dar în spate se află Mugurel Zarughevici, fostul lider PIN, judecat pentru proxenetism. A vândut terenul chiar la începutul anului. Firma neamțului se află la aceeași adresă unde avea Zarughevici apartamentul

Scandalul imobiliar din comuna Rediu este departe de final! Într-o ediție trecută a cotidianului „Bună Ziua Iași” s-a prezentat o situație în care un dezvoltator imobiliar a construit un bloc în zona de case din comuna Rediu. În spatele afacerii se află Mugurel Zarughevici, acuzat de proxenetism și trafic de minori. Vecinii au reclamat peste tot noua construcție autorizată cu un regim de înălțime P+2+M. Peste noapte, mansarda a fost transformată în etaj. Indicatorii urbanistici au fost autorizați de Primăria Rediu pentru o suprafață de 508 metri pătrați. Inspectoratul Județean pentru Construcții Iași a intrat pe fir și a constatat că autorizația a fost eliberată cu nerespectarea legii. „Documentația în baza căreia s-a eliberata A.C. nu conține: carte funciară actualizată la zi, extras din planul cadastral actualizat, planul topografic vizat de OCPI, referatele de verificare pentru documentația tehnică pe specialități la cerințele stabilite prin memoriul tehnic. În teren nu s-a respectat regimul de aliniere față de limitele laterale și posterioare ale clădirilor învecinate”, se arăta în raportul ISC. În acest moment, sesizarea este verificată de către juriștii Prefecturii Iași.

Lucrările continuă

Chiar dacă lucrările au fost suspendate pe moment, investitorul nu a ținut seama de controlul ISC. „Domnule, ăștia s-au apucat și au montat tâmplăria și au turnat și niște șape în interior. Am sunat la ISC și au spus că s-au adus documente. Ce documente, pentru mutarea blocului? Au spus că nu îmi pot transmite documentele”, a spus unul dintre locuitorii de pe strada Garoafelor, din comuna Rediu. Culmea, în acest caz, inspectorii de la ISC i-au amendat pe primarul comunei și pe inspectorul de la Urbanism cu câte 5.000 de lei, pentru că nu au pus la dispoziție documentele solicitate. Primarul Vasile Haidău este bucuros că a scăpat basma curată. În ziua în care a lipsit de la serviciu, autorizația a fost semnată convenabil de către viceprimarul Ștefan Paraschiv.

S-a schimbat schimbarea

După publicarea articolului în BZI, inspectorul de la Urbanism, Ciprian Cleminte, și-a anunțat demisia. Chiar primarul a amenințat cu o comisie de disciplină. Brusc, situația s-a liniștit. „S-a constituit Comisia de Disciplină. S-a dovedit că toată documentația era în regulă, erau avizele de la instituțiile abilitate, Comisia nu i-a dat voie să-și dea demisia. A fost deja amendat de ISC cu 5.000 lei. A rămas în primărie la insistențele comisiei”, a declarat primarul Haidău. Acest balamuc afectează locuitorii de bună-credință de pe strada Garoafelor. Afaceriști și medici, cu venituri peste medie, au crezut că vor amenaja un colț liniștit în comună. Până când a fost trântit un bloc ce a stricat armonia din zonă. Mai mult, strada nu beneficiază de toate utilitățile, iar încă opt apartamente complică și mai mult traficul rutier.

Interfața este un neamț

În luna ianuarie a anului 2019, soții Mugurel și Gabriela Zarughevici au vândut către soții Michael May (domiciliat în Stuttgart, Germania) și Lucia – Verginia May (născută în localitatea Scânteia, județul Iași ), terenul de 508 metri pătrați de pe strada Garoafelor, care a făcut și obiectul scandalului. Părțile s-au înțeles la o valoare de 26.000 de euro. Imediat după finalizarea tranzacției, pe data de 16 aprilie 2019, Michael May înființează societatea de dezvoltare imobiliară May Bauhaus SRL. Societatea amintită este beneficiarul construcției din strada Garoafelor. Firma a fost înființată special pentru această investiție. Ulterior este obținută autorizația nr.83/17.05.2019. Chiar dacă reprezentanții Primăriei Rediu menționau că beneficiarul este cetățeanul german, în realitate sunt soții Zarughevici. Ce i-a dat de gol? Tocmai sediul social. Firma apărea la data înființării la adresa din municipiul Iași, cartierul Tătărași: strada Hanciuc, nr.12, bloc 350, la parter. La aceeași adresă aveau domiciliul soții Zarughevici. Între timp, apartamentul a fost vândut.

Au fost arestați

Soții Zarughevici au intrat în atenția procurorilor DIICOT după ce au deschis salonul de masaj Xclusive Massage, în zona centrală a Iașului. Procurorii susțin că cei doi se ocupau, de fapt, cu traficul de minori și proxenetism, prin intermediul salonului. Fetele, unele minore, erau păcălite de Mugurel Zarughevici să întrețină raporturi sexuale cu clienții salonului, dar după ce mai întâi erau încercate de „afacerist”. Aceste teste ar fi fost tolerate chiar de către soția lui Mugurel. Totul a funcționat de la începutul anului 2016, până la mijlocul anului 2017. Cei doi inculpați au fost arestați preventiv, după care măsura a fost schimbată cu cea de arest la domiciliu. Din primăvara acestui an, soții Zarughevici se află sub control judiciar. Mugurel Mihai Zarughevici este fostul lider al filialei ieșene a Partidului Inițiativa Națională (partid condus pe vremuri de Cosmin Gușă și Lavinia Șandru- n.r.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *