Prima pagină » Local » Provocările lui Viktor Orban de la Tușnad stârnesc reacții puternice la Iași
Provocările lui Viktor Orban de la Tușnad stârnesc reacții puternice la Iași

Provocările lui Viktor Orban de la Tușnad stârnesc reacții puternice la Iași

23 iul. 2022, 14:30,
BZI.ro, în Local

Deputatul PSD Silviu Macovei, membru al Comisiei pentru controlul activității SRI din Camera Deputaților reacționează foarte dur la declarațiile premierului maghiar la încheierea Universității de vara de la Tușnad.

La sfârșitul Universității de vară de la Tușnad, premierul Viktor Orban, foarte apropiat de Vladimir Putin, a lansat atacuri la adresa Occidentului. Declarațiile sale au stârnit revolta unui deputat ieșean, membru al Comisiei SRI. Deputatul Silviu Macovei a reacționat pe rețelele sociale.

„Universitatea de vară de la Tușnad a fost gândită inițial ca un spațiu comun de armonizare între romani și maghiari. În ultimii zece ani prezența românească s-a redus tot mai mult până am ajuns ca în acest moment acest eveniment să ajungă o rampă de lansare a unor atacuri contra SUA și UE din partea guvernanților din Ungaria. Este inadmisibil și condamnabil acest lucru, iar organizatorii ar trebui să ceară scuze României pentru că au permis aceste derapaje de care țara noastră se dezice ferm. Ar trebui ca aceasta ediție a Universității de vară de la Tușnad să fie ultima în care se mai petrec astfel de provocări de pe teritoriul țării noastre. Declarațiile lui Viktor Orban afectează imaginea României în Europa. Acest lucru trebuie sa înceteze, iar Universitatea de vara de la Tușnad să redevină la ce a fost gândită inițial sau să se închidă definitiv.”

Comentarii
  • Ne trebui si mai rau daca aceasta entitate otravita antiromaneasca este tolerata in Parlament fara sa fie o organizatie politica ci etnica. De ce e nevoie acum de UDMR la guvernare cand PSD si PNL au o majoritate consistenta? Aruncati, domnilor , afara din legislatv aceasta ceata de huni!

  • Poate daca tot toleram derapajele astea. Sa le dam ce vor. Si sa nu ne oprim, poate Moldova vrea autonomie? Poate Transilvania? Ar fi jocul perfect dorit de statul urs… Sincer partidul lui Orban trebuie interzis in Europa… E periculos si va duce la destramarea europei. …. Ps: daca statul roman nu ia ceva actiuni in urma acestor derapaje, creste in sondaje auru 🙂

  • PSD si PNL sunt niste tradatori care tin in guvern separatistii de la UDMR (sluga Ungariei si Rusiei in Romania). PSD si PNL au impreuna aproximativ 65% din parlament, pot fura linistiti si fara sprijinul UDMR.

  • “Treceri Carpații batalioane romane !”.

  • Bozgorul sef orban e unealta orcilor in Europa,e ce le trebuie rusilor omul care sa invrajbeasca si sa destabilizeze UE.Americanii sant cei care pot sa l infunde nu Romania,noi santem pielea pwlii

  • Nenea Mac uita ca pesedeul a facut mereu alianta cu udemere? Iesire magistrala. Mai tare decat inventarea rotii.

  • Ma doare in cot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *