Prima pagină » Actualitate » Protestul din Bucureşti continuă! Peste 1.000 de persoane au înconjurat Palatul Parlamentului. George Simion: „Trebuie să respingem acest certificat dăunător”
Protestul din Bucureşti continuă! Peste 1.000 de persoane au înconjurat Palatul Parlamentului. George Simion: „Trebuie să respingem acest certificat dăunător”

Protestul din Bucureşti continuă! Peste 1.000 de persoane au înconjurat Palatul Parlamentului. George Simion: „Trebuie să respingem acest certificat dăunător”

21 dec. 2021, 11:13,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Protestul din Capitala României continuă. La această oră s-au adunat peste o mie de persoane care au înconjurat Palatul Parlamentului. Sensurile de mers pe Bulevardul Naţiunile Unite au fost blocate de manifestanţii care nu vor adoptarea certificatului verde la locul de muncă.

Reamintim faptul că protestul este condus de liderii AUR, care au venit în fața Legislativului pentru a protesta față de introducerea documentului. Pichetarea vine după ce Partidul Social Democrat a cerut ca Cabinetului Ciucă să își asume răspunderea pe acest proiect.

Proteste cu pancarte şi steaguri la Palatul Parlamentului. Motivul: certificatul verde la locul de muncă

Sute de oameni din toate zonele tarii s-au deplasat la Bucureşti pentru a protesta. Aceştia au venit cu pancarte și cu steaguri pentru a scanda împotriva certificatului verde la locul de muncă.

”Astăzi trebuie să respingem în Parlament acest certificat dăunător! Noi suntem aici, în curtea Parlamentului și începem!”, anunța George Simion în această dimineață.

Traficul rutier a fost restricționat marți, 21 decembrie 2021, pe bulevardul Națiunile Unite din cauza mitingului AUR.

„În urma desfășurării unei manifestații publice, Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot. Brigada Rutieră le solicită șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri. De asemenea, pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric”, au transmis autorităţile.

Certificatul COVID-19 pentru angajaţi ar putea fi adoptat pe 23 decembrie

Conform declaraţiilor şefilor coaliţiei de guvernare, certificatul COVID-19 pentru angajați ar putea fi adoptat peste două zile, dacă social democraţii îşi impun ideea de a-şi angaja răspunderea pe proiect, în forma actuală. Partidul Naţional Liberal, prin vocea lui Florin Cîțu, nu este de acord cu această variantă. Iar timpul trece, în defavoarea oamenilor.

„15 teste asigurate din sumele alocate de la bugetul de stat, testul cu valabilitate de 48 de ore. Testele sunt valabile pe perioada existenței obligației angajatorului de a solicita certificatul ELECTRONIC COVID-19. Obligația solicitării certificatului ELECTRONIC COVID-19 intră în vigoare la 72 de ore de la data îndeplinirii condiției de creștere cu un coeficient săptămânal mediu de cel puțin 1,5 ori a numărului de cazuri timp de trei săptămâni consecutive la nivel național”, a transmis dr. Alexandru Rafila, menţionând că acestea sunt principalele prevederi ale proiectului de lege.

Membrii PSD doresc ca Executivul Ciucă să își asume răspunderea în Parlament pe acest proiect. Astfel ar intra rapid în vigoare și ar evita eventuale proteste la Parlament, dar ar și diminua nemulțumirile propriului electorat.

De precizat că angajarea răspunderii Guvernului este o soluție extremă la care poate recurge Cabinetul atunci când nici procedura de urgență şi nici cea a ordonanțelor de urgență nu mai pot fi utilizate.

Conform unor surse din cadrul coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, asumarea răspunderii guvernului pe proiectul certificatului COVID ar putea avea loc joi, în aceeași zi cu plenul reunit pentru buget. Pentru certificatul COVID va fi convocat un plen reunit separat de cel pentru buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *