Prima pagină » Actualitate » Protestele continuă în Bolintin Vale. Polițiștii au fost nevoiți să tragă un foc de armă de avertisment
Protestele continuă în Bolintin Vale. Polițiștii au fost nevoiți să tragă un foc de armă de avertisment

Protestele continuă în Bolintin Vale. Polițiștii au fost nevoiți să tragă un foc de armă de avertisment

13 ian. 2022, 22:14,
în Actualitate

În urmă cu o seară, pe data de 12 ianuarie 2022, polițiștii din Bolintin Vale au fost nevoiți să tragă un foc de armă de avertisment în plan vertical, în scopul restabilirii ordinii și liniștii publice.

„Pe stradă erau câteva sute de oameni şi fusese stabilită zonă specială de siguranţă publică în acel perimetru.

Pentru că aproximativ 300 de oameni voiau să treacă pe stradă în zona specială, unde, pe străduţele alăturate, erau casele celor care fac parte din grupul acuzat că face probleme locuitorilor oraşului, unul dintre poliţiştii aflaţi în post a fost nevoit să tragă un foc de avertisment în plan vertical”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

Nicio persoană nu a fost rănită, iar liniștea și ordinea publică au fost menținute

„Nimeni nu a fost rănit, iar oamenii care spuneau că vor să ajungă pe strada Principală, la Primărie, au fost însoţiţi de poliţişti până la locul solicitat”, a comunicat Cristian Șuță.

În localitate a fost construită o zonă special de siguranță publică, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Protestele se mențin deja de două seri

Și în această seară, joi, 13 ianuarie 2022, oamenii au ieșit în stradă în localitatea Bolintin Vale din județul Giurgiu, pentru a-și exprima nemulțumirea față de acțiunile întreprinse de autorități în cazul unei familii care terorizează localnicii.

Este a doua seară când oamenii ies în stradă, după ce un localnic, tatăl a doi copii, o fetiță de 5 ani și un băiat în vârstă de 11 ani, a murit în urma unei lovituri cu o piatră în cap. Lovitura care i-a provocat moartea a venit de la unul dintre membri familiei pe care localnicii o acuză.

Pe localnici îi nemulțumește și faptul că primarul și poliția nu ar fi luat nicio măsură împotriva celor care provoacă scandaluri, deși mulți dintre cei nemulțumiți au depus plângeri.

Numărul protestatarilor a crescut în această seară

Conform Inspectoratului de Poliție Giurgiu, sunt aproximativ 300 de oameni care protestează, un număr mult mai mare decât cel de pe 12 ianuarie.

Protestatarii scandează „Bolintinul! Bolintinul!”, iar unii dintre aceștia poartă drapele tricolore.

Oamenii au adus cu ei un portret încadrat cu o banderolă de doliu al tânărului bărbat care a murit, duminica trecută, după ce a fost lovit cu o piatră în cap. Bărbatul, șofer de microbuz, a murit la spital.

Se elaborează un plan pentru detensionarea situației din localitate

Joi, 13 ianuarie 2022, primarul orașului Bolintin Vale, prefectul județului, șeful poliției județene și reprezentanți ai comunității locale s-au întâlnit pentru a stabili un plan în scopul stingerii conflictelor din localitate.

„Romii se înțeleg foarte bine cu cetățenii majoritari din acea localitate, au existat ceva conflicte în trecut, dar repet, ceea ce vedem în spațiul public se referă strict la existența unor familii care creează probleme sau care sunt cumva în total dezacord cu normele pașnice de conviețuire și de bun simț”, a declarat Cătălin Manea, reprezentantul Partidei Romilor.

Între timp, conducerea Poliției Române a cerut un raport cu situația din localitate. Mai exact, vor să știe câte plângeri au fost făcute împotriva familiilor de romi care creează probleme și cum au fost soluționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *