Prima pagină » Local » Protestele angajaților de la Finanțe continuă și la Iași. Ministrul Marcel Boloș: „Nu pot să le rezolv peste noapte” – FOTO, UPDATE, VIDEO

Protestele angajaților de la Finanțe continuă și la Iași. Ministrul Marcel Boloș: „Nu pot să le rezolv peste noapte” – FOTO, UPDATE, VIDEO

11 aug. 2023, 09:16, 23 ,
în Local

Angajații de la Finanțe continuă protestele în România. Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a vorbit vineri despre angajamentele asumate în cursul zilei de ieri, îndemnând totodată la calm. „Nu pot să le rezolv peste noapte”, a subliniat ministrul.

UPDATE: În acest moment, în fața sediului Finanțelor ieșene se află circa 100 de persoane care protestează pașnic.

„Este un protest spontan şi la Iaşi pentru că nemulţumirea este generală, nu doar la Bucureşti, în ceea ce priveşte salarizarea, condiţiile de muncă, familia ocupaţională din care facem parte în momentul de faţă”, a transmis Cezar Dănilă, vicepreședintele sindicatului Finanțelor Iași.

Știre inițială

De asemenea, manifestațiile au loc și la Iași. În fața sediului Finanțelor ieșene s-au adunat zeci de angajați care-și exprimă nemulțumirile.

„Este prematur acum să facem o analiză a ducerii la îndeplinire a acestor angajamente. Am promis că într-o lună ne vom întâlni din nou și facem evaluarea acestor lucruri pe care le-am pomenit în cursul zilei de ieri. (…) Impactul nu este atât de mare să pună în dificultate bugetul de stat. Pe de altă parte, este îndreptățit tot ceea ce dumnealor au ca și forme de revendicare din punct de vedere al salarizării, pentru că sunt cu grilele de salarizare rămase în urmă și sunt instituția cea mai importantă a României. (…) Eu mi-am luat niște angajamente și lumea ar trebui să aibă răbdare ca să le putem duce la bun sfârșit. Eu am venit în urmă cu o lună și jumătate și am preluat conducerea acestui minister. Nu pot să le rezolv peste noapte și nu cred că există astfel de pretenții. Eu îndemn la calm și să avem puțină răbdare până găsesc soluții la problemele și revendicările lor”, a spus Marcel Boloș, la sediul Trezoreriei Municipiului București.

De la ce a pornit protestul angajaților de la Finanțe

Protestul de joi, de la Ministerul Finanţelor, nu ar fi fost unul spontan. Conform unor surse, cei care au protestat sunt angajaţi din Direcţia Juridică cărora ministrul Marcel Boloş le-ar fi refuzat transferul la Ministerul Proiectelor Europene.

Joi, angajaţii de la Ministerul Finanţelor au întrerupt lucrul şi au ieşit pe holuri, cerând insistent ca ministrul Marcel Boloş să vină să discute cu ei.

Protestul ar fi fost inițiat de angajaţi ai Direcţiei Juridice, cu atribuţii în avizarea ordonanţei de reducere a cheltuielilor. Aceștia ar fi cerut să fie transferați la Ministerul Proiectelor Europene, însă solicitarea lor a fost refuzată.

Solicitarea angajaţilor ar fi fost făcută în primul rând pentru că în ministerul care gestionează fondurile europene salariile sunt mai mari. De asemenea, angajații care au cerut să fie transferați doreau să se afle în subordinea fostului ministru al Finanţelor Adrian Câciu, actualmente titular de portofoliu la MIPE.

Ministrul Boloş ar fi refuzat cererile de transfer pentru că are nevoie de oameni pentru avizele juridice necesare ordonanţei.

„Astăzi a fost o zi importantă pentru noi, pentru că am reuşit să trecem printr-un moment de provocare şi să găsim o cale către înţelegere şi armonie. În urma discuţiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu că am reuşit să transformăm tensiunea şi frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă. Ziua de astăzi ne-a arătat încă o dată cât rău pot face informaţiile neverificate răspândite în spaţiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajaţi. Am ascultat cu atenţie îngrijorările legate de condiţiile de muncă, beneficii şi perspectivele de dezvoltare profesională. În acelaşi timp, am împărtăşit provocările financiare pe care le avem şi obiectivele noastre pe termen scurt”, a precizat Boloş, într-un mesaj transmis joi seara, conform Agerpres.

Comentarii
  • Rusine! Salarii prea mari si nemeritate + vouchere si alte beneficii / sporuri si nu faceti nimic! Plimbati lumea de colo colo si mai plimbati niste foi. Pe romanul de rand care abia traieste de pe o zi pe alta imediat ii puneti popriri dar de tigani nu va atingeti! Nu am auzit niciodata sa luati masina sau casa la un cioroi pt ca nu a platit sau a dat tepe cum fac ei de obicei…

  • Nu am nimic cu oamenii care lucreaza in domeniul bugetar , 80% din ei nu au ce cauta in functiile pe care le detin , nu au cunostiintele necesare pt a activa pe acele posturi, sunt sine uri ,de aceea copii nostri nu isi gasesc locuri de munca pe specializarile pe care le termina la facultate din cauza unor neprofesionisti cu studii facute la privat si diplome luate pe spagi .

  • @ Bebe, pai de ce au facut facultati/specializari care scot bugetari?
    Treaba e ca la Cuza, aproape toate facultatile scot bugetari. Si UMF-ul scoate bugeri. In Iasi, Politehnica si Agronomia ce mai scot absolventi pentru economia reala. Cam putin.

  • Frecangitele și frecangii de la ANAF, freacă toată ziua menta și nici nu știu pe ce lume trăiesc.

    Se plimbă în timpul programului, își fac cumpărăturile, merg la coafor, etc.

    Dar când trebuie să rezolve o problemă simplă a contribuabililor nu știu să o rezolve.

    Pentru că studiile sunt, de cele mai multe ori, doar pe hârtie, la Facultățile particulare.

    Ar trebui, măcar un test simplu: tabla înmulțirii, adunări, scăderi, iar cine nu îl ia să plece!

    Ați constata câte proaste și proști mișună prin administrațiile statului!

  • Din articol se intelege ca acei salariati de la Directia juridica,deci juristii, vor transferul la un alt minister unde salariile sunt mai mari.Si colegii lor din Ministerul Justitiei sunt in protest(greva ) de vreo 2 luni.Desi au salariile atat de mari comparativ cu altii,inca mai vor mariri.Prosti nu sunt cei care cer,sunt cei care dau.

  • nu traiesc inspectorii din salarii, asta e de show praf in ochi pentru prostime:))

  • @Bebe de ce pui spatiu inainte si dupa virgula atunci cand scrii prostii pe net ?? Oare nu un bugetar a luat spaga si te-a trecut clasa ? :)))

  • Persoanele cu varsta de pensionare au iesit la greva?????Au salarii mici dar niciun vrea sa plece la particular ,tot ca economist???

  • Eu nu ma ascund si recunosc pe fata : as vrea sa lucrez la stat. As vrea chiar daca numai pe 70% din ce castig acum. Mai importante decat castigul sunt siguranta locului de munca si respectarea drepturilor angajatului. Patronul poate face desene animate cu tine, dar la stat asa ceva nu este posibil. Problema mea este ca nu exista locuri de munca pentru profesia mea. Statul s-a retras din industrie si rau a facut. Eu sunt pentru echilibru – nu pui toate ouale intr-un cos. Deci sper sa revina cumva.

  • Putori infecte. Eterna grasa cu permanent care mănâncă de fata cu oamenii veniți la ghișeu, curveta în blugi mulați care închide ghișeul înainte de ora închiderii, pilele incompetente, toate javrele astea vor bani pe nimic.

  • Ministrul Marcel Boloș:„Nu pot să le rezolv peste noapte”.Incet, ia-le pe rand,in 4 ani le rezolvi.

  • Pentru Anonim 2,26
    Ai perfecta dreptate.Daca ar fi sindicate si in privat care sa functioneze,atunci drepturile angajjatilor ar fi aparate.Si la bugetari nu prea functioneaza sindicatul,sefii de la sindicate se inteleg cu conducerea,coruptia este de vina.Sindicatele nu mai functioneaza de pe timpul Boc-Petrov(Basescu).

  • Nu au nici o vina.
    Vinovatii principali sunt toti politicienii care,pentru un vot au dat cele mai nesimtite sporuri si salarii.
    Asteptati si o sa va mirati unde vom ajunge ca tara cu asa conducere.

  • Nu poate peste noapte. Dar nu poate nici peste zi, așa că să facă loc la altul care poate și ziua, și noaptea.

  • Sa nu vă luați nevaste de la finanțe! Te fac la buzunar și au hemoroizi.

  • bai @lol, eu am nevasta de la finante si e bine. sunt calm, relaxat si dorm linistit pentru ca am rezolvat definitiv problema gestionarii banilor din salariu. se ocupa ea. ma simt ca la 20 de ani, fara griji si fara bani. btw, colegii m-au poreclit Gandhi, ceea ce este iarasi bine.

  • Tot ce reprezinta activitate economica in ,,privat” cum se vehiculeaza pe aici poate functiona fara existenta acestor persoane. PUNCT. Taxa fixa pe venit ,obligatia de afi varsata in contul X si la revedere…….restul canCAn…ce tine de PENAL.

  • Tot ce reprezinta activitate economica in ,,privat” cum se vehiculeaza pe aici poate functiona fara existenta acestor persoane. PUNCT. Taxa fixa pe venit ,obligatia de afi varsata in contul X si la revedere…….restul canCAn…ce tine de PENAL. DAR BUGETARII fara cei din mediul privat=O

  • In sistemul bugetar cele mai multe sporuri sunt nejustificate. Salariile sunt mari, iar condițiile de muncă sunt bune. Sunt foarte mulți tineri care ar vrea să lucreze în sistemul public chiar și pe salarii mult mai mici. In sistemul privat cele mai multe salarii sunt mici, iar angajații muncesc mult și nu au siguranța locului de muncă. Beneficiile extrasalariale sunt modeste.
    Ar fi interesant de stiut câți dintre angajații bugetari ar fi dispuși să lucreze la firme private.

  • Anonim
    august 11, 2023 la 4:44 pm

    Ai dreptate dar pana nu se renunta la cash o sa fie tot mai multi din astia si corupti.

  • Oare de ce unii oameni judeca faptul ca bugetarii au salariile mai mari,punandu-si problema scaderii acestor salarii si nu a cresterii salariilor lor?De ce nu compara salariile lor cu cei din afara care sunt mai mari?As fi bucuros ca salariatii nostri sa fie platiti macar la media salariului din afara.Asa vad eu, ca ar fi benefic pentru societate.

  • O Mai Gad 😇 Unii o au mică 🤏 ...gândirea! 🤤

    Așa ește, angajații cu studii la facultățile private…ocupa toate locurile de muncă, huhoooooooo🤣😂😂🤣.
    Iată ce declară un părinte supărat ca băiatul lu’ tata nu găsește de lucru în sistemul bugetar: „Copii noștrii nu îsi gasesc de munca din cauza unor neprofesionisti cu studii facute la privat si diplome luate pe spagi .”… asa e huuuuuuu, hooooooooouuuu🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Bai, copii nu își gasesc de munca din mai multe cauze, nu din cauza faculțăților private. Stai liniștit, o să dispară si alea…nu mai sunt tineri. Viitorul nu suna bine.
    Apropo, pentru ăstia cu …”la stat se invața carte, față de privat” sunteți total èE.rorrr…bszz-bzzzzz..error 🤖

    Voi știți ca la medicina, pardon UMF Iași studenții nici nu mai vin nici la cursuri? Toți lucrează in comert, horeca,chelneri,etc.
    Și ca mai primesc raspunsurile inainte de examen, care sunt grila? Ce grilă? Examenele sunt de tip grilă, la UMF Iasi…pam-pam…
    Ăștia care chiulesc de la stat, o sa te opereze și dupa aia o sa apara rudele tale la ziar sa zică ca medicul a greșit, operatie a decurs normal dar pacientul (ăla ești TU) a decedat.

    Concluzie:
    Dacă vrei să chiulești în timpul facultății o poți face , dacă vrei să inveți…o poți face, chiar și la bunica pe sobă.
    Viața merge înainte, cu sau fără tine.

    Nu mai urâți pe cei care lucrează in sistemul bugetar, sunt și ei oameni, iar copii lor intră și citesc aceste comentarii. Puțină decența nu strică nimănui.

    DOMNUL JESUS SA VA BINECUVÂNTEZE !

  • Da în sistemul bugetar au promovat mulți doctori îîî- îîî de ce nu sînt angajati sâ complecteze lipsa medicilor din spitale –sâ spunâ ciordeleul meu îîî cîți dr plag–plag rujați ai mei au infiltrați în curaliția eșuatului gowernator de crâcâceni alâturi de gurani mei–țurcalani mei etc–care propagheazâ cum sa trezesc ei morți în difrit funcții–dimineața–ha ha ha–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`