Prima pagină » International » Proteste masive în centrul Parisului. Manifestanții au spart magazine și au incendiat obiecte
Proteste masive în centrul Parisului. Manifestanții au spart magazine și au incendiat obiecte

Proteste masive în centrul Parisului. Manifestanții au spart magazine și au incendiat obiecte

18 oct. 2022, 19:41, 1 ,
în International

Mii de persoane protestează în centrul oraşului Paris faţă de erodarea nivelului de trai în Franţa, existând unele incidente violente, pe fondul acţiunilor greviste ca reacţie la politicile Administraţiei Emmanuel Macron, anunță Mediafax.

Protestele sunt organizate de sindicatele Confederaţia Generală a Muncii (CGT), Forţa Muncitorească (FO), Federaţia Sindicală Unitară (FSU) şi Solidari.

Manifestanţii cer majorări salariale, pentru atenuarea efectelor inflaţiei, şi denunţă acţiunile Guvernului Elisabeth Borne de rechiziţionare a anumitor rafinării şi depozite ale grupului TotalEnergies, în efortul de a relua parţial furnizările de carburanţi, în contextul continuării grevei.

Proteste masive în centrul Parisului

Grupuri de manifestanţi au atacat sedii de magazine şi au incendiat obiecte, în cursul protestelor din centrul Parisului.

Potrivit Poliţiei, printre manifestanţi au fost identificaţi aproximativ 200 de indivizi cu cagule care comit violenţe, informează postul BFMTV.

Și în Iran au loc proteste masive

Un comitet al Națiunilor Unite a cerut luni Iranului să pună capăt „încălcărilor grave” împotriva copiilor în cadrul represiunii protestelor din această țară, scrie AFP.

Într-o declarație, Comitetul pentru Drepturile Copilului a declarat că „încălcările grave ale drepturilor copiilor din Iran trebuie să fie investigate cu atenție de către autoritățile competente, independente și imparțiale”.

Cel puțin 23 de copii ar fi fost uciși

Cel puțin 23 de copii ar fi fost uciși de forțele de securitate iraniene și alte sute de copii au fost răniți, reținuți și torturați în timpul recentelor proteste pașnice ale apărătorilor drepturilor omului din țară și din străinătate, a declarat comisia.

La 14 octombrie, Amnesty International deplânsese deja moartea a cel puțin 23 de copii.

Comitetul „condamnă cu fermitate încălcările grave ale drepturilor copiilor care au loc în Iran în contextul protestelor pașnice care au urmat după moartea lui Mahsa Amini” aflată în custodia poliției.

Citând rapoarte de încredere, comitetul a declarat că mai mulți copii au fost împușcați cu muniție reală, în timp ce alții au murit după ce au fost bătuți de polițiști.

„Multe familii au raportat că, deși erau îndurerate de pierderea unui copil, au fost presate să absolve forțele de securitate declarând că copilul lor s-a sinucis și făcând mărturisiri false”, continuă declarația.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • astia din Vest fac proteste nu gluma, si tari bogate, noi morcovari ne kkm pe noi stim doar „ro exit” si „jos masca”. sosoaca tu-s curu ma-tii de scroafa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`