Prima pagină » International » Proteste masivă în Spania cauzate de noile interdicţii impuse de Guvern. Ţara se confrunta cu o creştere a numărului de infectări cu COVID-19

Proteste masivă în Spania cauzate de noile interdicţii impuse de Guvern. Ţara se confrunta cu o creştere a numărului de infectări cu COVID-19

20 sept. 2020, 17:49,
George Cristian în International

Protestatarii s-au adunat duminică în mai multe cartiere din Madrid, mulți dintre ei purtând măști, pentru a protesta împotriva noilor restricții din cauza creșterii cazurilor COVID-19. Mulți ar fi solicitat președintelui regional Isabel Díaz Ayuso să renunțe la decizia guvernului regional de a emite noi restricții COVID-19, interzicând călătoriile din 37 de zone din regiunea capitalei și limitând întrunirile la șase persoane, deoarece cazurile cresc semnificativ.

Aproximativ 850.000 de persoane locuiesc în zonele afectate, reprezentând 13% din populația din Madrid, a declarat guvernul local. De asemenea, acestea reprezintă aproximativ 24% din cazurile depistate în ultima săptămână.

Guvernul impune interdicţii dure în Spania din cauza numărului de îmbolnăviri cu COVID-19

Se întâmplă când numărul total de cazuri din țară a crescut cu peste 14.000 vineri, Spania fiind cea mai mare epidemie din Europa din ultimele săptămâni.

Acum, într-un efort de a limita răspândirea virusului, Madrid va închide parcuri și grădini în anumite zone și în timp ce magazinele și restaurantele vor rămâne deschise, capacitatea va fi limitată.

Restricțiile sunt în zonele cu peste 1.000 de infecții la 100.000 de locuitori.

Intrând în vigoare luni, ordinul va fi în vigoare pentru cel puțin două săptămâni, a declarat guvernul Madridului într-un comunicat.

Europa vede creșterea alarmantă a cazurilor

Infecțiile în Europa sunt acum mai mari decât în ​​vârful pandemiei în martie, datorită parțial testelor sporite.

Dr. Hâns Kluge, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, a declarat că se așteaptă ca decesele să crească în octombrie .

„Avem o situație foarte gravă care se desfășoară în fața noastră”, a spus dr. Kluge săptămâna trecută.

Într-adevăr, Franța, ca și Spania, s-a luptat cu creșterea numărului de cazuri și a spitalizărilor.

Franța a înregistrat peste 13.000 de noi cazuri pozitive de COVID-19 vineri, un record în țară.

Mai multe orașe franceze emit acum noi restricții cu adunări limitate la 10 persoane în Marsilia, Bordeaux, Lille și Nişă. La Lyon, unde au existat aproape 200 de cazuri noi la 100.000 de persoane, autoritățile locale sunt așteptate să urmeze exemplul până luni.

Franța a înregistrat, de asemenea, 123 de decese într-o singură zi, un nivel record din luna mai, când țara ieșea din blocaj și cazurile scădeau.

Regatul Unit, care a înregistrat peste 4.000 de cazuri noi într-o singură zi, planifică, de asemenea, noi restricții.

Aproximativ 2 milioane de persoane din nord-est vor fi supuse unor restricții mai stricte, iar adunările sunt limitate la șase persoane în toată Anglia.

România se confrunta cu o creştere a cazurilor de COVID

România trece printr-o perioadă în care numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 este ridicat şi se afla în creştere. Săptămâna trecută, ţara noastră a doborât un record al numărului de persoane infectate. Totuşi, se aşteaptă ca în perioada următoare cazurile să crească în continuare ţinând cont că şcolile au fost deschise, iar riscul de infectare este unul considerabil mare.

În altă ordine de idei, Guvernul atrage atenţia asupra respectărilor masurilor impuse de acesta. Oamenii trebuie să poarte măşti în spatiile aglomerate, închise, să păstreze o igienă bună a corpului dar şi să păstreze distanţarea fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`