Prima pagină » National » Proteste la sediul Ministerului Transporturilor! Angajaţii CFR cer modernizări ale infrastrucurii feroviare
Proteste la sediul Ministerului Transporturilor! Angajaţii CFR cer modernizări ale infrastrucurii feroviare

Proteste la sediul Ministerului Transporturilor! Angajaţii CFR cer modernizări ale infrastrucurii feroviare

29 iun. 2021, 13:36,
George Cristian, în National

În aceste momente, la sediul Ministerului Transporturilor, angajaţii CFR au organizat o serie de proteste. Sindicaliştii cer o infrastructură modernă dar şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli ale companiei CFR Călători.

Protestatarii îşi strigă nemulţumirea folosind sloganuri cum ar fi: Vrem trenuri noi, vrem o cale ferată modernă, „Vrem material rulant nou – locomotive, vagoane, rame electrice, automotoare”, „Nu vrem îngheţarea salariilor”, „Trădătorii”.

Proteste de ultimă oră la Ministerul Transporturilor. Angajaţii CFR cer modernizarea instituţiei

Protestele sunt organizate de Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari iar liderii acestora, inclusiv angajaţii, cer modernizări pe care Ministerul Transporturilor să le facă asupra infrastructurii feroviare.

„Protestăm până când România va respecta strategia europeană şi în domeniul feroviar. Protestăm pentru că la jumătatea anului 2021, ce este declarat de Uniunea Europeană ca fiind anul Căilor Ferate Europene, în România nu există aprobat prin Hotărâre de Guvern Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SNTCF ‘CFR Călători’ SA pe anul 2021. Protestăm pentru că SNTCF ‘CFR Călători’ SĂ nu face solicitare la CENAFER pentru a începe şcoli/cursuri de mecanici locomotivă pentru asigurarea schimbului de generaţii. Protestăm contra subfinanţării infrastructurii feroviare care micşorează viteza trenurilor de călători.

Protestăm contra subcompensării operatorilor de transport feroviar de călători din România, deoarece aceasta menţine în circulaţie trenurile vechi, cu saună vara şi cu răcoare iarna”, a anunţat organizaţia sindicală.

CFR a rămas fără bani pentru întreţinerea şi repararea trenurilor vechi

O altă problemă pusă pe masă de protestatari este faptul că Executivul împreună cu Ministerul Transporturilor fac „inevitabilă distrugerea operatorilor de transport feroviar de călători români, în condiţiile în care reforma feroviară pentru aceştia înseamnă în realitate creşterea nemulţumirii pasagerilor din trenurile de călători”.

Aceştia au spus faptul că guvernanţii sunt sunt nepăsători fata de transportul feroviar din România iar românii au rămas cu trenuri vechi şi nu există bani nici măcar pentru întreţinerea sau repararea lor.

Nu este prima dată când aceștia protestează și cer condiții mai bune de lucru dar și punerea în aplicare a legii CFR-istului. La Iași, angajații CFR au protestat în fața Prefecturii.

Nemulţumiri şi la CFR Marfă unde patronajul se plânge de seria de restructurări

Guvernarea USR-PLN-UDMR pregăteşte o lovitură de proporţii companiei de stat CFR Marfă. Vorbim despre faptul că Guvernul de dreapta pregăteşte să disponibilizeze sute de angajaţi din companie. Vorbim despre tineri mecanici cu o medie de vârstă de 26 de ani care vor trebui să-şi caute de muncă pe o piață internă care deja este deficitară. Totuşi, cel mai probabil, sutele de tineri vor pleca din țară pentru că oricum, în ultimii zeci de ani politica statului s-a concentrat pe acţiuni de acest fel.

Directorul CMZ Iași, Dumitru Anchidin, protestează împotriva deciziei autorităţilor spunând că acest lucru duce la o adâncire a decăderii a CFR Marfă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *