Prima pagină » International » Proteste împotriva restricţiilor COVID în Olanda! Zeci de protestatari au fost arestaţi
Proteste împotriva restricţiilor COVID în Olanda! Zeci de protestatari au fost arestaţi

Proteste împotriva restricţiilor COVID în Olanda! Zeci de protestatari au fost arestaţi

29 iun. 2020, 08:24,
George Cristian, în International

Au fost proteste împotriva restricţiilor COVID în Olanda. Zeci de protestatari au fost arestaţi duminică, 28 iunie 2020 în Haga, Olanda. Mai mulţi protestări au ignorat interdicţiile impuse de instanţa şi au organizat o demonstraţie împotriva regulilor de distanţare fizică impuse de aceeaşi instanţă. Poliţia din Haga nu s-a lăsat intimidata şi a arestat mai mulţi protestatari.

Proteste împotriva restricţiilor COVID în Olanda! Sute de protestatari şi-au arătat nemulţumirea

Conform Reuters, în Haga au protestat aproximativ 200 de persoane. Totuşi, numărul este în scădere dacă e să ţinem cont de faptul că în urmă cu o săptămână, în aceeaşi locaţie, au protestat câteva mii de persoane. Oamenii sunt nemulţumit din cauza distanţării fizice pe care autorităţile din Olanda le-au impus şi vor ca statul să renunţe la asemenea reglementări. Unii dintre organizatori au insistat ca protestatarii să stea în casa după ce în urmă cu doar câteva zile, vineri 26 iunie 2020, o isntanta din Olanda a hotărât ca protestul anterior a încălcat restricţiile privind adunările publice şi distanţarea fizică.

Protestării nu vor păstrarea distanţei fizice! Ei cred că e nedemocratică

Conform doleanţelor protestatarilor prezenţi la Haga, statul a luat măsuri nedemocratice atunci când le-a impus cetăţenilor olandezi să păstreze o distanţare fizică de minim 1.5 m între ei. Aceeaşi protestări considera că autorităţile trebuie să elimine de urgenţă astfel de reglementări.

Conform statisticilor oficiale, Olanda a înregistrat peste 50.000 de infecţii cu COVID-19 şi peste 6.000 de decese de la mijlocul lunii martie. Restricţiile sunt ridicate după o scădere semnificativă a numărului de noi cazuri şi de noi decese în ultimele săptămâni.

Specialiștii au recunoscut trei noi simptome ale COVID-19

Trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus au fost recunoscute de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite. Pe lista oficială, care cuprindea opt poziții, au fost adăugate nasul curgător ori congestionat, greața și diareea. Specialiștii spun că acestea apar între două și chiar 14 zile de la infectarea cu SARS- COV-2.

Până acum, simptomele recunoscute oficial pentru noul coronavirus erau tusea, febră sau frisoane, oboseala, durerile musculare, dificultăți de respirație, durere de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât. Peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus au fost înregistrate la nivel global, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Aproape simultan s-a atins și alt bilanț negru, 500.000 de decese.

China ar fi găsit un vaccin care acţionează împotriva coronavirus

China are vaccinul pentru coronavirus. Primele rezultate în urma testării pe oameni au dat rezultate. Conform specialiştilor, tratamentul a dat rezultate bune în studiile din clinice din China şi se pare că ar putea fi sigur şi eficient în lupta împotriva coronavirus. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Naţional Biotec Group duminică, 28 iunie 2020.

Potrivit oficialităţilor filialei din Beijing a Naţional Biotec Group, vaccinul este unul promiţător şi a generat o concentraţie ridicată de anticorpi în rândul tuturor pacienţilor care au fost supuşi testării. În faza 1-2 a studiului clinic, pacienţii au dezvoltat o concentraţie ridicată de anticorpi. Studiul a fost făcut în China şi în cadrul acestuia au luat parte peste 1200 de persoane. Datele specifice ale studiului nu au fost încă dezvăluite de către reprezentanţii companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *