Prima pagină » Actualitate » Protestatarii forţează intrarea în Parlamentul României! Oamenii scandează împotriva certificatului verde – FOTO

Protestatarii forţează intrarea în Parlamentul României! Oamenii scandează împotriva certificatului verde – FOTO

21 dec. 2021, 11:56,
BZI.ro, în Actualitate

În aceste momente protestele par să degenereze. Sute, poate mii de protestatari s-a stârns în jurul Parlamentului României. Mai mulţi protestatari încearcă să intre în instituţie fiind nemulţumiţi de faptul că politicienii vor să aprobe legea certificatului verde.  Aceștia s-au strâns în fața uşilor și încearcă să forțeze o intrare. Sunt câteva sute de persoane dar la fața locului ajunge din ce în ce mai multă lume.

Liderul AUR, George Simion este și el prezent la protest. De altfel, acesta i-a îndemnat pe oameni să se strângă pentru a organiza manifestațiile.

 

Sute de oameni care protestează doresc să intre în Parlamentul României

Conform datelor existente, oamenii au pătruns în curtea Senatului și au început să forțeze intrarea în Parlament. Oamenii sunt împiedicați de jandarmi să intre în instituție, dar nu se știe până când. Protestatarii scandează împotriva certificatului verde despre care susțin că este unul discriminatoriu. Aceștia s-au strâns astăzi în număr mare în București după ce George Simion a făcut un apel în acest sens:

”Trebuie să ne primească, pentru că și vocea românilor din opoziție trebuie să se facă auzită. Am tot scris acestui Guvern, dar n-am primit niciun răspuns (…) Vom aștepta aici până când ne va primi domnul Ciucă sau adevăratul șef al acestui Guvern, Raed Arafat.

Mâine va fi protest în fața Camerei Deputaților împotriva planurilor domnului Marcel Ciolacu de a implementa certificatul verde. Mâine, de la ora 9.00 va fi un mare protest la care așteptăm toți bucureștenii și toți oamenii afectați de aceste măsuri”, a spus ieri, George Simion.

Au existat și conflicte între jandarmi și protestatari

Au existat si imbrânceli intre protestatari si jandarmi. Oamenii au rupt cordonul de protectie format din oamenii legii si au intrat în curtea Palatului Parlamentului. George Simion i-a chemat astăzi pe oameni si a oferit mai multe declaratii referitoare la certificatului verde:

Mai mulți oameni s-au strâns înainte de ora 09:00, ora de începere a mitingului, în fața Parlamentului și strigă ”Libertate”. ”Venim peste voi” mai striga protestatarii.

”Trebuie să respingem astăzi în Parlament acest certificat dăunător (n.r. se referă la certificatul verde). Îi trezim pe toți (n.r. cu referire la clasa politică).” a spus George Simion, care a făcut apel pe Facebook: ”Fiți alături de noi”. ”Libertate fără certificate”, scrie pe Parlamentul României.

Conform Jandarmeriei, persoanele care sunt în curtea Parlamentului sunt ”angajați și invitați” ai unui partid politic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *