Prima pagină » National » Protest masiv în Bucureşti. Peste 1000 de salariaţi de la Ambulanţă ies în stradă
Protest masiv în Bucureşti. Peste 1000 de salariaţi de la Ambulanţă ies în stradă

Protest masiv în Bucureşti. Peste 1000 de salariaţi de la Ambulanţă ies în stradă

22 nov. 2022, 11:03,
în National

Potrivit unui comunicat emis de Blocul Naţional Sindical, astăzi, 22 noiembrie 2022, va avea loc un protest de amploare la București. Cei peste 1000 de salariaţi de la Ambulanţă vor protesta la Ministerul Afacerilor Interne, în Piaţa Revoluţiei şi la guvernul României din Piaţa Victoriei.

Totodată Blocul Naţional Sindical şi Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă au precizat într-un comunicat că „participanții la protest sunt în timpul liber, iar prezenţa lor la Bucureşti nu afectează negativ capacitatea de intervenţie a Serviciilor Publice de Ambulanţă”.

Amplu protest în Bucureşti. Peste 1000 de salariaţi de la Ambulanţă ies în stradă

Protestul va începe de la ora 10.00 în Piaţa Revoluţiei unde va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne, la sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Ulterior, de la 12.00 la 12.30 va avea loc marşul sindical, din locaţia Piaţa Revoluţiei în Piaţa Victoriei, iar de la ora 12.30 la 14.00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piaţa Victoriei.

„În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Naţional Sindical şi FNSAR la discuţii, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor se va renunţa la marşul sindical şi pichetarea Guvernului”, se menţionează în documentul semnat de Gheorghe Chiş, preşedinte Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa, potrivit Agerpres.

Totodată, BNS a subliniat că, începând de marţi, de la ora 10:00, pe termen nelimitat, toate ambulanţele operative din Serviciile Publice de Ambulanţă vor afişa vizibil mesajul „protest naţional”.

Un amplu marș-protest în România

Vă aducem aminte că în a doua jumătate a lunii octombrie 2022, , două caravane de sindicaliști de la Cartel Alfa au inițiat „Marșul Anti-Saracie”. Aceștia au pornit din Ardeal și Moldova. Preţurile ridicate la alimente şi energie au scos sindicaliştii în stradă. În fiecare zi, caravanele au protestat în mai multe localități pentru a stopa creșterea prețurilor și a cere mărirea salariilor și pensiilor.

Cele două caravane de sindicaliști care au inițiat „Marşul Anti-Sărăcie” s-au întâlnit în Bucureşti, unde au organizat acţiuni de protest. Protestanţii au cerut stoparea creşterii preţurilor, creşterea salariilor şi pensiilor, deblocarea negocierilor colective.

„Preţurile la energie, alimente şi alte produse esenţiale cresc în spirală la niveluri care trimit milioane de lucrători în sărăcie, în timp ce Guvernul, economiştii şi bancherii iau măsuri care pun presiune şi mai mare asupra cetăţenilor (spre exemplu, prin creşterea dobânzilor), în timp ce companiile din energie au profituri record”, au menționat sindicaliştii Cartel Alfa.

Ulterior, Confederaţia Sindicală Naţională a organizat, între orele 10.00-13.30, protest în faţa Guvernului României cu privire la problemele actuale cu care se confruntă salariaţii din mai multe sectoare de activitate. La protest au ieșit mineri, agricultori, militari și polițilti care își strigă nemulțumirile. Săptămâna trecută, două caravane de sindicaliști au organizat „Marșul Anti-Sărăcie”, în urma creșterii prețurilor la alimente și energie.

La protestul organizat de Ziua Armatei Române în faţa Guvernului României, reprezentanţilor sindicatelor din poliţie şi din penitenciare se alătura și Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Federațiile sindicale, alături de sindicatele membre ale CSN MERIDIAN au decis că Ziua Armatei Române este o zi potrivită pentru a relua dialogul cu Guvernul României.

Așadar, peste 1000 de angajați din Ambulanță organizează astăzi un protest mare în București. Rămâne de văzut cum vor reacționa autoritățile.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`