Prima pagină » International » Protest la Paris. 10.000 de persoane au manifestat față de ultimele bombardamente de la Rafah – VIDEO

Protest la Paris. 10.000 de persoane au manifestat față de ultimele bombardamente de la Rafah – VIDEO

28 mai 2024, 11:30, 2 ,
în International

Aproximativ 10.000 de persoane au manifestat luni, 27 mai, la Paris împotriva bombardamentelor de la Rafah care, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, au făcut cel puțin 45 de morți în noaptea de duminică spre luni, potrivit AFP.

O mulțime compactă s-a adunat la sfârșitul după-amiezii la câteva sute de metri de ambasada israeliană, strigând „Suntem cu toții copii din Gaza”, „Trăiască lupta poporului palestinian”, „Gaza liberă” și „Gaza, Parisul este cu tine”.

10.000 de persoane au protestat la Paris

Steagurile palestiniene au fost fluturate de mulțime, printre care se aflau participanți care purtau keffiyeh și pancarte pe care scria: „Nu ucideți niciun copil, fie el evreu sau palestinian: opriți bombardamentele, eliberați Palestina”, „Rafah, Gaza, suntem cu voi”.

„Ieri, palestinienii au fost arși de vii de bombardamentele israeliene asupra unei tabere de refugiați. Am văzut videoclipuri cu familii care își scoteau apropiații din corturile în flăcări. Acesta este un masacru în plus”, a denunțat François Rippe, vicepreședinte al „Association France Palestine solidarité” (AFPS), unul dintre organizatorii mitingului.

Potrivit acestuia, au fost prezente „câteva mii” de persoane. Prefectura de poliție din Paris a estimat numărul acestora la aproximativ 10.000.

„Au dat foc unei tabere de refugiați, au ars oameni și noi nu o convocăm pe ambasadoarea israeliană pentru a-i cere socoteală. Este pur și simplu insuportabil”, a continuat Rippe.

Un banner de mari dimensiuni prezenta desene cu chipurile președintelui francez Emmanuel Macron, președintelui american Joe Biden și premierului israelian Benjamin Netanyahu, în frunte cu sloganul „ei ucid omenirea”.

ONU și multe alte țări au condamnat atacul israelian asupra unei tabere pentru persoane strămutate din Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, iar Statele Unite au cerut din nou Israelului să „protejeze civilii”.

La rândul său, armata israeliană a declarat că investighează ceea ce premierul a descris drept un „accident tragic”.

Comentarii
  • Hitler avea dreptate

    Interesant cum jîdanii tot primesc sancțiuni și li se spune să înceteze, dar lor nu le pasă.

    E clar ca 7 oct. a fost orchestrata de ei, ca sa aiba un motiv sa facă ceea ce se întâmplă de luni de zile: genocid.

  • Ei continuă genocidul deoarece ei se cred “aleși” iar restul oamenilor sunt considerați Goimi adică untermensch, suboameni ! Ei au curajul să facă ce fac deoarece au USraelul la degetul mic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024