Prima pagină » Actualitate » Protest la MAI. Polițiștii acuză că din cauza lipsei de pregătire doi colegi de-ai lor au ucis un bărbat
Protest la MAI. Polițiștii acuză că din cauza lipsei de pregătire doi colegi de-ai lor au ucis un bărbat

Protest la MAI. Polițiștii acuză că din cauza lipsei de pregătire doi colegi de-ai lor au ucis un bărbat

21 apr. 2021, 13:24,
Alexandru Ifrim, în Actualitate

Proteste la sediul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI). În stradă au ieșit mai mulți polițiști pentru a-și manifesta nemulțumirile, după ce doi colegi ai sindicaliştilor Europol au fost reţinuţi pentru uciderea unui om. Poliţiştii care l-au imobilizat pe bărbatul pe care l-au ucis în urma unei metode mai dure au fost reținuți. Oamenii legii din cadrul Europol sunt convinşi că incidentul a fost cauzat din cauza lipsei de pregătire tactică. Polițiștii susţin că nu au timp să participe la astfel de pregătiri deoarece aceştia sunt nevoiţi să facă ore suplimentare.

Luni, 19 aprilie 2021, Tribunalul Argeş a hotărât arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie. Agenții din Piteşti au fost reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a fost omorât în timp ce îl evacuau de la o terasă. Inculpaţii vor fi arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă, această decizie poate fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Polițiștii din Argeș sunt acuzați că au ucis un bărbat

Moartea bărbatului în vârstă de 63 de ani este considerată ca fiind una foarte violentă, deoarece a survenit în urma unui politraumatism, iar cauza decesului a fost asfixia mecanică. Bărbatul a murit pe data 16 aprilie 2021, în timp ce era evacuat de la o terasă din Piteşti unde izbucnise un incendiu. Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, a prezentat duminică rezultatele preliminare ale autopsiei.

„Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”, a precizat Dan Manu.

Cazul a fost preluat de către cei de la Parchet. În urma celor întâmplate vineri, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cazul din Pitești, tras la indigo cu cel din SUA

Un caz şocant s-a petrecut vineri, 16 aprilie 2021, care este tras la indigo ce cel din Statele Unite ale Americii, atunci când George Floyd a fost omorât de către oamenii legii. Polițiștii sunt acuzaţi că l-ar fi ucis pe bărbatul de 63 de ani după ce l-au escortat afară de la o terasă la care tocmai izbucnise un incendiu.

Polististii care patrulau în zonă au observat incendiul şi s-au deplasat la fața locului. Aceștia au întâlnit un bărbat care nu voia să părăsească incinta, oamenii legii începând să-l bruscheze. Bărbatul deranjat de gestul poliţiştilor le-a reproşat că nu este normal ceea ce se petrece. În cele din urmă unul dintre poliţişti i-a aplicat o procedură de imobilizare prea dură bărbatului care i-a fost fatală.

”Un echipaj de Poliţie trecea prin zonă, în momentul în care a izbucnit incendiul care a avut loc la bucătăria terasei. Chelneriţa care era în interior a ieşit din bar şi le-a cerut ajutorul. Ea ne-a povestit că unul dintre poliţişti i-a luat extinctorul din mână şi a mers în bucătărie să stingă incendiul şi alţi poliţişti au încercat să îl scoată pe bărbat de pe terasă, pentru că era un incendiu în zonă”, au precizat martorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *