Prima pagină » Local » Protest la Iași împotriva nerespectării drepturilor salariale! Laviniu Lăcustă: „Angajații din învățământ ar trebui să primească sporuri!”

Protest la Iași împotriva nerespectării drepturilor salariale! Laviniu Lăcustă: „Angajații din învățământ ar trebui să primească sporuri!”

08 dec. 2022, 02:00, 4 ,
Denisa Pintilie în Local

Joi, 15 decembrie 2022, va avea loc un protest, la Iași, împotriva nerespectării drepturilor salariale. Protestul a fost anunțat de către președintele USLIP Iași, Laviniu Lăcustă. Acesta declară că, degeaba există hotărâri, din moment ce ele nu sunt respectate. De aceea, este nevoie de proteste în întreaga țară

Personalului nedidactic nu îi este acordat sporul pentru condiții de muncă, de care salariații din alte sectoare bugetare, cu funcții similare, beneficiază.

Acest beneficiu este prevăzut de Legea 153/2017 care reglementează salarizarea în sectorul bugetar, precum și de H.G nr. 569/2017 care aprobă Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, precum și condițiile de abordare a acestuia în sectorul bugetar.

protest

Acordarea   sporului   pentru   condiții de muncă ar aduce, în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic și social

Protest la Iași împotriva nerespectării drepturilor salariale!

maini ce numara bani

De aceea, în țară vor avea loc proteste pentru ca angajații să beneficieze de toate drepturile salariale

Președintele USLIP Iași, Laviniu Adrian Lăcustă a spus pentru reporterii BZI că în învățământ sporurile pentru condițiile de muncă nu sunt acordate personalului. De aceea, în țară vor avea loc proteste pentru ca angajații să beneficieze de toate drepturile salariale.

„Angajații din învățământ ar trebui să primească sporuri pentru condiții vătămătoare, lucru care nu se întâmplă. Mă refer aici, în special, la personalul nedidactic. Întâmplarea face, de exemplu, ca noi să avem chiar proces finalizat cu o școală în ceea ce privește această categorie și el nu se pune în aplicare.

Din punctul nostru de vedere și din câte știm, există câteva procese la nivel național. Știu că ar fi Iașul, cred că și Argeșul, unde există astfel de hotărâri. În mod normal ar trebui ca ele să fie extinse pentru toată categoria pentru că în definitiv, ce fac hotărârile? Consfințesc faptul că ei au dreptul la acest spor de condiții deosebite de muncă. Degeaba există aceste hotărâri, din moment ce ele nu sunt respectate. De aceea, este nevoie de proteste în întreaga Românie“, menționează Laviiu Lăcustă.

persoana la catedra si elevi in sala

Joi, 15 decembrie 2022 va avea loc un protest la Iași pentru nerespectarea drepturilor salariale, unde personalul nedidactic își cere sporurile pentru condiții de muncă

Proteste în toate județele din România!

Laviniu Adrian Lacusta

Laviniu Adrian Lăcustă declară că, degeaba există hotărâri, din moment ce ele nu sunt respectate. De aceea, este nevoie de proteste în întreaga țară

Acordarea sporului pentru condiții de muncă ar aduce, în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic și social, un plus, oricum nesemnificativ, la veniturile extrem de mici pe care le are personalul nedidactic.

„Protestul pe care noi l-am pregătit la Iași pe data de 15 decembrie 2022 s-a decis marți, 6 decembrie 2022 în ședința de birou. În principiu, s-a decis ca pe data de 15 decembrie 2022 să aibă loc proteste în toate județele din România în fața prefecturilor. Mai mult decât atât, va avea loc chiar un protest inclusiv la București, probabil pe 14, deci cu o zi înainte. Data de 15 s-a stabilit pentru toate prefecturile, data de 14 este pentru protestul în București”, completează Laviniu Lăcustă.

Joi, 15 decembrie 2022, va avea loc un protest la Iași împotriva nerespectării drepturilor salariale, unde personalul nedidactic își cere sporurile pentru condiții de muncă.

Comentarii
  • Sa li se mareasca salariile, da, sunt de acord. Profesorii sunt in ultimul sfert al nivelului de salarizare din sistemul public. Situatia este absurda si nociva. Dar sporuri, nu, nu sunt de acord. Sporurile nu sunt transparente.

  • bufonul de la ateneu!

    hai sictir!!!la munca ,nu la intins mana!!!!

  • Acesti angajati lucreaza in mina, Salubris ? Spor de stampila, etc. … Daca este asa greu sa-si dea demisia. Sunt multi sa-i inlocuiasca !

  • iar simulam proteste?

    domnule Lacusta….profesorii nu au nevoie de sporuri, au nevoie sa primeasca salariul confrom legii….nu amanari dupa amanari. Intreb pentru un prieten….alegeri pentru liderii de sindicat cand se mai fac? Sau liderii sunt alesi pe viata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *