Prima pagină » International » Protest la cea mai mare fabrică Iphone din China din cauza restricţiilor dure anti-COVID

Protest la cea mai mare fabrică Iphone din China din cauza restricţiilor dure anti-COVID

23 nov. 2022, 10:16,
BZI.ro, în International

Angajaţii de la pricipala fabrică de Iphone din China au organizat proteste violente după ce timp de câteva săptămâni oamenii au fost închişi şi separaţi de familii din cauza restricţiilor COVID-19. O mare mulţime de oameni au ieşit pe o stradă din provincia centrală Henan, din Zhengzhou, unde restricţiile au fost printre cele mai dure.

Sute de oameni s-au ciocnit cu forţele de ordine şi personalul de securitate de la faţa locului. Angajatorii fabricii nu mai suporta restricţiile drastice impuse de către autorităţi în ultima lună,

Protest la cea mai mare fabrică Iphone în China

În imaginile care au apărut pe Twitter şi Weibo, se poate observa cum mai multe persoane în costume albe lovesc o persoană întinsă la pământ în timp ce manifestanţii încearcă să se strecoare printre baricade. Participanţii la protest au înconjurat o maşină de poliţie şi au legănat vehiculul cu agenţii de pază care se aflau înăuntru. Zeci de muncitori au scandat că vor să îşi apere drepturile.

Multe din imaginile apărute pe reţelele de socializare au fost cenzurate de Foxconn.

Foxconn este un grup care se ocupa cu asamblarea produselor electronice pentru mai multe mărci internaţionale. În ultimele luni, compania taiwaneză s-a confruntat cu o creştere a cazurilor de COVID-19 la marele sit din Zhengzhou. Compania are peste 200.000 de angajaţi.

Chengdu a devenit cel mai recent oraș chinez care a intrat în lockdown din cauza COVID, în timp ce Beijingul continuă să-și urmeze politica controversată „zero-Covid”. Oamenii nu au voie să iasă din casă. Totuși, doar un membru al familiei, care prezintă un test negativ, poate ieși să cumpere cele necesare supraviețuirii.

Cazuri Covid-19 în China

Anterior, fabrica Apple a fost cuprinsă de panică după ce un nou focar de coronavirus a fost depistat. Personalul aflat la muncă în momentul declanşării alarmei a fost nevoit să fugă pentru a nu rămâne carantinat.

Angajaţii unei uzine Apple au început să fugă în timpul programului de la locul de muncă după ce un nou focar de coronavirus a fost depistat. Potrivit unor imagini făcute publice, aproximativ 10 persoane au fost surprinse în timp ce încercau să escaladeze un gard în încercarea de a scăpa de carantină.

În urma ratei tot mai mari de infectări, oraşul Zhengzhou a fost blocat parţial. Această măsură a fost luată în baza regulilor tot mai stricte înaintate de preşedintele Xi Jinping.

Vă amintim că în lună martie a acestui an, Guvernul Chinei a hotărât să prelungească restricţiile înaintate pentru a opri focarele de coronavirus. Astfel, oraşul Shanghai a fost pus din nou sub lockdown în urma creşterii cazurilor de Covid-19. Milioane de oameni au fost nevoiţi să rămână în locuinţele lor pentru a putea stopa valul pandemic stârnit. Locuitorii au fost sfătuiţi de autorităţi să nu iasă în exces din casele lor. Doar cei care merg să-şi plimbe animalele sau cei care vor să-şi arunce gunoiul au permisiunea de a părăsi locuinţa. Potrivit oficialilor din Shanghai, oamenii nu trebuie să profite de această mică libertate.

În regiunea Asia-Pacific, țările au adoptat strategia „zero-Covid”, care implică frontiere închise, hoteluri de carantină și alte blocaje severe. Strategia a fost considerată a fi un real succes la început până când oamenii au început să se infecteze cu varianta Delta.

China se confruntă cu noi cazuri de Covid-19. Angajații de la fabrica Apple nu au rezistat și au organizat protest din cauza restricțiilor dure anti-Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *