Prima pagină » International » Protest inedit în Glasgow: Patronii de baruri au aruncat în mijlocul orașului toate rezervele de gheață

Protest inedit în Glasgow: Patronii de baruri au aruncat în mijlocul orașului toate rezervele de gheață

11 oct. 2020, 16:57,
Cristian ZAVASTIN în International

În Scoția măsurile sunt chiar mai stricte. Barurile din Glasgow și Edinburgh s-au închis de tot de vineri timp de 16 zile.

În semn de protest, patronii au strâns ultimele rezerve de gheață, cu care oricum nu mai au ce face, și le-au aruncat în centrul orașului Glasgow în preajma clădirilor oficiale.

Toate barurile, restaurantele și magazinele se vor închide la ora 23.00, ora locală, în Berlin. E noua măsură impusă de autorități pentru a împiedica agravarea pandemiei. Cei mai nemulțumiți sunt tinerii pentru care viața de noapte va deveni cel mult viața de seară. În Scoția măsurile sunt chiar mai stricte. Barurile din Glasgow și Edinburgh s-au închis de tot de vineri timp de 16 zile.

Barurile și restaurantele, închise și în Scoția

În Scoția, măsura a fost decisă pentru două săptămâni. La fel și în Paris, capitala Franței. În alte patru orașe, Lille, Lyon, Grenoble și Saint-Etienne – se închid de asemenea barele, sălile de sport și centrele sportive.

Restricții mai dure împotriva coronavirusului au intrat în vigoare și în capitala spaniolă, Madrid și în orașele din jur, vinerea trecută. Noile restricții impun ca oamenii să rămână acasă, cu excepția cazului în care merg la muncă, la cursuri, examene, pentru obligații legale sau pentru situații extreme.

Magazinele, barurile și restaurantele trebuie să își reducă capacitatea cu 50% și să închidă mai devreme. Barurile și restaurantele trebuie să se închidă la ora 23:00.

Chiar și Islanda, care a fost aproape de să declare că a eliminat virusul, în vară, se confruntă acum cu o creștere a numărului de cazuri. Și aici, barurile, cluburile, centrele de fitness s-au închis pentru două săptămâni, iar adunările publice au fost limitate la 20 de persoane.

Doar benzinăriile mai rămân deschise după ora 23.00

Singurele locuri rămase deschise pe timpul nopții sunt farmaciile și benzinăriile, cărora li s-a interzis să comercializeze alcool între orele 23 și 6 dimineața. Măsura va fi valabilă cel puțin până la sfârșitul lunii.

Hamburg, Frankfurt și Koln sunt celelalte mari orașe germane care au decis să limiteze viața de noapte a locuitorilor. Iar distracția din oraș nu poate fi mutată nici acasă.

La Berlin, orice petrecere privată în interior nu poate avea mai mult de 10 participanți.

Restaurantele și barurile, închise la interior în România

În România, în localitățile cu multe cazuri de coronavirus, inclusiv în București, au fost închise restaurantele și barurile la interior, iar terasele trebuie să se închidă la miezul nopții.

Explozia de cazuri noi de coronavirus determină autoritățile să adoptă restricții menite să stopeze numărul de noi infectări. Tot mai multe județe au restrâns activitățile economice și au impus obligativitatea măștii la 50 de metri de școală.

În Capitală, restaurantele, barurile și cafenelele au fost închise, la fel și sălile de joc. Iar masca de protecție este obligatorie în jurul școlilor pe o raza de 50 de metri.

În județul Brașov, 13 școli au trecut deja în scenariul roșu, și învață exclusiv online. Dacă până acum masca de protecție era obligatorie doar în interiorul instituțiilor publice și în centrul orașului, acum măsura este extinsă pe mai multe străzi centrale aglomerate, dar și în jurul unităților de învățământ, pe un perimetru de 100 de metri.

În Iași și mai multe comune, activitatea restaurantelor și cafenelelor se suspendă în perioada 6 – 12 octombrie, după ce în ultimele două săptămâni, numărul de infectări a crescut constant în oraş. Rămân deschise doar terasele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`