Prima pagină » National » Protest împotriva schimbării regulilor privind testarea antidrog în trafic. Când va avea loc
Protest împotriva schimbării regulilor privind testarea antidrog în trafic. Când va avea loc

Protest împotriva schimbării regulilor privind testarea antidrog în trafic. Când va avea loc

05 iul. 2024, 17:20,
BZI.ro, în National

Declic organizează un protest joi, 11 iulie, împotriva OUG 84 care îi lasă fără permis pe șoferii care refuză testarea antidrog. Ordonanța se aplică atât bicicliştilor, cât şi trotinetiştilor. Declic a făcut o petiție care a strâns peste 125.000 de semnături, prin care îi cere lui Marcel Ciolacu anularea prevederilor ordonanței.

Ordonanța a apărut sâmbătă seara, în Monitorul Oficial. Ea prevede că șoferii care refuză să fie testați cu aparatul Drugtest și cer să meargă la Institutul de Medicina Legală să rămână fără permis de conducere până la sosirea rezultatelor, potrivit Declic.

O petiție Declic a strâns peste 125.000 de semnături

Pe lângă protestul anunțat pentru joi, Declic a inițiat o petiție online prin care cere retragerea ordonanței de urgență. Până la ora publicării acestui articol, petiția a fost semnată de peste 125.000 de persoane, dintre care 70.000 în primele 24 de ore de la publicarea ei de către Declic.

„Numărul mare de oameni care au semnat într-un timp atât de scurt ar trebui să îi dea de gândit premierului Ciolacu și să îl determine să abroge articolele care nenorocesc viețile unor șoferi nevinovați. Ordonanța făcută pe genunchi ne transformă pe toți în infractori buni de pedepsit”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatoarea campaniei „Anulați OUG care lasă fără permis șoferi nevinovați”.

Noile reglementări nu descurajează condusul sub influența drogurilor și nu rezolvă, de fapt, problema, spune Vlad Zaha, criminolog specializat în politicile publice din domeniul drogurilor.

„Dimpotrivă, când 38% dintre cei pedepsiți prin confiscarea permisului luni de zile sunt oameni nevinovați (în 2023, peste 1100 de oameni nevinovați) astfel de legi fac mult mai mult rău decât bine”, adaugă Zaha.

În 2023, doar 62% dintre drugtestele rapide cu rezultat pozitiv au fost confirmate de analizele de sânge. Adică 1.898 din 3.009, conform Europa Liberă.

Comentarii
  • Felicitari pentru protest!O turma de prosti platiti de noi cu salarii uriase dau legi idioate pentru ca ei sunt idioti. Haos total, dictatura, anarhie, idiotenie, asta este eticheta analfabetilor guvernanti- parlamentari toti antiromani. Tara condusa de niste prosti pusi pe distrugerea tuturor romanilor ! Dati-le voturi la imbecilii PSD, PNL, USR-ADU si la presedentie si la parlamentare cum le-ati dat si la celelalte alegeri!Popor nenorocit de prostimea votanta si apoi va plangeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *