Prima pagină » National » Protest împotriva sărăciei organizat de Cartel ALFA: Oamenii cer pensii și salarii mai mari
Protest împotriva sărăciei organizat de Cartel ALFA: Oamenii cer pensii și salarii mai mari

Protest împotriva sărăciei organizat de Cartel ALFA: Oamenii cer pensii și salarii mai mari

17 oct. 2022, 13:50,
în National

Oamenii de la Cartel ALFA organează un protest împotriva sărăciei. Aceștia vor lua, rând pe rând, mai multe orașe și vor scanda pentru creșteri de salarii și de pensii. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că prețul produselor a crescut în mod considerabil, în timp ce salariile și pensiile au rămas la fel.

Asta în condiţiile în care prețurile la alimente au crescut considerabil, iar România, în pofida faptului că are o lege anti-speculă, nu o pune în practică. Legea prevede amenzi de până la 500.000 pentru cei care fac speculă, dar până în acest moment nimeni nu a aplicat nicio contravenție pe temeiul ordonanței.

Protest împotriva sărăciei în mai multe localități din România

Oamenii din cadrul Cartel Alfa vor organiza mai multe proteste în localități din România. Intititulate generic proteste împotriva sărăciei acestea vor avea loc conform unui program stabilit.  Așadar, pe data de 17 octombrie oamenii vor protesta în Zalău și Deva, pe data de 18 octombrie în Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, pe 19 în Slatina. Tot în această perioadă vor avea loc proteste și în Moldova. Concret, pe 17 octombrie oamenii vor protesta în Bacău, pe 18 în Galați, iar în 19 în Slobozia.  Nemulţumirile sindicaliştilor sunt multe. Aceștia doresc majorări de pensii și de salarii şi măsuri concrete pentru oprirea creșterii prețurilor. Cei de la Cartel Alfa au explicat faptul că speră că guvernanții vor stopa creșterea prețurilor și vor lua măsuri pentru majorarea veniturilor populației.

În același asentiment, sindicaliștii arată că prețurile din energie, de la alimente și de la alte produse esențiale cred într-un ritm în care salariile actuale nu le pot susține, lucru ce trimite milioane de persoane în sărăcie.

Cartelul Alfa este printre primele sindicate care au fost înființate în România după 1989. Este unul dintre cele mai mari organizații de acest fel și cuprinde 40 de federații profesionale în 42 de unități teritoriale. Principalul rol al sindicatului constă în apărarea drepturilor și promovarea intereselor lucrătorilor, precum și negocierea unor condiții decente și echitabile de muncă și salarizare.

Companiile au profituri record

Sinicaliștii explică faptul că salariile oamenilor au rămas la fel, în timp ce toate prețurile au crescut. Odată cu creșterea prețurilor din energie, companiile din domeniu înregistrează profituri record. Ba mai mult, pe fondul majorărilor sunt numeroase companii românești care pru și simplu dau faliment, iar mii de angajați sunt nevoiți să își găsească de muncă. Sursa citată menţionează că totul este cauzat de modul superficial în care politicienii privesc situația actuală.

Acţiunea de protest de va derula până pe data de 21 octombrie și cuprinde constituirea a două caravane care vor porni din Ardeal și Moldova și care se vor îndrepta spre București. Pe data de 20 octombrie, participanții se vor întâlni în Capitală, iar localitățile în care vor protesta până să ajungă la destinația finală sunt localități care se confruntă cu riscuri majore a pierderii locurilor de muncă. Aceste proteste împotriva sărăciei se vor a fi o acțiune generică ce ar putea declanșa reacții din partea politică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *