Prima pagină » National » Protest împotriva lui Nicușor Dan la București! Oamenii nu sunt mulţumiţi de Primarul General
Protest împotriva lui Nicușor Dan la București! Oamenii nu sunt mulţumiţi de Primarul General

Protest împotriva lui Nicușor Dan la București! Oamenii nu sunt mulţumiţi de Primarul General

21 feb. 2022, 12:41,
BZI.ro, în National

Oamenii s-au alăturat într-un protest împotriva lui Nicusor Dan la București. Aceștia sunt nemulţumiţi de proastă gestionare a Bucureștiului şi îi impută Primarului General felul în care arată parcurile din Capitală.  Nu sunt singurele nemulţumiri ale oamenilor care consideră că, pe lângă starea deplorabilă a parcurilor, Bucureștiul suferă enorm și în contextul în care o parte dintre bucureșteni nu au apă caldă și căldură.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens a fost dat publicării de către o asociație din București care a arătat faptul că parcul Herăstrău are o situație deplorabilă. Mulți arbori sunt căzuți la pământ, iar aleele sunt neîngrije. Asta în timp ce sunt utilaje de zeci de milioane de euro care nu sunt folosite de municipalitate.

Protest împotriva lui Nicușor Dan la București!

Zeci de oameni s-au strâns la un prostesc împotriva lui Nicusor Dan la București. Oamenii consideră că, din cauza neglijenței primarului general, parcurile din Capitală arată dezastruos. De exemplu, un arbore din parcul Herăstrău a căzut din senin pe o pistă de biciclete. Din fericire, pentru că nimeni nu trecea în acel moment în zonă, nu au fost soldate victime.

Situaţia se extinde în toate parcurile din București pentru că același lucru se întâmpla și în parcurile Cișmigiu, sau în Delta Văcărești. Pentru că situația să fie aparent fără ieșire, primarul a desființat autoritatea care se ocupa cu îngrijirea spatiilor verzi din parcuri.

Oricum, primarul face angajări în alte domenii, iar oamenii sunt nemulţumiţi că acest lucru a fost lăsat pe locul secund mai ales că începe sezonul cald și sute de mii de bucureșteni doresc să se plimbe prin parcurile amintite mai sus, şi nu numai.

Parcul Cișmigiu arată deplorabil

Probabil cel mai bun exemplu este situația parcului Cișmigiu. Renumitul parc Cișmigiu din Sectorul 1 din București arată deplorabil, iar situația se poate vedea în pozele puse în galerie. Asociația Peisagiștilor din România a anunțat acest lucru pe rețelele de socializare spunând că nu este normal ca un parc cu asemenea însemnătate istorică să ajungă o paragină.

Problemele sunt multe, de la lipsa de finanțare din partea Primăriei Generale până la lipsa unui plan concret de reabilitare:

(…) Starea deplorabilă în care se află în prezent Parcul Cişmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absenţa expertizei necesare la nivelul administraţiei publice, precum şi cadrului instituţional format din entităţi cu atribuţii incerte sau contradictorii”, se arată în scrisoare.

Nu au fost singurele probleme cu care s-au confruntat oamenii. Vă mai aducem aminte faptul că din cauza lipsei unei deratizări, pe străzile din București au apărut extrem de mulți şobolani. Mai multe voci au menţionat faptul că utilaje de zeci de milioane de lei zac nefolosite în sediile instituţiilor. Pozele publicate arată faptul că în garajul Companiei Municipale Parcuri stau, nefolosite și în țiplă, echipamente şi utilaje care valorească peste 20 de milioane de lei

Cel mai probabil, un protest împotriva lui Nicusor Dan nu ar rezolva multele probleme cu care se confruntă Capitală de la preluarea mandatului. În trecut s-a vorbit și despre iniţierea unui referendum de demitere a edilului general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *