Prima pagină » Local » Protest al studenților UMF Iași: „Noi am văzut multe în toți acești ani. Dar universitate care să își disprețuiască efectiv studenții, până la a-i batjocori în presă, niciodată!” – GALERIE FOTO, VIDEO

Protest al studenților UMF Iași: „Noi am văzut multe în toți acești ani. Dar universitate care să își disprețuiască efectiv studenții, până la a-i batjocori în presă, niciodată!” – GALERIE FOTO, VIDEO

26 iun. 2023, 12:11,
BZI.ro, în Local

Pe esplanada din fața UMF Iași s-au adunat în jur de 100 de studenți pentru a protesta. Aceștia își pregătesc bannerele. Se preconizează ca vor protesta in jur de 1000 de studenți

“Suntem atât de puțini deoarece sesiunea s-a încheiat și mulți colegi au plecat din Iași. A fost servită la timp decizia” , a declarat o studentă.

UPDATE 4: Protestul s-a încheiat la ora 14.00. Studenții au transmis un ultim mesaj conducerii UMF Iași:

„Ne vom întoarce, nu vă lăsăm în pace!”

Mâine, protestatarii vor merge la liceele din Iași, ca să le vorbească elevilor despre problemele de la UMF.

UPDATE 3:  Studenții au început să-i huiduiască pe câțiva profesori care au ieșit în fata Universității

UPDATE 2: Studenții au adus la protest hârtie igienică, pentru a evidenția că aceasta lipsește din băile universității. Trei studenți vor merge la negocieri cu conducerea UMF Iași.

UPDATE 1: Studenții scandează fel de fel de mesaje la adresa conducerii Universității UMF Iași: “Vrem respect!”

„Leneși sunt cei care nu vor să îmbunătățească cursurile

Pretenții mari pentru cursuri mediocre

Învățați sa predați si venim singuri la cursuri

10.000 de lei pentru cursuri de 2 lei”

Sunt deja peste 300 de studenți adunați.

“Conducerea universității a cerut prezența obligatorie, ei bine, suntem cu toții aici. Să vină să facă prezența”, au strigat studenții.

“Suntem nemulțumiți de modul in care se face evaluarea im aceasta universitate! Toată lumea trebuie sa știe ca nu știți sa faceți grile!”

ȘTIRE INIȚIALĂ: Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iași, susținuți de Liga Studenților (LS IAȘI), au anunțat că vor protesta pe esplanada din fața UMF Iași împotriva deciziilor recente ale conducerii de majorare a taxelor de cazare și școlarizare, de impunere a prezenței obligatorii la cursuri în contextul în care majoritatea profesorilor citesc din prezentări, bibliografiile și materialele sunt învechite iar rezultatele evaluării cadrelor didactice de către studenți nu sunt luate în considerație.

„Noi am văzut multe în toți acești ani. Dar universitate care să își disprețuiască efectiv studenții, până la a-i batjocori în presă, cum face UMF, niciodată!

Iar acest lucru nu îl vom trece cu vederea!”, au spus studenții.

Comentarii
  • Studenti! Lasati prostiile si apucati-va de carte! Nu aveti voi caderea sa apreciati competenta profesorilor! Vreti totul moca si apoi sa plecati din tara?

  • Niste poze sa dezinformati, platiti de UMF. Mai bine ramaneati la scris articole despre Gina Pistol, erau mai cinstite.

  • Calitatea slaba a actului medical pleaca de la scoala medicala romaneasca, slaba. Au transformat invatamantul medical si actual medical, in afaceare. Si mai vor respect… Mars!

  • CTRL, ALT, F4

    Despre FEAA cînd o să vă „informați”?
    Golăniile de acolo, susținute de tanti Roman?Jmenurile la examenele ISA?
    Anișoara și Valică sunt mama și tata lor.

  • Va sugerez cu mare drag, sa va documentati cu privire la acest protest si sa vedeti motivele pentru care se face ! Cei care se ocupa cu adevărat de prostii, sunt cei de la conducere!

  • Va sugerez cu mare drag, sa va documentati cu privire la acest protest si sa vedeti motivele pentru care se face ! Cei care se ocupa cu adevărat de prostii, sunt cei de la conducere!

  • Studentii au dreptate. O sa vedeti pe propria piele cum medicii formati la Iasi (dar si in toata Romania) nu au informatii actualizate in domeniu si nu sunt la curent cu schemele de tratament de la nivel international. Niciun medic nu recomanda, alaturi de tratamentul medicamentos, si o dieta corespunzatoare. De aici pleaca pumnul de pastile pe viata pentru sustinerea farmaciilor.

  • Examen de admitere la UMF,cu trei probe scrise Bio,Chimie si Fizica ,de cate 3ore fiecare nu v-ar surade?
    Atunci ar deveni studenti cei care au cu adevarat ce cauta pe la UMF,dar si prin facultăți,in general
    Vedeti subiectele si concurenta din anii 1987,1988,…1990.
    Se face o mare nedreptate intre generatii.
    Voi nici liceul nu meritati sa l fi absolvit.
    N ati fi trecut de examenul de treapta a 2a..

  • Plecam din tara din cauza mentalitatii invechite si a lipsei de respect din partea oamenilor dar si din cauza lipsurilor din spitale, nu mi am tocit cotele 6 ani ca sa fiu carpa nimanui! Cine are de comentat sa fie student la umf iasi pentru un an si ca sa vada pe propria lui piele cum se face medicina in 2023

  • Sa lasam gargara studentilor si sa vedem ce vor. Primo – vor sa nu vina la cursuri. Deci vor sa chiuleasca legal. Secundo – vor sa fie publicate in avans grilele de evaluare, ca sa le poata memora raspunsurile. Pe scurt, nu vor sa invete.

  • Aiurea , profesori cu aere de savanti niste smenari plictisiti . Conducerea UMF Iasi de toata jena. Rusine

  • Pentru toți cei care aruncă vorbe în vânt, vă zic cu mâna pe inimă: Dacă nu voiam să învăț, nu veneam la medicină! Aviz bătrâneilor comuniști care iau apărarea conducerii UMF cu multiple dosare penale. De asta nu ne mai facem bine.

  • Cei care contestă protestul studentilor ori sunt absolventi cu 8 clase ,ori sunt rude cu conducerea coruptă din UMF.

  • primo-atunci cand aceste cursuri vor fi de calitate, se va veni la ele, secundo- problema grilelor este faptul ca au fost facute la mișto, decat sa aruncati cuvinte de aiurea, mai bine va abtineti!

  • Vascu bogdan

    Mesaj dur pentru scripcar și toți lingăii din UMF : crucea mamii voastre de jeguri, sa vă ia dracu pe toți și să o pupați pe Ana maria in cur. Sa mi transmiteți adresele voastre să vin să o pun pe Anamaria sa vina sa se cace la ușile voastre. Huo UMF, huo conducerea

  • Alin, student FEAA

    Bai, astia de la UMF, da e frumos asa?!?
    Vreti sa treceti prin scoala fara sa invatati nika? Voi vreti grile doar ca sa le tociti si dupa aia sa uitati?
    Vreti sa stati pe youtube toata ziua?
    Vai, mama noastra ce am ajuns ca sa vedem si sa auzim !
    Ps: voi stiti cat invata un student la FEAA?
    La fel de mult ca cei de la UMF.
    Dar voi stiti cat castiga un contabil/economist absolvent de FEAA ?
    2000 lei ! 2000 lei net/luna…asta daca are vechime, pentru ca nu vrea nimeni sa angajeze la propria firma un absolvent care sa faca greseli.
    Daca nu credeti ca astea sunt salariile unui contabil in 2023 , va rog sa cititi anunturile de angajare, olx,publi,etc !
    2000lei/luna salariul unui economist cu 5ani la FEAA(licenta+master) la fel ca unul cu 8 clase !
    Voi, astia de la UMF, intrati direct cu 3000 euro + dedicatii, fara numar, fara numar…
    Mergeti la cursuri si nu mai faceti mofturi, lumea e satula de mofturosi !
    Ziceti merci ca dati examene grila, gen X si 0,…normal ar fi fost sa dati examene in scris !

  • Sunt profesori care 2 ore cat dureza cursul, citesc dintr-un caiet vechi de 30-40 de ani, apoi pleaca din amfiteatru in graba. Multi au cursuri mult mai atractive la Bolta Rece, Corso, Boltile Moldovei, etc. Bineinteles nu toti.

  • UMF IASI - in top 500 din lume

    Grigore T. Popa University of Medicine and Pharmacy

    1501+
    World University Rankings 2023

    In traducere libera, daca o sa privim de jos in sus acest top, UMF Iasi se afla in top 500, dar daca privim ca toti pamantenii, adica privim in mod normal, UMF Iasi se afla pe locul 1.501…din 500 cele mai bune universitati din lume !

    Bravo dragi studenti ieseni, daca si cu grilele primite inainte de examen nu faceti fata la examinari (asa umbla vb prin targul Iasului), daca mai si chiuliti la cursuri, atunci, Umf Iasi o sa ajunga in top 10, cele mai varza universitati ! Nu mai aveti mult, acush,acush…UMF ramane fara prestigiu, pt ca da, e o mandrie sa inveti la o institutie aflata pe locul 1500 din 500 cele mai bune universitati din lume !

    Ps: si universitatile din Africa, stau mai bine in top 500 cele mai bune universitati ! Felicitari, nu voua, ci africanilor pentru perseverenta si dorinta de a invata !

  • Sunt profesori care au abuz in serviciu (Petriș A.) fac afaceri cu stimulatoare, pe lângă doctori escroci sau penali; sunt asistenti care nu mai prididesc cu mita (O. Mitu, nume predestinat !). Ce Medicină sau practică medicală să mai învețe studenții de la ăștia, autori de grile aberante ?

  • m a terminat ala de la feaa😂😂😂mor de ras😂
    asta de mai sus cu grilele: se vede ca esti pe langa subiect, ia verifica dumneata calitatea grilelor si desfasurarea examenelor si apoi … spune daca e asa usor sa fii student in umf🤫

  • Adrian Telemeaua

    Noile măsuri sunt foarte binevenite fiindcă îi disciplinează pe chiulangii români și pe studenții străini care o freacă 5 ani cu șpăgi și mite. UMF a umplut Iașiul de jigodii arăbești care vin la medicina fiindcă știu că se iau examenele cu șpagă.
    De acum, gata! Mergeți la cursuri, loazelor, nu tac-pac faceți miting fiindcă trebuie să învățați și să fiți…studenți.

  • Cumpararea grilelor de la examene se practica de cel putin 10 ani.
    Acum sint medici merituosi respectivii cumparatori.
    Vai de zilele pacientilor lor !!

  • din chiulangiu nu scoti medic

    de fapt, chiulangii astia nu vor sa invete si ies la inaintare cu tot felul de pretexte

    cursurile cica nu-s moderne si de aia, ma-ntegeti ‘mneata, si de aia trebe sa li se permita sa chiuleasca la cursuri … da’ de unde stiu ei ca nu-s moderne? au studiat ceva tratate inainte, ca sa-si dea seama? nuuu! abia atunci dau nas in nas cu materia, da stiu ca nu-i moderna! … da’ sa zicem totusi ca nu-i moderna. si ce-i cu asta? nici tabla inmultirii nu-i moderna, da’ fara ea nu se poate.

    mai zic ei ca profu citeste din foi. asta chiar nu e ok!!! da’ vezi ‘mneatale, ei nu cer ca profu sa tina cursu’ liber! nuuu! ei zic ca ala-i motivu’ pentru care ei trebuie sa poata chiuli la cursuri! deci nu-i intereseaza sa invete, ci sa chiuleasca cu voie de la imparatie.

  • m-am plictisit de comentariul cu tabla inmultirii:))))atat ai reusit sa inveti? sau tu ai impresia ca medicina este ca aritmetica, are niste reguli stricte care nu se vor schimba niciodata??? aiurea, in medicina apar schimbari mereu, asa ca mucles;) au dreptate de ce sa invete metode vechi cand acestea nu au aplicatibilitate reala? ia zi…sau mai bine mucles;)

  • Multe comentarii in necunostinta de cauza! Protestul nu s-a organizat doar din cauza introducerii obligativitatii prezentei la cursuri, ci pentru multe alte motive pe care numai studentii umf ului le pot cunoaste. Problema nu e ca nu vrem sa mergem la cursuri, ci ca acestea sunt facute in bataie de joc, copiate cuvant cu cuvant de pe site uri obscure :)) sau doar cu poze sau cu mult prea mult scris copiat din carti din 1900 toamna si majoritatea profesorilor la curs citesc de pe slide. Personal am decis sa nu merg la cursuri pentru ca in timpul ala invat mai multe singura acasa decat sa stau 3 ore ingramadita in sali unde iti pica tavanul pe tine, ca stim si singuri sa citim un ppt, si cu toate astea, am note de la 8 in sus. O alta problema cu obligativitatea venirii la cursuri ar fi lipsa amfiteatrelor care sa aiba atatea locuri incat sa incapa 100+ studenti, majoritatea amfiteatrelor sunt mult mai mici de atat si ar insemna sa stea pe scari/ pervaz/ in picioare! S-a protestat pentru conditiile din vestiare pentru ca e intr-adevar jalnica situatia! Ne schimbam 100 de studenti in containere covid in curtea spitalului sau in vestiare mai mici decat o camera de apartament, in mizerie. In cantina sunt 20 de mese maxim dar cred ca nici atat si trebuie sa te duci de dimineata daca vrei sa ai o sansa sa prinzi ceva de mancare. Caminele sunt infecte, am stat un semestru si mi am plans in pumni, cu nota de buget, ca daca esti la taxa nu prea visezi loc la camin. Camera plina de mucegai, gandaci morti, geam de lemn prin care intra tot frigul, 4 in camera, baie comuna fete baieti, fara cantina, sala de lectura cu cateva scaune. Am investit mai bine de 10 milioane in camera de camin ca sa poata fi locuibila, am varuit camera, am vopsit caloriferul. Orarul facut in bataie de joc, aveam de la 7:30 la 10:30 la recuperare si imediat de la 10:30 la spiridon alt stagiu. Un orar absolut obositor, dadeam bani pe uber/ bolt ca sa nu intarzii la urmatorul stagiu, nu aveam timp sa mergem la baie, sa ne cumparam o sticla de apa, sa mancam un covrig. Am avut stagii la care sprijineam peretii sau asteptam cate o ora in picioare pe holul spitalului sa vina profesorul. Incorectitudine in evaluare, am patit sa fiu picata de x ori la o materie pt ca asa s a vrut si cand am stiut 3/3 subiecte, doar se fac bani din taxele pentru credite. E OBOSITOR!! In 4 ani, 4 metode de evaluare diferite, am dat examene in toate modurile posibile, fiind anuntati in cursul semestrului de aceste modificari ale modalitatii de examinare! Nu s-a facut protest ca nu vrem sa invatam!! Total contrar, s-a facut protest pentru ca vrem invatamant de calitate!!! Vrem conditii decente in vestiare, camine, cantina!! Vrem macar hartie igienica si sapun in bai pentru taxa care urmeaza sa fie majorata la 100 de milioane pe an!! Nu dadea nimeni la medicina daca nu voia sa invete :))

  • Pentru @aloo

    Vrei sa spui ca stiinta medicinii se rescrie de la zero odata la cativa ani? E clar, habar n-ai ce vorbesti.
    Teoria relativitatii are peste 100 de ani. E si ea depasita?
    Si esti sigur ca ai nivelul de inteligenta si cunostintele necesare sa intelegi ultimele descoperiri?

  • .
    Perfecta dreptate.
    Aceasta este realitatea.
    Când îți faci curaj sa descrii ce se întâmplă, ar fi necesar sa se ia aminte si sa se aducă imbunatatiri pe toate planirile.
    Mai ales când plătești ai asteptari.
    Când se muncește pe rupte, vrei respect si recunoștință.
    Trebuie tine pasul spre crecetare si dezvoltare.
    Baftă!

  • anonim destept

    ai dreptate
    hai sa invatam studentii cum sa puna stimulatoare cardiace luate de la cadavre … ca doar de… fizica aritmetica, sunt acelasi de 100 de ani si mai mult … de ce nu ar fi si medicina… si aici de mentionat: chiar daca anumite procedee ar putea fi pastrate sa folosim(dupa cum ne pune la dispozitie si marele manajer timofte in marele spital spiridon) aceeasi aparatura de pe timpul lui stefan cel mare.

    si in ultimul rand anonim: puti a sluga a conducerii umf, ia du te tu frumos si umezeste buzele si limbuta, sa nu i iriti si sa i superi🤔 nu am vrea un postac obosit sa fie maltratat🤣🤣🤣

  • Deci voi credeti ca stiinta se invecheste ca salamul… E clar. Habar n-aveti. Felcer ar trebui sa va scrie pe diploma.

  • Astia din poze sunt viitorii medici??? Auleu!!!

  • Golanii și curvulițele au ajuns să șcheune…marș din Iași putorilor,ușcheala in altă parte…aveți și tupeu,vreți respect…dar voi ce oferiți?!
    Chiul,beții,curvăreli,droguri,cluburi…etc…viitorul luminos al Medicinei Ieșene!!!!

  • Soluția este simpla: mergeți la alte facultăți cu condiții mai bune pentru că nu e obligatoriu să ajungă toți proștii medici. Când li se taie tainul escrocilor de la UMF se termina șmecheria.

  • Te pomenești că v-au stricat profesorii aparatura sau că v-au aruncat șervețele de la pl.. și măști uzate în cămin! A fost și acolo odată nou și curat, dar nu s-a păstrat. Bai, profesorilor, nu mai faceți mucegai pe tavanele căminului! Se poate așa ceva?!

  • Unii dintre voi comentati aiurea și nici măcar nu aveți habar despre ce vorbiți sau despre ce e vorba. Da, tot sistemul este învechit, cărțile sunt de zeci de ani, dar asa e romanul știe doar sa comenteze în neștire. Va invit sa dați admitere apoi sa treceți prin examene și prin toate lucrurile nedrepte prin care trecem noi apoi sa comentati. Majoritatea dintre voi stați în pat și aveți marele tupeu de a comenta și de a va da cu părerea despre studenți. Întrebați măcar o data în viata un părinte de student la medicina prin ce trece copilul sau , cât mănâncă, cât nu doarme doar ca să trateze în viitor niște ” oameni ” ca VOI!

  • Foarte amuzante comentariile contra, ce pot spune:)).
    „Bai, profesorilor, nu mai faceți mucegai pe tavanele căminului! Se poate așa ceva?!” Orice om intreg la cap isi da seama ca NU O PERSOANA FACE MUCEGAIUL PE PEREȚI. Documentați-vă puțin sa vedeti cum se formeaza, o sa fiti uimiți. Plus ca era vorba despre faptul ca nu se ofera conditii, nu se renovează, etc. Doar nu o sa vina studenții sa dea cu varul in camin, pe bune acum. Sau sa schimbe parchetul, dulapurile care stau sa cada, etc.
    Si inca un mesaj care s-a transmis eronat, faptul ca studenții nu vor sa mearga la cursuri. Studentii vor sa mearga la cursuri. Cursuri de calitate, in care chiar sa li se explice cum sta treaba. Nu citite de un „robotel” de pe un ppt. Faptul ca sunt si anumiți studenți care nu merg din alte motive ( nu job, familii, etc, un motiv bine intemeiat) e cu totul altceva.
    Ne-ar lua prea mult ca sa vorbim despre toate astea. Dar inainte de a comenta doar pe baza unui articol,care poate nici ala nu a transmis 100% ok toate informatiile, ar trebui sa ne documentam si din alte surse.
    V-as sfatui pe cei care comentati sa nu mai mergeti la medici. Sa va rezolvați singuri probleme.
    Pentru ca ce sa vezi, au avut si ei de suportat la randul lor cand au fost studenti anumite conditii, si stiu si ei foarte bine cum sta treaba.

  • „Din chiulangiu nu scoti medic” ti-au marit astia salariul kfc?

  • Student FEEA, DAN P.

    Sunt student la FEEA si nu facem nicio p…, stam toata ziua la cafele si tigari, mancam banii parintilor degeaba prin Iasi, noroc ca am intrat cu dosarul..
    Nimic nu se compara cu Medicina, nu va mai kk pe voi, ca e satula lumea de someri cu diploma gen psihologie si toate sectiile aferente de la facultatile celelalte.. ciocu mic

  • Sunt student la FEEA si nu facem nicio p…, stam toata ziua la cafele si tigari, mancam banii parintilor degeaba prin Iasi, noroc ca am intrat cu dosarul..
    Nimic nu se compara cu Medicina, nu va mai kk pe voi, ca e satula lumea de someri cu diploma gen psihologie si toate sectiile aferente de la facultatile celelalte.. ciocu mic

  • Student FEAA, intra pe baza de dosar, nu da admitere ca la Medicina. Si tot noi nu vrem sa invatam „nika” .

  • Bursier la medicină

    Alin de la Medicină, mă scuzi, de la FEEA, ți-am căutat orarul. Și in gimnaziu aveam mai multe ore. Pune mâna pe o carte, nu mușcă.

  • Student la Medicina

    Cei care spun ca medicina e ca tabla inmultirii ar trebui sa mearga la ekg si sa fie bagati intr-o cusca de metal, sa aiba pus diagnostic pe baza de amprenta si culoarea treimii posterioare a limbii ca asa se facea inainte si e bine si acum. Mergeti la stagii si deschideti manualele de lucrari practice pe care le tocim pentru examen si din care profii spun clar ca nimic de acolo nu se mai foloseste, dar noi invatam ca asta e materia.
    Cei care comenteaza de grilele date dinainte sa vina sa toceasca 2000-2500 de grile per sesiune si sa aiba grija sa nu uite vreun raspuns la examen ca altfel ia 8 si intra la taxa, asta dupa ce stai ore in sir sa rezolvi grilele si sa cauti in bibliografii felurite cu exprimari gresite. Dupa toate astea fa contestatie la examen ca ai primit grile incorecte si nimeni sa nu se uite pe contestatie.
    Cei care comenteaza de conditii sa vina la stagii fara bagaje ca se fura geci si se schimba doua serii in 10 mp, sa vina cu noi la -10 grade la parhon si sa se schimbe afara in cele 2 containere din curte, sa vina cu noi o zi la plimbare in oras printre spitale, fara timp sa mananci dar de, noi suntem la medicina si trebuie sa mergem la toate cursurile, nu?
    Cei care spun ca judecam profesorii sa vina la un examen de la 7 dimineata sa astepte pana la 3-4 dupa amiaza pe holuri cu carti in mana, sa ajunga in fata profului si sa mature proful cu el pe jos ca nu stie ce raporturi are a 8-a ramura din maxilara interna.
    Pentru voi din exterior pare ca trebuie sa stam non stop cu nasul in carti, in ce carti? Avem nevoie de lucrari practice, de experiente, de simulari, de lucruri din care sa invatam practic, degeaba citesc de 20 de ori lawrence, angelescu daca nu vad o operatie.
    Va este frica de studentii din zilele astea da aveti incredere in zeii de medici care sunt in spitale, ei au facut lucruri practice, au taiat broaste la lp-uri si au vazut cu ochii lor cum se prepara o lama de histo sau morfopat. Noi invatam de pe lamele facute de ei la lp-uri, vedem lucrari practice pe ppt si trebuie sa retinem tot din ce vedem si ce ne imaginam, dar noi suntem la medicina si trebuie sa invatam, nu?
    Va invitam la cursurile de care tot vorbiti, sa aveti 2 stagii de 3 ore la 2 spitale diferite din locuri diferite din oras, sa mergeti la un curs de 3 ore, sa stai pe banca cu cartea in fata si sa vezi cum pe power point sunt aceleasi cuvinte din carte citite de prof. Dar este obligatoriu sa fii acolo si sa fii atent, nu? Nu poti sa mergi acasa sa dormi 2 ore si te apuci de citit. De ce nu se fac cursuri in care sunt prezentate exceptiile, chestiile noi, actualitatile, cazuri reale si lucruri interactive? Noi mergem la cursuri unde simtim ca profesorul isi da macar putin interesul ca sa intelegem ceva, nu ca este obligat sa fie acolo pentru ca altfel nu este platit.
    Da, vrem respect pentru simplul fapt ca suntem oameni, cei care comenteaza sa vina cu noi sa fie jigniti si presati psihic la examene, sa aiba palpitatii si extrasistole pentru un 5, ca oricat ai invata daca proful are o zi proasta si nu stii o intrebare, te pica si te face sa te simti ca un gunoi.
    Tot voi care ne spuneti sa nu comentam vreti sa fiti tratati cu respect si cu bunatate cand mergeti la medici, dar cum sa ajungi medic trecand prin tot stresul si batjocora din facultate si sa fii normal la cap? Totul te afecteaza si ajungi sa nu mai ai compasiune si dragoste pentru pacienti, ajungi sa ti se para ca meriti locul in care te afli si sa tratezi pe toata lumea cu superioritate, acolo te aduce facultatea asta. Ar trebui sa va intereseze starea noastra pentru ca noi o sa va tratam, nu e vorba de stiinta, e vorba de psihic si atitudine. Asa ca daca intalniti medici buni si respectuosi, ar trebui sa ii apreciati enorm, nu multi au atata putere sa ramana neafectati de facultate.
    Va rog sa va uitati pe cartile pentru examene, sa vedeti cata materie este pentru un singur examen, de cateva ori mai multa decat pentru admitere si ce sa mai vorbesc de bac, in anul 3-4 bacul pare un fir de nisip pe o plaja.
    Vorbiti fara sa stiti, va dati cu parerea fara sa cunoasteti prin ce trecem. Vorbiti cu oameni care au copii la medicina si intrebati-i prin ce stres si presiune trec copii lor.
    Peste toate astea, mai avem colegi care lucreaza ca sa isi permita sa plateasca taxa si voi vreti prezenta obligatorie la cursuri? Nu realizati ce scrieti si cata ignoranta aveti pentru atatia studenti.
    Va luati de studentii straini ca nu stiu nimic, mergeti voi cu un nivel de engleza mai putin dezvoltat la o facultate unde profii vorbesc si mai putina engleza decat voi, ce intelegeti? Nimic. Si apoi primiti grile in engleza care nu au legatura cu gramatica si folosirea corecta a timpurilor in limba engleza. Da tot ei sunt prosti si nu invata, nu?

  • Tată de student

    FELICITĂRI Student la Medicină pentru comentariul de mai sus!
    După atâtea comentarii fără rost și după atâtea atacuri nejustificate la adresa studenților care chiar vor să învețe medicină, acesta spune multe adevăruri și nemulțumiri ale studenților.
    Nu pot înțelege vreodată cum un profesor poate umili, batjocori și chinui psihic un student, chiar în timpul unui examen! Cine îi dă dreptul lui, ca profesor, să-și bată joc de un tânăr, care este plin de emoții, stă uneori câteva ore până îi vine rândul la examen în căldura de vară și când ajunge în fața examinatorului se confruntă cu nervii pe care nu și-i poate stăpâni acesta. Chiar așa: viața unui student trebuie să depindă de „dispoziția” de moment a câte unui profesor? Nu este normal așa ceva! Aceste practici trebuie să înceteze!
    Nu este normal ca să pice la câte un obiect grupe întregi de studenți! De ce nu știe nici unul? De ce n-a înțeles nimeni? Ceva s-a întâmplat acolo.
    Nu putem înțelege care este satisfacția unui profesor să-și vadă studenții picați în masă. Poate acesta dormi liniștit cu acest gând: azi i-am ciuruit pe toți? Atunci are o satisfacție diabolică. Nu știm cum îi tratează pe pacienți, ca medici, acest tip de profesori, dar dacă au aceeași „umanitate” și față de bolnavi, sigur aceia nu se vor vindeca degrabă.
    Poate că unii profesori care îi disprețuiesc și îi umilesc pe studenți en-gros au și ei copii, care sunt elevi și studenți, la rândul lor. Le-ar place să le vină copiii acasă plângând pentru că au căzut la examen, pentru că nu li s-a explicat clar, ce și cât au de învățat, pentru că profesorul a țipat la ei?
    E foarte amar gustul eșecului pentru părinții care avem copii la UMF și de câteva ori pe an trebuie să facem consiliere psihologică prin telefon cu ei, să-i încurajăm și să-i ajutăm să meargă mai departe. Dar dacă nu are cine să-i încurajeze se pot întâmpla drame umane.
    Prea multe sinucideri de studenți la medicină la Iași!
    Prea multe căderi psihice la acești tineri! Oare profesorii și-au pus întrebarea: de ce?
    Avem nevoie de medici tineri bine pregătiți!
    Domnilor profesori de la UMF vă rugăm să vă faceți această nobilă datorie: dați-ne medici buni!
    Nu-l forțați pe Dumnezeu să facă El justiție divină! Faceți-vă numai datoria de profesori adevărați și totul va fi bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *