Prima pagină » Actualitate » Protest al polițiștilor împotriva Guvernului Florin Cîțu: „Suntem prizonierii incompetenței!”

Protest al polițiștilor împotriva Guvernului Florin Cîțu: „Suntem prizonierii incompetenței!”

27 ian. 2021, 11:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Un protest al polițiștilor are loc miercuri, 27 ianuarie, la Ministerul de Interne, împotriva Guvernului Cîțu. La protest și-au anunțat participarea și membrii din Federaţia Publisind, Sindicatul Diamantul, Decus şi Prolex.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului polițiștilor, Europol, a declarat că polițiștii solicită abrogarea ordonanței de urgență și exceptarea bugetarilor de la acea înghețare salarială.

„Revendicarea noastră e aceeași: abrogarea ordonanței de urgență și exceptarea bugetarilor de la acea înghețare salarială. Mai mult decât atât, în cursul zilei de ieri, am intrat în posesia unui document de la Ministerul Finanțelor Publice, de unde rezultă că domnul Cîțu vrea să taie din sporuri și anumite sporuri procentuale să le acorde în cuantum fix sub nivelul acordat în momentul de față. E clar că, din nou, bugetarii vor fi sacrificații de serviciu, dar cred că oamenii au înțeles din 2009: criza financiară e doar pe hârtie.

Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a guvernanţilor, bătaie de joc care a atins limita suportabilităţii. Complementar acestor acţiuni, vom adopta şi celelalte măsuri deja anunţate la începutul anului: vom aplica în continuare avertismente, vom refuza efectuarea orelor suplimentare şi nu vom mai proceda la comunicarea deciziilor DSP sau la verificarea persoanelor izolate sau carantinate, iar în final ne vom suspenda activitatea similar magistraţilor”, a declarat Cosmin Andreica.

Protest al polițiștilor: „Suntem prizonierii incompetenței acestui Guvern!”

Unul dintre protestatari, care are un lanț la picioare, a spus că astfel de lanțuri erau folosite în închisorile comuniste și că mesajul transmis este legat de incompetența Guvernului Florin Cțu.

„Este un lanț pe care, în trecut, comuniștii îl foloseau în acele închisori politice. Mesajul este unul simplu: suntem prizonierii incompetenței acestui Guvern!”, a mai spus Cosmin Andreica.

Șirul de proteste va continua şi în luna februarie

Reprezentanții Sindicatului Europol susțin că nu se vor opri din protest, iar acțiunile de protest vor continua şi în luna februarie.

„Suntem determinaţi mai mult ca oricând să nu ne oprim aici, iar şirul de proteste va continua şi în luna februarie. Acţiunile de protest vor înceta numai după ce Guvernul va renunţa la aceste măsuri de austeritate, care sunt menite să ne sacrifice încă o dată în ultimi 10 ani. Continuăm calendarul protestelor pe care ni le-am asumat şi nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a guvernanţilor, bătaie de joc care a atins limita suportabilităţii.

Complementar acestor acţiuni, vom adopta şi celelalte măsuri deja anunţate la începutul anului: vom aplica în continuare avertismente, vom refuza efectuarea orelor suplimentare şi nu vom mai proceda la comunicarea deciziilor DSP sau la verificarea persoanelor izolate sau carantinate, iar în final ne vom suspenda activitatea similar magistraţilor”, adaugă reprezentanţii Sindicatului Europol.

Proteste în fața primăriilor din țară

Proteste vor fi organizate în fiecare miercuri, în faţa prefecturilor din ţară, precum şi în faţa Ministerul Finanţelor Publice, în faţa Palatului Victoria şi a Palatului Cotroceni, „până când importanţa profesiei noastre în combaterea fenomenului infracţional şi a contextului pandemic va fi înţeleasă în mod real şi nu doar declarativ în conferinţe de presă”.

„Din 18 ianuarie, refuzăm orele suplimentare, permanenţa, iar activităţile specifice pandemiei, pe care nu le avem ca atribuţii în fişa postului nu le mai îndeplinim. Din 25 ianuarie, intervenim doar la 112”, potrivit calendarului de proteste asumat de Sindicatul Europol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *