Prima pagină » Stiri si curiozitati » Proteine pentru masa musculară – Cum să ne dezvoltăm mușchii prin alimentație

Proteine pentru masa musculară – Cum să ne dezvoltăm mușchii prin alimentație

01 mart. 2022, 11:27,
în Stiri si curiozitati

Mulți pasionați de sport sunt în căutarea unor proteine pentru masa musculară. Desigur, acestea se regăsesc foarte ușor în anumite suplimente alimentare recomandate pentru sportivi. Totuși, există modalități naturale și alimente din care corpul nostru poate extrage aceste proteine.

barbat cu muschi care mananca o salata

Există modalități naturale și alimente din care corpul nostru poate extrage aceste proteine

Cum ne ajută proteinele în creșterea masei musculare

Unii oameni încă confundă suplimentele alimentare care conțin proteine, cu steroizii. Acesta nu este cazul. Proteinele sunt ceva natural și benefic, însă acestea vor avea efect doar însoțite de alte obiceiuri sănătoase. În primul rând, trebuie să avem o dietă potrivită și echilibrată care să contribuie la sănătatea noastră fizică. De asemenea, mușchii nu se pot dezvolta fără antrenamente fizice.

Proteinele ne ajută și atunci când vine vorba de rezistența la efort. Acestea conțin nutrienții necesari pentru a avea destulă forță și rezistență pentru antrenamentele pe care le urmăm. Acest lucru ne va ajuta să ne atingem scopul mult mai repede decât anticipat.

Este bine să știm și ce fel de proteine ne dorim să consumăm, pentru că suplimentele alimentare ne oferă mai multe tipuri. Acestea vor avea un conținut diferit de carbohidrați în compoziția lor, ceea ce va influența câștigarea în masă și felul în care organismul nostru funcționează.

Există mai multe surse din care provin aceste proteine din suplimentele alimentare. Majoritatea vin chiar din laptele de vacă și chiar din zer. Mulți antrenori recomandă celor interesați să nu exagereze cu aceste suplimente și că majoritatea acestor proteine se pot lua și din anumite alimente. Așadar, alimentația are un rol foarte important atunci când vorbim de creșterea mesei musculare.

patru persoane la sala care bat palma

Proteinele ne ajută și atunci când vine vorba de rezistența la efort

Proteine pentru masa musculară – Ce alimente putem consuma în acest scop

Există destule alimente care sunt bogate în proteine și ne pot ajuta la creșterea masei musculare. Desigur, dieta potrivită trebuie urmată de exerciții fizice și per total, un stil de viață sănătos.

Unul dintre cele mai simple și regăsite alimente din bucătărie, oul, se află printre cele mai bogate surse de nutriție pentru cei pasionați de sport. Nu numai că au un conținut ridicat de proteine, dar constituie o sursă bună de aminoacizi.

Spanacul este alt aliment foarte benefic sănătății, din mai multe punte de vedere, dar mai ales pentru masa musculară. Spanacul stimulează creșterea mușchilor, însă și arderea grăsimilor. Acesta poate fi consumat în omlete, chiar și în orez. Chiar și orezul este un aliment foarte bogat în carbohidrați care ne ajută în acest scop. Totuși, orezul brun este cel mai recomandat de către specialiști.

barbat care ridica greutati

Dieta potrivită trebuie urmată de exerciții fizice și per total, un stil de viață sănătos

În general, iaurturile sunt foarte sănătoase, dar iaurtul grecesc este cel mai potrivit în cazul celor care își doresc mai multă masă musculară. Acesta este tipul de iaurt care are cele mai multe proteine. Pe deasupra, conține și vitamina D care ajută la întărirea oaselor.

Există și mâncare mai consistentă, însă la fel de sănătoasă. Carnea roșie reprezintă o altă variantă din care putem extrage proteinele de care avem nevoie. Aceasta conține și diferite vitamine bune pentru sistemul imunitar și pentru masa musculară.

Așadar, se regăsesc proteine pentru masa musculară chiar și în alimentele pe care le putem consuma zi de zi.

barbat cu muschi langa alimente cu proteine

Se regăsesc proteine pentru masa musculară chiar și în alimentele pe care le putem consuma zi de zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *