Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Proteina vegetala asigura longevitatea
Proteina vegetala asigura longevitatea

Proteina vegetala asigura longevitatea

15 iul. 2020, 06:36,
BZI.ro, în Sanatate

Proteina vegetala asigura longevitatea. Inlocuirea cu tofu a ouălelor de dimineață sau utilizarea de fasole în loc de care de vita te-ar putea ajuta să trăiești mai mult, arată un nou studiu.

Obținerea proteinei zilnice din plante în loc de animale pare să reducă riscul de moarte timpurie, au descoperit cercetătorii.

Rezultatele au arătat că fiecare 3% din aportul energetic zilnic al unei persoane provenit de la proteine ​​vegetale în locul proteinei animale a redus riscul de moarte prematură cu 10%.

Rezultatele au fost deosebit de concludente atunci când oamenii au schimbat proteinele din oua cu cele ​​din plante (risc cu 24% mai mic la bărbați și 21% risc mai mic la femei) sau carne roșie (13% risc mai mic la bărbați, 15% la femei).

„De exemplu, înlocuirea energiei de 3% din proteine ​​de ou sau proteine ​​din carne roșie cu proteine ​​vegetale, precum cereale integrale, a dus la o asociere protectoare pentru mortalitatea totală”, a declarat cercetătorul principal Jiaqi Huang, de la Institutul Național al Cancerului din SUA. „Pe de altă parte, înlocuirea cu 3% a energiei din proteine ​​de ou sau proteine ​​din carne roșie cu alte alimente, cum ar fi băuturile îndulcite cu zahăr nu poate duce la o reducere a mortalității.”

Proteina vegetala asigura longevitatea

Pentru acest studiu, echipa lui Huang a analizat datele dietetice de la mai mult de 237.000 de bărbați și 179.000 de femei între 1995 și 2011, ca parte a unui studiu pe termen lung privind modelele alimentare și sănătatea.

Proteinele au constituit aproximativ 15% din dieta zilnică a oamenilor, 40% provenind din plante și 60% din animale, au descoperit cercetătorii, potrivit medicalxpress.com.

Pe parcursul a 16 ani de urmărire, la fiecare 10 grame de schimb de proteine la 1000 de calorii, a rezultat un risc de deces cu 12% mai mic pentru bărbați și 14% pentru femei, au arătat rezultatele.

Cercetătorii și experții au spus că există multe motive pentru care alegerea proteinei vegetale ar putea să prelungeasca viața.

Proteina din carne tinde să vină cu niveluri mai mari de grăsimi saturate, colesterol, sodiu și alți nutrienți care nu sunt foarte buni pentru sănătate, a declarat Connie Diekman, consultant în alimentație și nutriție din St. Louis.

Pe de altă parte, proteinele vegetale vin cu o mulțime de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale, a declarat Kayla Jaeckel, dietetician.

Cercetătorii au adăugat, de asemenea, că ar putea exista ceva specific legat de aminoacizii formați din descompunerea proteinelor animale care ar putea determina arterele să se ingroase sau să apară inflamații. Proteinele animale ar putea afecta, de asemenea, sănătatea bacteriilor intestinale ale oamenilor. Raportul a fost publicat în JAMA Internal Medicine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *