Prima pagină » Local » Protecţia Consumatorilor Iaşi verifică contractele semnate de dezvoltatorii imobiliari. Clienţii sunt încurajaţi să depună reclamaţii
Protecţia Consumatorilor Iaşi verifică contractele semnate de dezvoltatorii imobiliari. Clienţii sunt încurajaţi să depună reclamaţii

Protecţia Consumatorilor Iaşi verifică contractele semnate de dezvoltatorii imobiliari. Clienţii sunt încurajaţi să depună reclamaţii

21 iun. 2022, 09:39, 2 ,
în Local

Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-au înregistrat tot mai multe probleme în domeniul imobiliar, reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor Iaşi au început o serie de verificări a contractelor semnate de dezvoltatori.

Pentru a-şi cumpăra un apartament în Iaşi, cetăţenii au fost obligaţi să achite un avans dezvoltatorului imobiliar în urmă cu mai mult timp. Acum, profitând de creşterea preţurilor, investitorii s-au hotărât să le returneze avansul ieşenilor pentru a vinde imobilele la un preţ mult mai mare.

Important de precizat este că 1 mp construit a ajuns de la 1.000 euro la 1.500 preţ de vânzare.

În acest context, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor face apel la ieşenii care au fost prejudiciaţi de dezvoltatori şi le recomandă să depună o reclamaţie.

Protecţia Consumatorilor Iaşi verifică contractele dezvoltatorilor imobiliari, după ce mai mulți ieșeni au fost păgubiți

Vă reamintim că acest tip de teapa este des întâlnit în rândul patronilor de blocuri. În luna noiembrie a anului trecut a fost semnalat cazul unui ieşean care a fost plecat la munca în străinătate şi dorea să inveseasca într-un complex rezidenţial.

Liviu Simion a plătit un avans de 60.000 de euro dezvoltatorului imobiliar Florin Stefanoaia pentru a achiziţiona trei apartamente în completul River`s Towers. În urma scumpirilor de pe piaţa materialelor de construcţii şi nu numai, afaceristul i-a tras o ţeapă de zile mari ieşeanului şi i-a propus să plătească doar pentru două apartament, iar avansul pentru cel de-al treilea să fie returnat.

„Lucrez pe TIR în Germania din 2014. Sunt născut în Boureni, comună Balș. În 2017 aveam ceva economii, dar am făcut și un credit de 50.000 euro, ce trebuie achitat până în 2024. Am întrebat mai mulți dezvoltatori imobiliari, m-am uitat pe mai multe reclame până am dat peste River’s Towers. Am vorbit cu directorul de vânzări Florin Ștefănoaia. Am vrut să iau un apartament cu o cameră în blocul 3, cu o suprafață de 40 metri pătrați. Cu totul costa 53.000 de euro. Am plătit un avans de 40.000 euro. Asta se întâmpla în noiembrie 2018”, a precizat tânărul de 29 de ani.

Reclamantul arată că dezvoltatorul preferă să restituie avansurile, pentru că prețurile apartamentelor au crescut enorm de mult în 2021, după ce materialele de construcții s-au scumpit.

Reclamații s-au înregistrat și la complexul rezidențial Fusion Towers din zona CUG

Din păcate, nu numai la River’s Towers s-au înregistrat reclamații. La începutul anului 2021, au fost reclamați și dezvoltatorii de la Fusion Towers, din zona CUG a municipiului Iași. Un client nemulțumit a arătat că înțelegerile cu dezvoltatorul nu au fost respectate.

Mai exact, după intabularea apartamentelor, suprafețele erau cu mult mai mici față de proiectul inițial. Așadar, a pierdut un metru pătrat, evaluat la 1.000 de euro. A cerut banii dezvoltatorului Cătălin Pânzariu, dar a fost refuzat vehement. În consecință, a apelat la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași. De asemenea, probleme cu apartamente au fost semnalate și în comuna Valea Lupului, județul Iași, la Atrium Garden.

Reprezentanții Protecției Consumatorilor Iași nu s-au arătat nepăsători și au declanșat o serie de controale a contractelor încheiate cu dezvoltatorii imobiliari și au îndemnat toate persoanele care au întâmpinat probleme să depună reclamații în acest sens.

 

 

 

Comentarii
  • Vrăjeală cu scumpirile.
    Cocalarii construiesc blocurile pe banii fraierilor și după 2-3 ani ii returnează.
    Diferența pana la pretul de vanzare e profitul escrocilor.

  • Fa și tu Pacala dacă poți !!l

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`