Prima pagină » Sanatate » Prostata inflamată. Cauzele dezvoltării bolii și metodele de tratament recomandate de specialiști

Prostata inflamată. Cauzele dezvoltării bolii și metodele de tratament recomandate de specialiști

16 ian. 2023, 11:20,
în Sanatate

Prostata inflamată este o afecțiune extrem de neplăcută. Poate apărea la bărbați la orice vârstă. Prostatita este adesea însoțită de scăderea libidoului, disfuncție erectilă și urinare dureroasă. Trebuie consultat un urolog sau un androlog pentru a descoperi cauza inflamației și pentru a prescrie un tratament. Un specialist va diagnostica și va selecta metodele eficiente de eliminare a patologiei.

Prostatita la bărbați poate fi acută și cronică și, în funcție de cauzele de apariție, este bacteriană și non-bacteriană. Pe această bază, principalele cauze ale prostatitei la bărbați pot fi bacteriile care pătrund în glanda prostatică prin uretră, fluxul sanguin și limfa. Afecțiunea se poate dezvolta din cauza unor tulburări ale ritmului de activitate sexuală. Unii bărbați se confruntă cu această afecțiune din cauza imunității afectate. Printre cauzele care favorizează dezvoltarea patologiei se numără infecții cu transmitere sexuală, precum gonoree, trichomoniază sau chlamydia.

Prostata inflamată. Factorii suplimentari asociați cu debutul patologiei

Printre factorii care declanșează dezvoltarea afecțiunii se numără răceală excesivă, obiceiuri proaste, stil de viață sedentar și dietă dezechilibrată. Printre cauze se numără și lipsa vitaminelor din alimentație. Este bine să știi că unul dintre primele semne că prostatita se dezvoltă la un bărbat este urinarea rapidă și disconfortul din zona inghinală. Există o senzație de arsură la nivelul uretrei, care crește atunci când mergeți la toaletă.

Este important să consultați un urolog atunci când simptomele de prostatită la bărbați includ urinare frecventă, dureroasă precum și presiune slabă a urinei și disconfort. Multe persoane suferă de defecație dureroasă, disfuncție erectilă sau senzație de arsură în uretră.

De asemenea, prostata provoacă impurități fibroase sau sângeroase în urină, precum și ejaculare rapidă sau erecția prelungită. Multe persoane suferă de scăderea potenței și oboseală generală. Pacienții ar trebui să înțeleagă că ignorarea simptomelor de prostatită la bărbați, precum și auto-tratamentul poate duce la infertilitate, impotență, depresie prelungită, probleme psihologice. Prin urmare, este necesar să vizitați un urolog în timp util.

Cum are loc diagnosticarea prostatitei. Tratamentul necesar pentru ameliorarea simptomelor

Diagnosticul este un pas important în tratamentul ulterior de succes al prostatitei la bărbați. Acesta include colecția de anamneză. Medicul va afla durata de apariție a simptomelor bolii, regularitatea activității sexuale, bolile anterioare, prezența unui partener sexual constant, alte aspecte legate de cauzele prostatitei.

Diagnosticul nu poate fi efectuat fără de un examen rectal. Acesta este necesar pentru a determina dimensiunea prostatei, prezența durerii și prezența umflăturilor. Analiza microscopică a secreției prostatei și analiza clinică a urinei se numără printre testele necesare pentru identificarea afecțiunii.

De asemenea, este necesar preluarea unui frotiu uretral și cultură bacteriană a secreției prostatei pentru bacterii și infecții cu transmitere sexuală. Dacă este necesar, medicii pot trimite pacientul la teste suplimentare. Printre acestea se numără spermogramă, tomografie computerizată, teste de sânge pentru PSA și hormoni și ecografie transrectală.

Tratamentul pentru prostata inflamată se face în regim ambulatoriu. În cazuri rare, pacienții pot fi internați în spital dacă există suspiciunea unui proces purulent. Tratamentul prostatitei la bărbați se face, de obicei, cu terapie medicamentoasă, care include utilizarea de antibacteriene pentru a elimina infecția. Medicamentele antiinflamatorii pentru a elimina simptomele bolii și cele pentru ameliorarea durerii sunt extrem de importante în tratamentul patologiei.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vreme depresivă în România. Început de săptămână cu probleme
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în luna mai pentru ca cireșul să rodească din plin. Se va umple de fructe dulci și gustoase
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`