Prima pagină » Sanatate » Prostata inflamată. Cauzele dezvoltării bolii și metodele de tratament recomandate de specialiști

Prostata inflamată. Cauzele dezvoltării bolii și metodele de tratament recomandate de specialiști

16 ian. 2023, 11:20,
în Sanatate

Prostata inflamată este o afecțiune extrem de neplăcută. Poate apărea la bărbați la orice vârstă. Prostatita este adesea însoțită de scăderea libidoului, disfuncție erectilă și urinare dureroasă. Trebuie consultat un urolog sau un androlog pentru a descoperi cauza inflamației și pentru a prescrie un tratament. Un specialist va diagnostica și va selecta metodele eficiente de eliminare a patologiei.

Prostatita la bărbați poate fi acută și cronică și, în funcție de cauzele de apariție, este bacteriană și non-bacteriană. Pe această bază, principalele cauze ale prostatitei la bărbați pot fi bacteriile care pătrund în glanda prostatică prin uretră, fluxul sanguin și limfa. Afecțiunea se poate dezvolta din cauza unor tulburări ale ritmului de activitate sexuală. Unii bărbați se confruntă cu această afecțiune din cauza imunității afectate. Printre cauzele care favorizează dezvoltarea patologiei se numără infecții cu transmitere sexuală, precum gonoree, trichomoniază sau chlamydia.

Prostata inflamată. Factorii suplimentari asociați cu debutul patologiei

Printre factorii care declanșează dezvoltarea afecțiunii se numără răceală excesivă, obiceiuri proaste, stil de viață sedentar și dietă dezechilibrată. Printre cauze se numără și lipsa vitaminelor din alimentație. Este bine să știi că unul dintre primele semne că prostatita se dezvoltă la un bărbat este urinarea rapidă și disconfortul din zona inghinală. Există o senzație de arsură la nivelul uretrei, care crește atunci când mergeți la toaletă.

Este important să consultați un urolog atunci când simptomele de prostatită la bărbați includ urinare frecventă, dureroasă precum și presiune slabă a urinei și disconfort. Multe persoane suferă de defecație dureroasă, disfuncție erectilă sau senzație de arsură în uretră.

De asemenea, prostata provoacă impurități fibroase sau sângeroase în urină, precum și ejaculare rapidă sau erecția prelungită. Multe persoane suferă de scăderea potenței și oboseală generală. Pacienții ar trebui să înțeleagă că ignorarea simptomelor de prostatită la bărbați, precum și auto-tratamentul poate duce la infertilitate, impotență, depresie prelungită, probleme psihologice. Prin urmare, este necesar să vizitați un urolog în timp util.

Cum are loc diagnosticarea prostatitei. Tratamentul necesar pentru ameliorarea simptomelor

Diagnosticul este un pas important în tratamentul ulterior de succes al prostatitei la bărbați. Acesta include colecția de anamneză. Medicul va afla durata de apariție a simptomelor bolii, regularitatea activității sexuale, bolile anterioare, prezența unui partener sexual constant, alte aspecte legate de cauzele prostatitei.

Diagnosticul nu poate fi efectuat fără de un examen rectal. Acesta este necesar pentru a determina dimensiunea prostatei, prezența durerii și prezența umflăturilor. Analiza microscopică a secreției prostatei și analiza clinică a urinei se numără printre testele necesare pentru identificarea afecțiunii.

De asemenea, este necesar preluarea unui frotiu uretral și cultură bacteriană a secreției prostatei pentru bacterii și infecții cu transmitere sexuală. Dacă este necesar, medicii pot trimite pacientul la teste suplimentare. Printre acestea se numără spermogramă, tomografie computerizată, teste de sânge pentru PSA și hormoni și ecografie transrectală.

Tratamentul pentru prostata inflamată se face în regim ambulatoriu. În cazuri rare, pacienții pot fi internați în spital dacă există suspiciunea unui proces purulent. Tratamentul prostatitei la bărbați se face, de obicei, cu terapie medicamentoasă, care include utilizarea de antibacteriene pentru a elimina infecția. Medicamentele antiinflamatorii pentru a elimina simptomele bolii și cele pentru ameliorarea durerii sunt extrem de importante în tratamentul patologiei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024