Prima pagină » Titlurile zilei » Prospătura consilierului local din Iași i-a venit de hac! Adolescenta care îi era livrată cu un taxi în fața porții a povestit toate fanteziile bărbatului – FOTO/VIDEO

Prospătura consilierului local din Iași i-a venit de hac! Adolescenta care îi era livrată cu un taxi în fața porții a povestit toate fanteziile bărbatului – FOTO/VIDEO

23 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

La aproape un an după ce un consilier local și un prieten de-al acestuia au ajuns să se transforme în veritabili proxeneți, convingând mai multe tinere să-și vândă trupul pentru bani, noi detalii au ieșit la iveală. Consilierul PSD Gheorghe Stavarache și Ioan Papuc, cel care făcea curse la ocazie, se află sub control judiciar, doar unul dintre ei recunoscându-și, parțial, faptele

Se pare că taximetristul ar fi susținut că ar fi făcut doar curse, neprimind bani de pe urma activităților desfășurate de victime, în timp ce consilierul cu apucături de proxenet ar fi afirmat că nu știa că una dintre fete nu era majoră, respectiva arătând mai matur. Cu toate acestea, mesajele schimbate de cei doi insinuau cu totul altceva. Consilierul folosea apelative precum „copchilă” sau „prospătură” când venea vorba de minora în cauză.

Amintim că povestea a început pe data de 11 noiembrie 2021, în comunele Țibana și Țibănești, unde „mascații” au descins în casele celor doi.

Consilierul local PSD al comunei ieșene Țibana, Gheorghe Stavarache, alături de partenerul său, Ioan Papuc, ar fi racolat mai multe tinere pe care le-ar fi pus să se prostitueze pe diferite sume. Surse din cadrul anchetei au precizat că fetele care se prostituau pentru cei doi bărbați își vindeau trupul chiar și pentru 20 de lei. De regulă, fetele se perindau dintr-o comună în alta.

Consilierul proxenet racolase și o minoră

După ce, în noiembrie 2021, „mascații” au descins în locuințele bărbaților suspectați de proxenetism, informații esențiale fac acest caz să fie pe cât de grav, pe atât de interesant.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în cursul lunii iulie 2021, cei doi bărbați, de 58, respectiv 66 de ani, le-ar fi înlesnit mai multor tinere practicarea prostituției, obținând foloase.

Anul trecut, faptul că unul dintre bărbați, Gheorghe Stavarache, în vârstă de 66 de ani, este consilier local a șocat sătenii. Se pare că individul ar fi racolat și o minoră, neștiind că nu are 18 ani, deși aceasta îi precizase acest detaliu deloc de neglijat. În plus, conversațiile dintre el și cumătrul taximetrist, Ioan Papuc, ce îi era și prieten, dovedeau contrariul.

„De asemenea, precizează că îşi doreşte în continuare să beneficieze de procedura simplificată, însă nu cunoştea faptul că persoana vătămată este minoră. Totodată, arată că atunci când a cunoscut-o, împreună cu cealaltă persoană vătămată, i-a spus că e majoră şi că are peste 18 ani, respectiv 19 ani. Amândouă i-au spus acelaşi lucru şi le-a crezut pe cuvânt.

În primul rând, chiar dacă nu s-a prezentat cartea de identitate de către persoana vătămată, a existat o discuţie, iar punctul de vedere al acesteia care a declarat cu ocazia fiecărei audieri că a anunţat sau că le-a spus inculpaţilor că are aproape 18 ani este confirmat de declaraţia persoanei vătămate. Pe de altă parte, interceptările la care se referă apărătorul ales al inculpatului vizează şi un anumit comportament din punctul de vedere al limbajului pe care cei doi îl aveau cu raportare la această persoană vătămată, singura căreia i se adresau cu apelativul «copchilă». De asemenea, persoana vătămată a declarat că nu avea fizionomia unei tinere majore şi că a întrebat-o pe aceasta ce vârstă are. Mai mult, din cuprinsul conversaţiilor telefonice purtate între cei doi inculpați a rezultat că aceştia se refereau, în mod frecvent, la ea cu apelativul «copchilă», apelativ ce nu era folosit şi cu privire la cealaltă persoana vătămată, în vârstă de 19 ani. Totodată, martorul a declarat faptul că inculpatul s-a referit la persoana vătămată ca fiind «prospătură», încercând să inducă ideea că este foarte tânără şi atrăgătoare”, precizau anchetatorii.

Cumătrul taximetrist nu ar fi primit bani

Comparativ cu Gheorghe Stavarache, distinsul consilier care și-a recunoscut, în mare măsură, faptele, cumătrul taximetrist clandestin a declarat în fața instanței că el nu a primit niciodată bani din practicarea prostituției de fetele pe care le conducea acasă.

Inculpatul, având cuvântul, arată că a făcut doar taximetrie clandestină, nu a beneficiat de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către persoanele vătămate, ci a primit bani doar pentru transport. De asemenea, recunoaşte că mai făcea un taxi fără licenţă, dar în niciun caz nu a săvârşit infracţiunea. Instanţa reţine şi relaţiile dintre inculpaţii care sunt cumătri şi prieteni, aceştia discutând foarte des despre multe aspecte, inculpatul Gheorghe Stavarache meţionând inclusiv faptul că el i-a solicitat inculpatului să o ducă pe persoana vătămată minoră şi pe mama acesteia la domiciliu.

„În baza dispoziţiilor art. 362 alin. (2) raportat la art. 208 alin. (2) din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă prin încheierea penală din data de 14.07.2022, definitivă prin necontestare la data de 16.07.2022, pronunţată în dosarul nr. 30750/245/2021/a9, faţă de inculpaţii Papuc Ioan, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism faptă prevăzută de art. 213 alin. (1) din Cod Penal, și Stavarache Gheorghe, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism, faptă prevăzută de art. 213 alin. (1) din Cod Penal”, precizau magistrații.

Precizăm că Gheorghe Stavarache era cunoscut drept un om gospodar, la locul lui, având 9 copii. Totuși, aparențele pot fi înșelătoare.

Comentarii
  • ion de la Tibana

    Pe Andreea Marineata de la Garbesti, pretena lu Stavarache a intrebat-o organele ceva? Sau daca a anchetat Cojocaru de la Tibana pe ea a exclus-o de la audieri ca e pretena si cu el. Are multe de spus ca sipe ea o plimba Stavarache cu masina. Si de fiecare data era insotita de minore si prospaturi. Una dintre ele era fata Mioarei lu Roman, minora pe atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *