Prima pagină » Eveniment-Social » Prorectorii Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor fi aleși pe 24 februarie – FOTO

Prorectorii Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor fi aleși pe 24 februarie – FOTO

31 ian. 2024, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Pe data de 24 februarie expiră mandatele de rector și prorector din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași. Astfel, atunci urmează să fie aleși noii prorectori, echipa suferind mici schimbări.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu urmează să aleagă noii prorectori ai UMF Iași

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

Mandatele de rector și prorector expiră în data de 24 februarie

În data de 15 ianuarie, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași s-a desfășurat procesul electoral pentru funcțiile de conducere, rector, director de departament, precum și pentru membrii în structurile de conducere din Senat, Consiliul Departamentului și Consiliul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală. Astfel, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a fost reales rectorul UMF Iași.

La exact două săptămâni distanță, Ministerul Educației a emis ordinul nr. 3470/29.01.2024, privind confirmarea prof. univ. dr. Viorel Scripcariu în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași pentru următorii cinci ani. Urmează alegerea prorectorilor.

După ce va fi întrunită toată echipa managerială, se va organiza concurs pentru numirea decanilor

prof. univ. dr. Viorel Scripcariu 

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu urmează să aleagă noii rectori ai UMF Iași

Mandatele de rector și prorector expiră în data de 24 februarie. Astfel, rectorul unității de învățământ superior își va întruni noua echipă managerială. În momentul actual, prorectorii UMF sunt prof. dr. Manuela Ciocoiu, prorector studii universitare – ciclul de studii învățământ fundamental, prof. dr. Luminița Smaranda Iancu, prorector Studii postuniversitare și formare profesională continuă, prof. dr. Georgeta-Liliana Foia, prorector Relații internaționale și parteneriate academice, prof. dr. Adrian Covic, prorector Cercetare științifică, și prof. dr. Radu Iliescu, prorector Strategie instituțională, evaluare academică și relații cu organizațiile studențești, sindicale, ONG-uri și comunitatea locală. Echipa managerială este formată din șase prorectori, însă prof. univ. dr. Eusebiu-Vlad Gorduza a demisionat din funcție.

Atribuțiile prorectorilor sunt stabilite la nivel general și specific. Cele generale vizează propunerea liniilor de strategie instituțională în domeniul de activitate stabilit, coordonarea realizării obiectivelor specifice domeniului de activitate stabilit, coordonarea elaborării, regulamentelor specifice, colaborarea în activitatea specifică cu toate structurile universității. Atribuțiile specifice sunt stabilite prin Regulamentul de organizare și funcționare a UMF Iași. Prorectorii colaborează cu comisiile de profil, permanente sau temporare, ale Senatului. Prorectorii pot demisiona sau pot fi revocați de rector, cu informarea Senatului.

Conform Legii Educației, rectorul ales decide echipa de prorectori, informează Senatul cu privire la componența acesteia şi organizează concurs pentru numirea decanilor.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • D-le profesor, mai schimbați și șefii de clinici. Unii sunt de o viata și se cred pe moșia lor. Dacă vreți o reforma, cred ca asta ar trebui sa faceți. Au distrus fără remușcări viețile multor tineri și procedează și acum la fel. Aduceți un suflu nou, cu noi concepții. Ăștia sunt blazați și urla ca vor sclavi sa le facă treaba. Dar, cu siguranță nu veți deranja pe nimeni pt ca sistemul merge asa ca uns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`