Prima pagină » Local » Propunere de schimbare a programului de transport în comun! Îi interesează pe mii de ieșeni din zona metropolitană

Propunere de schimbare a programului de transport în comun! Îi interesează pe mii de ieșeni din zona metropolitană

22 iul. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță, în Local

Recent, în autobuzele deținute de Fila Tur Company, firma care se ocupă cu asigurarea transportului în comun între Aroneanu și Iași, au apărut afișe cu un nou program de circulație a vehiculelor, în satele Aroneanu și Rediu Aldei, schimbarea îi interesează pe mii de ieșeni. După ce e discutat și cu locuitorii celor două unități administrativ-teritoriale, programul se vrea a fi implementat din toamnă.

Fila Tur Company a devenit operatorul de transport public al comunei, în contextul în care fosta companie ce se ocupa de asigurarea acestui serviciu, SC Aprilie S.R.L., a intrat în faliment. Astfel, actuala firmă a preluat frâiele, începând cu luna iulie a acestui an. Însă, imediat după schimbare, au început să apară problemele.

Propunerea de schimbare a programului îi interesează pe mii de ieșeni

Recent, pe pagina de Facebook a comunei Aroneanu, a fost postată o fotografie în care ar fi afișat un program diferit de circulație a autobuzelor dintre Rediu Aldei, Aroneanu și municipiul Iași. Conform postării, programul ar intra în vigoare începând cu luna august a anului 2022, dar patronul Fila Tur Company, Cezar Veringa, susține că programul este, deocamdată, în faza de propunere și că, cel mai devreme, ar intra în vigoare din septembrie.

De asemenea, el motivează această alegere, deoarece încearcă să se plieze după nevoile locuitorilor din Aroneanu, sugestia fiind menită să deschidă dialogul în legătură cu orarul de circulație a vehiculelor pe ruta Rediu Aldei-Aroneanu-Iași.

„Nu s-a schimbat niciun program. Este doar o propunere care s-a afișat în stații și în mașini, pentru a vedea dacă oamenii sunt de acord sau nu cu modificarea asta. De comun acord cu oamenii din comună, o să vedem dacă mai trebuie modificat sau nu, ca să fie și pe placul lor. Programul actual era foarte amestecat, erau prea multe curse. S-au mai rărit, s-au pus dimineața, la orele la care trebuie să ajungă oamenii la muncă sau la școală, și după-amiaza la fel. Mergem pe un program care să meargă mai repede pe ruta Iași-Aroneanu și invers. S-a dat în dezbatere, am dat și la primar și o să vedem exact ce o să iasă la sfârșitul ăsta de lună, ca să putem intra cu el din toamnă”, a explicat administratorul Fila Tur Company, Cezar Veringa.

Venirea Fila Tur Company, problematică de la început

Imediat după schimbarea operatorului de transport în comun, pe rețelele de socializare au început să curgă plângeri legate de programul de lucru al acestora, precum și despre atitudinea negativă a șoferilor. La momentul respectiv, Cezar Veringa a negat existența acestor probleme.

„Legat de atitudinea șoferilor, să facă reclamație la Poliție, ce pot să le fac eu? Le-am spus să vorbească frumos, să dea bilete, să se comporte civilizat. Acum, nu știu dacă e adevărat sau nu e adevărat, aici e interpretabil. Eu de unde să știu dacă le-au vorbit urât. Poate era omul supărat și a spus și el acolo. Șoferii sunt aceeași oameni care au fost pe traseu și înainte, deci nu ar trebui să fie probleme. Poate că omul a stat în soare mai mult și era oleacă supărat”, a precizat Cezar Veringa.

Fila Tur Company va opera temporar pe traseul anterior menționat, decizia reprezentând doar o soluție de avarie, propusă de Consiliul Județean Iași ca reacție la intrarea în faliment a SC Aprilie S.R.L. De la 1 ianuarie 2023, ar trebui să intre în vigoare Planul de transport Metropolitan, modificare ce îi interesează pe mii de ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *