Prima pagină » Local » Propunere de arestare preventivă pentru doi inculpați din dosarul de trafic de persoane și proxenetism – EXCLUSIV/VIDEO, UPDATE: Cei doi bărbați ajung după gratii pentru 30 de zile

Propunere de arestare preventivă pentru doi inculpați din dosarul de trafic de persoane și proxenetism – EXCLUSIV/VIDEO, UPDATE: Cei doi bărbați ajung după gratii pentru 30 de zile

05 aug. 2023, 13:26, 11 ,
în Local

Ieri (n.r. – 4 august 2023), mascații au descins în două locații, una din zona Copou, pe strada Emil Kogălniceanu, iar alta din satul Cornești, comuna ieșeană Miroslava. De la fața locului s-au ridicat două mașini, o sabie și o pușcă, iar ancheta are la bază infracțiuni privind traficul de persoane.

UPDATE: Cei doi bărbați ajung după gratii pentru 30 de zile. De asemenea, ceilalți trei inculpați au fost plasați sub control judiciar.

Astfel, astăzi, 5 august 2023, la audieri au ajuns 10 persoane, dintre care 5 martori și 5 inculpați. Astfel, două persoane, Bucur Paul-Alexandru și  Odobașu Andrei, au ajuns în fața judecătorului cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Nuntă anulată cu o zi înainte. Mirele a fost arestat

S-a descins și în locuința lui Paul și a Mădălinei Odobașu, care astăzi, 5 august 2023, urmau să aibă petrecerea în cinstea nunții pe care și-au oficiat-o săptămâna trecută, vineri. Evenimentul trebuia să se țină la restaurantul Le GaGa din Iași. Din nefericire, viitorul ginerică a fost încătușat, nefiind posibilă prezența lui la marele eveniment.

„În cursul zilei de 5 august a.c., va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă a celor două persoane.

Activităţile au fost realizate în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

Simultan, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei, precum și Poliția Metropolitană au efectuat 3 percheziții domiciliare.

La perchezițiile efectuate în județul Iași, au participat patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra, doi polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, începând cu anul 2014, ar fi recrutat de pe teritoriul României 8 persoane vătămate, majore, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii.

Victimele ar fi fost transportate în Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în diferite agenții de profil, în folosul și sub stricta coordonare a traficanților.

Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate, ar fi fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor prin căsătorie.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate două autoturisme de lux, de aproximativ 70.000 de euro fiecare și aproximativ 40.000 de lire sterline.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis procurorii.

Comentarii
  • Ce interlop locuiește în Copou pe Kogălniceanu de au avut percheziție acolo

    Știe cineva?

  • In Copou nu exista str. EMIL Kogalniceanu! In Copou locuiesc multi interlopi….aflam luni!

  • Sa continue petrecerea cu unul dintre clienti. Tzanca Vortex Cosmos Vijelie Navalnic Catastrofa a plecat sau l-a invitat Mihaita sa concerteze pe statuia lui Cuza?

  • Micii martieni verzi de la CPU-ulica

    Domnul Tzanca Uraganul participa la Serile Filmului Romanesc?

  • Clanul Tamase când va fi călcat din nou? Așteptăm cu drag sa ii ia simple țiganii ăștia borati.

  • Da , dar când?

  • 👮‍♂️

    In jurul stadionului si al gradinii botanice , stau inteelopii din Copou!

  • Bogdan Nitza

    Niste nesimtiti astia de la DNA, nu lasi tu omul sa se insoare? Tzanca nu a mai cantat, invitatii nu s-au mai distrat, eu i-as da in judecata (😄) pe porcurori 😃😀🤪

  • Nela Isabela, profesor economie

    Evaluation
    august 5, 2023 la 3:25 pm…exista. Nu esti tu informat. Esti ca aia care se uita la girafa si zic : Nu exista asa ceva!

    Conform revistei magazin istoric, Emil Kogalniceanu, e ruda cu celebrul Kogalniceanu, mare scriitor moldovean de sec 19.
    Potrivit istoricilor, Emil Kogalniceanu a fost un pictor, precursor a cubismului balkanic târziu. Acesta mai practica și magia neagra, el fiind cel care, cu ajutorul unei vechi descântec diavolesc, a reusit sa inegreasca catapeteasma bisericii „Trei Ierarhi” din Iasi.
    Si acum, daca o sa mergeti acolo, in colțul din stânga altarului si o sa priviți cu atentie, a mai rămas o pată negră, semn ca in acea zonă a trecut Emil Kogalniceanu cu magiile lui.
    P.s: Daca ati jucat poker in timpul orelor de istorie, nu e nicio rușine…dar e o mare rusine sa nu stii istoria orasului in care locuiesti.

  • În alte cartiere nu sunt oare proxeneți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024