Prima pagină » Local » Proprietarul unui mânz, obligat să îi achite daune unui șofer! Decizia judecătorilor din Iași vine după un accident rutier ciudat! Animalul a sărit în fața mașinii! (Exclusiv)
Proprietarul unui mânz, obligat să îi achite daune unui șofer! Decizia judecătorilor din Iași vine după un accident rutier ciudat! Animalul a sărit în fața mașinii! (Exclusiv)

Proprietarul unui mânz, obligat să îi achite daune unui șofer! Decizia judecătorilor din Iași vine după un accident rutier ciudat! Animalul a sărit în fața mașinii! (Exclusiv)

04 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Unul dintre cele mai ciudate accidente rutiere petrecute în Iași s-a lăsat cu un dosar în instanță. Proprietarul unui autoturism cere despăgubiri de la proprietarul unui mânz. Asta, după ce animalul a sărit din spatele unei căruțe direct pe contrasens, în fața unei mașini. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de Săndel Șendrea în contradictoriu cu Ionică Bădărău

Cel mai ciudat accident rutier petrecut în Iași! Un mânz a sărit pe contrasens, în fața unei mașini! Autoturismul a fost avariat în urma impactului, iar proprietarul cere despăgubiri!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis recent cererea formulată de Săndel Șendrea în contradictoriu cu Ionică Bădărău.

„Instanța admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Săndel Șendrea în contradictoriu cu pârâtul Ionică Bădărău. Dispune obligarea pârâtului la plata sumei de 3.393 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat prin avarierea autoturismului, precum și la plata dobânzii legale, începând cu data de 13 mai 2020 și până la achitarea integrală a debitului”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Săndel Șendrea l-a dat în judecată pe Ionică Bădărău din cauza unui mânz

Procesul intentat de ieșeanul Săndel Șendrea în contradictoriu cu Ionică Bădărău a început pe 19 mai 2020. Prin cererea depusă la instanță, reclamantul a solicitat obligarea lui Ionică Bădărău la achitarea sumei de 3.393 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat prin avarierea autoturismului său, în urma accidentului din 26 aprilie 2020.

„În ziua respectivă, mă deplasam pe DJ 248A cu autoturismul proprietate personală marca Volkswagen Caddy. La intrarea în satul Gârbești, a sărit un mânz din spatele căruței conduse de pârât, avariindu-mi autoturismului, respectiv capota, spoilerul din față și radiatorul. Mai mult, pârâtul se afla sub influența băuturilor alcoolice și era foarte recalcitrant, astfel încât a fost sancționat, reținându-se în sarcina acestuia că nu a luat măsuri ca mânzul ce însoțea căruța să fie legat regulamentar, lăsându-l liber, astfel încât acesta a intrat pe contrasens și mi-a avariat autoturismul.

În momentul incidentului, pârâtul a recunoscut fapta, aspect consemnat și în cuprinsul procesului-verbal de contravenție, angajându-se să repare prejudiciul cauzat autoturismului, însă, ulterior, el a refuzat, astfel încât am fost nevoit să merg la un service auto și să plătesc suma de 3.393 de lei pentru repararea mașinii”, a subliniat Săndel Șendrea în fața magistraților ieșeni.

La ce concluzie au ajuns judecătorii ieșeni

De cealaltă parte, proprietarul mânzului, Ionică Bădărău, nu a formulat vreo întâmpinare în dosar și nici nu s-a apărat în alt mod cu privire la pretențiile lui Săndel Șendrea. Mai mult, el nu s-a prezentat în instanță la termenul de judecată din data de 13 ianuarie 2021.
Magistrații au constatat că proprietarul mânzului a fost sancționat de oamenii legii cu o amendă de 1.450 de lei, deoarece nu a luat măsuri ca mânzul ce însoțea căruța să fie legat regulamentar, lăsându-l liber, astfel încât acesta a intrat pe contrasens și a avariat autoturismul ieșeanului Săndel Șendrea.

„Potrivit mențiunilor din cuprinsul actului constatator, pârâtul a recunoscut fapta și și-a exprimat acordul de a repara paguba produsă reclamantului. Împrejurările reținute în cuprinsul procesului-verbal au fost confirmate și de martorul audiat în cauză. Pârâtul nu a contestat în vreun fel procesul-verbal de contravenție”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *