Prima pagină » National » Proprietarul unui câine a fost amendat cu 6.000 de lei. În ce stare a fost găsit patrupedul
Proprietarul unui câine a fost amendat cu 6.000 de lei. În ce stare a fost găsit patrupedul

Proprietarul unui câine a fost amendat cu 6.000 de lei. În ce stare a fost găsit patrupedul

23 aug. 2024, 21:40,
în National

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au intervenit joi, 22 august, în localitatea Leș, județul Bihor, pentru a salva un câine aflat într-o situație critică. Animalul, un metis de Ciobănesc German, a fost găsit legat cu un lanț foarte scurt, de sub doi metri, pe un teren viran, într-un mediu extrem de degradat, potrivit Radio Cluj, preluat de Rador.

Conform sursei, câinele era ținut în condiții deplorabile, în noroi și sub cerul liber, înconjurat de fecale, fără acces la apă și hrană adecvată. Starea lui de sănătate era grav afectată, fiind evident malnutrit, cu blana murdară și un comportament apatic, semn al suferinței sale.

După investigarea situației, polițiștii l-au identificat pe proprietarul câinelui, un bărbat de 62 de ani din Leș, care a fost amendat cu 6.000 de lei, conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, a declarat un reprezentant al Poliției Animalelor.

Câinele a fost luat în grijă de Biroul pentru Protecția Animalelor și plasat într-un adăpost pentru 45 de zile, unde va primi îngrijire și tratament adecvat.

Bărbat din Constanța, reținut pentru că a maltratat un câine

Într-un alt caz similar, un bărbat din județul Constanța a fost reținut pentru maltratarea unui câine. Polițiștii constănțeni au intervenit după o sesizare și au descoperit că bărbatul își maltrata animalele. Șapte câini au fost ridicați din curtea acestuia și duși într-un adăpost.

„A fost făcută o sesizare privind un câine maltratat… Din păcate, investigațiile inițiale au confirmat aceste acuzații. Proprietarul a fost reținut pentru 24 de ore. Astăzi, colegii de la Protecția Animalelor au preluat șapte câini de la locuința sa și i-au dus într-un loc sigur, unde vor primi îngrijirea necesară,” au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Câinii sunt acum în siguranță și urmează să fie oferiți spre adopție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024