Prima pagină » Local » Proprietarii vilelor din zona rezidențială I.C. Brătianu sunt chemați în instanță de Globocon, administratorul cartierului construit de Relu Fenechiu în Bucium
Proprietarii vilelor din zona rezidențială I.C. Brătianu sunt chemați în instanță de Globocon, administratorul cartierului construit de Relu Fenechiu în Bucium

Proprietarii vilelor din zona rezidențială I.C. Brătianu sunt chemați în instanță de Globocon, administratorul cartierului construit de Relu Fenechiu în Bucium

26 aug. 2020, 02:00,
Vlad Alexa, în Local

Toți proprietarii din cartierul rezidențial I.C. Brătianu, construit de fostul ministru Relu Fenechiu, au fost chemați în instanță de societatea Globocon. Administratorul din I.C. Brătianu a solicitat la Judecătoria Iași stingerea servituții de trecere pe un drum despre care susține că nu mai este folosit

Ieșenii care sunt proprietari ai vilelor din cartierul rezidențial I.C. Brătianu sunt chemați în instanță de administratorul Globocon. Administratorul cartierului ridicat de fostul ministru al Transporturilor în zona Bucium a deschis un dosar la Judecătoria Iași prin care a solicitat stingerea servituții de trecere pe un drum din cartierul rezidențial.
Pentru a face acest lucru, Globocon SRL, prin reprezentantul Cristian Ghibu, i-a reclamat pe toți proprietarii din cartier, care sunt în număr de 68, printre aceștia aflându-se și persoane juridice.

„Este un drum înfundat care nu mai este folosit și am cerut ridicarea dreptului de servitute pentru că proprietarilor nu le convine ca cei din exterior să intre pe acest drum care oricum este înfundat”, a spus Cristian Ghibu, reprezentantul Globocon SRL.

Toți proprietarii din cartierul I.C. Brătianu au fost chemați în instanță

Dosarul a fost depus la judecătoria Iași la mijlocul lunii iulie, iar în momentul de față se află în stadiul de fond. În proiectul urbanistic din zona cartierului I.C. Brătianu, construit de firmele controlate de Relu Fenechiu, era prevăzut un drum cu acces rutier, iar odată cu aprobarea PUZ-ului, toți locatarii din cartier aveau drept de servitute pe acel drum. Pentru a scoate din circuit drumul, care nici măcar nu este finalizat, Cristian Ghibu, prin Globocon SRL, i-a dat în judecată pe toți proprietarii imobilelor din cartier.

Numeroase procese deschise în cazul proprietarilor vilelor construite de Relu Fenechiu

Ieșenii care au dat bani grei pentru o vilă în cartierul I.C. Brătianu, ridicat de firmele lui Relu Fenechiu, s-au revoltat în trecut de faptul că sunt închiși aici ca într-un adevărat lagăr. De-a lungul anilor, aceștia au depus numeroase reclamații la Primăria Iași și la Poliție pentru că drumul public care traversează cartierul rezidențial a fost blocat cu o barieră păzită strict de un paznic și nimeni nu mai putea intra sau ieși decât cu aprobarea expresă a administratorului cartierului.

Situația în cartierul de lux din dealul Bucium durează de ani buni. Cei care și-au cumpărat case aici, în mare parte foști parteneri de afaceri ai liberalului, au sărit cu acuze la adresa lui Fenechiu după ce în fața vilelor a fost demarat un nou proiect imobiliar în mare secret. Oamenii sunt total în dezacord cu aceste acțiuni făcute pe ascuns la ordinul lui Relu Fenechiu, mai ales că este vorba despre clădiri înalte îngrămădite între vile cu maximum două niveluri.

Plângeri penale făcute de locuitorii cartierului

Locuitorii din cartierul din zona Bucium se luptă acum cu o altă „piedică” pusă prin intermediul lui Fenechiu. Aceștia au fost informați prin intermediul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași că trebuie să plătească sume de câteva mii de lei către Asociația de Proprietari I.C. Brătianu. Pe lângă investițiile făcute în acest cartier, un proiect imobiliar finalizat recent de firmele controlate de Relu Fenechiu produce bani pe bandă rulantă. Este vorba despre clădirea de birouri Aria Center, în care s-au investit fonduri europene de aproape 10 milioane euro și a căror spații au fost deja închiriate mai multor companii. Toate aceste afaceri sunt derulate în condițiile în care prejudiciul din dosarul „Transformatorul” încă nu a fost recuperat de către instituțiile statului, care au fost prejudiciate cu câteva milioane de euro în urma faptelor penale făcute de Relu Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *