Prima pagină » Titlurile zilei » Proprietarii din Valea Lupului vor fi expropriați. Zece străzi importante din Valea Lupului vor avea trotuare pentru pietoni

Proprietarii din Valea Lupului vor fi expropriați. Zece străzi importante din Valea Lupului vor avea trotuare pentru pietoni

27 mart. 2023, 02:00, 10 ,
Andrei ROTARU în Titlurile zilei

Primăria Valea Lupului a semnat, anul trecut, un contract de reabilitare pentru 10 străzi importante din comună. Lungimea străzilor laterale de amenajat va fi de 20 de metri, iar lățimea părții carosabile, în aliniament, va fi de la 4 până la 6 metri. Pentru respectarea acestor cote, autoritățile au apelat la litera legii pentru a găsi o soluție. Astfel, mai mulți proprietari din comună vor fi expropriați. Primarul din Valea Lupului, Liviu Dulgheru, susține că, fără aceste exproprieri, drumurile nu pot fi modernizate

Licitația pentru asfaltarea străzilor din comuna Valea Lupului a fost semnată la sfârșitul anului 2022, iar câștigătorul, asocierea de firme Ima Solution Construct (Iași) SRL – Metropolitan Activ Construct SRL (București), a depus o ofertă de aproximativ 1,5 milioane de euro, plus TVA. Pentru ca proiectul să meargă mai departe, Primăria Valea Lupului este obligată să realizeze 1.600 de exproprieri, unele de câțiva centimetric, altele de un metru sau doi.

Proprietarii din Valea Lupului vor fi expropriați

Drum Valea Lupului

Proiectul de excutie prevede ca lungimea străzilor laterale de amenajat să aibă 20 de metri, iar lățimea părții carosabile, în aliniament, să fie de la 4 până la 6 metri

Printr-un proiect amplu de modernizare, în comuna Valea Lupului vor fi asfaltate mai multe străzi, printre care strada Mestecăniș (km 0+000 – km 0+536), strada Lăcrămioarei (km 0+000 – km 0+ 165), aleea Irisului (km 0+000 – 0+069) și strada 1 Decembrie (km 0+000 – 0+765). Se va mai lucra pe strada Tudor Vianu (km 0+005 – 0+630), strada Lucian Blaga (km 0+005 – km 0+538), strada Soarelui (km 0+010 – km 0+222), aleea Cocor (km 0+000 – km 0+081), strada Măcieș (km 0+000 – km 0+212) și pe strada Academiei (km 0+010 – km 0+203).

Primarul din Valea Lupului, Liviu Dulgheru, declară că mai mulți proprietari din comună vor fi expropriați pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârșit.

„Suntem în situația în care am fost nevoiți să expropriem pe mai mulți dintre localnici pentru a putea asfalta mai multe străzi din localitate. În multe dintre situații nu am fi putut interveni altfel pentru a asfalta întreg drumul fără aceste exproprieri. Consider că binele comun e o prioritate pentru noi și, dacă pentru a-l atinge e nevoie și de astfel de acțiuni, le facem”, declară Liviu Dulgheru.

Edilul din comuna Valea Lupului mai precizează că exproprierile vor avea loc doar pe porțiunile de drum care vor fi asfaltate.

„Precizez că e vorba doar de aceste porțiuni care se află pe acele drumuri care se asfaltează și e nevoie să le avem în proprietate pentru a putea interveni, pentru a face lucrări pe ele! Nu e un moft, e o necesitate”, mai spune primarul din Valea Lupului.

Investiții de 10 milioane de euro în infrastructura din Valea Lupului

Valea Lupului

Investiții de 10 milioane de euro și peste 60 de străzi reabilitate în Valea Lupului, printr-un amplu proiect de modernizare a drumurilor din comună

Primăria Valea Lupului a demarat recent un program amplu de modernizare a peste 60 de străzi din comună. Pentru aceste reabilitări, peste 10 milioane de euro vor fi alocați, pentru ca locuitorii din comună să beneficieze de cât mai multe străzi modernizate. Fondurile provin din finanțări primite în cadrul Programului Național „Angel Saligny”, de la Compania Națională de Investiții (CNI), dar și din fonduri proprii, de la bugetul local. Astfel, prin acest proiect vor fi asfaltați peste 15 km de drumuri de pe raza comunei Valea Lupului.

Așadar, pentru ca drumurile să fie asfaltate, iar locuitorii să aibă parte de străzi modernizate la standarde înalte, cu trotuare și iluminat public, mai mulți proprietari din comuna Valea Lupului vor fi expropriați. Odată cu finalizarea acestor lucrări se vor reduce substanțial praful și poluarea din Valea Lupului.

Comentarii
  • Constantin Tamara

    Articol incomplet. Primarul si-a adus o firma (o experta) de casa in evaluarea economica si alte bla bla bla a terenurilor ca ei ca primarie nu sunt in stare sa-si rezolve problemele. Dupa ce rezolva cu situatia juridica a maharilor care si-au construit viloaiele de lux in zona, termina asfaltarea. Asa a fost si la noi in Miroslava, fiecare si-a construit casa si gardu’ fix cum l-a taiat capul si cand a fost vorba de asfaltare si utilitati la toti ne-a dat cu virgula.

  • Respectati legea! Oamenii sunt proprietari ! Exproprieriile se fac conform
    legiilor Romaniei! Ati facut licitatia ati proiectat pe terenul de proprietate a oameniilor si acum vreti sa luati terenurile! Nu se poate decat in anumite conditii! Utilitatiile sunt trase ! Aceste terenuri sunt gajate la banci ! Alo cei care controlati curtea de conturi ce va face !!

  • Primaria se se pregateasca de procese multe !!!

  • Mie-mi convine.
    Am dat 75 euro pe metrul patrat, e intabulat, am acte in regula.
    Daca Primaria are banul, ii vand cu drag bucata solicitata pentru trotuar.
    Altfel, cu visele de expropriere, primarul sta nasol. Nici nu stii de unde apare o plangere penala pentru abuz in serviciu, pentru tulburare de posesie si pentru lipsirea de drept de folosinta asupra bunului personal.
    Mai si vin alegerile….cine se mai uita la un candidat cu dosare penale deschise…
    Si cine sa-l reprezinte legal, ca si primar ? (Nu radeti, bai misoginilor !)

  • Berlogea, tu pe langa faptul ca esti naiv, mai esti si prost 🤣
    Foarte bine actioneaza primarul! Eu mai rau v as face la astia smecheri ce aveti cota parte! Amenzi peste amenzi in primul rand pt mocirla ce o lasati pe șosea cand iesiti plini de glod pe roti! N as permite masinilor de gunoi sa va ridice gunoiul de pe drumul vostru privat! Iluminat stradal, paaaaaa! Intretinere, deszapezire, paaaaa!
    Flacau, si dosar penal pt distrugere pt ca distrugi asfaltul cu chietrele de pe roti ale drumului tau „privat!
    Asa ca, stai jos. Ai nota 4! Dar ce e cel mai important, esti prost si vorbesti pe langa subiect de parca intimidezi pe cineva :))))

  • Cand se va intampla la fel si pe firicelul ala de strada numit „Rediu” ?

  • bai berlogea

    Pt. Berlogea si altii ca el, mari propritari de c-a-c-at pe 2 m2 de pirloaga.
    Bai oligrof., voi in loc sa puneti luminari ca veti avea asfat si veti trai civilizat si curat, voi va spargeti in figuri de fandositi ? Bai, ginditi-va ca veti fi la prima generatie din familia voastra ce veti avea asfalt la poarta, ..si mai faceti mofturi pt. 2-5 m2, expropriati pt strada voastra si confortul personal , si nu pt, primar ? Pai nu era bine sa ramineti in balega si praf si mocirla inca 100 de ani ? Sint oameni in VL care si-ar dona 1/6 din curte, doar sa fie pe drum pe asfalt, curat si civilizat..
    De acord total cu ce spunea altcineva; propritarii mai propritari pe 2 m2 de ulita si care nu inteleg exproprierea de forma (2-5 m2 de glod) pt. interes public si mai ales al lor, sa-si care singuri gunoiul, cu carutele, sa-si puna singuri stilpi stradali de electricitate, sa va inlaturati zapada singuri, cu calul si lama, si tot asa..si cind intrati pe alte drumuri asfaltate, sa platiti taxa de autostrada, caci asta e pt. voi…autostrada, baaaaa ! Primii din regnul vostru, pe autostrada.

  • Pro Berlogea

    Oare cat de prosti pot fi aia care se apuca de comentat fara sa inteleaga despre ce e vorba ?
    Berlogea (vecinul meu) a inteles ca primarul vrea sa faca trotuare. Cui plm sa foloseasca trotuarul (mame si fiice de Jude si dobitocul ala de mai sus, poate, dar nu garantez) din moment ce eu de 6 ani vin cu masina si la fel toti vecinii ? De unde plm ziceti voi de glod, ca avem piatra sparta, curata si ecologica !
    Gunoi ? Cata vreme ma.incaseaza primaria de gunoi, o sa il ia.
    Iluminat, deszapezit ? Platim taxe si impozite. Abia astept sa dea rasol cu ceva.
    Trebuie vazut daca foloseste cuiva trotuarul, altfel n-are decat sa asfalteze tot si gata.
    Daca e vorba de banii vostri cu care se asfalteaza strada mea, sunt binevenite si borduri de marmura de la Videanu.
    Daca e vorba de sifonat niste bani pe niste trotuare inutile, tot de banii vostri din impozite e vorba. Si asta a zis si dl. Berlogea : daca fraierul se inghesuie sa dea banul, de ce sa nu ia si el ( si noi, restul de pe strada ) cat mai mult ? Nu de alta, da’ cica e economie de piata si basca sunt si niste legi clare la expropriere.

  • tot berlogea

    bai pro berlogea,

    Deci vei avea si asfalt si trotuar. Neam de neamul tau n-a pupat asa ceva, sa iasa din curte durect in slapi pe strada, sa nu incalte gumarii din prispa..Si ce te costa ? ~ 3 m2 de cacat de pirloaga, unde nici pisica nu se poate urina. In rest, moka totul..si tot spui ca nu-ti convine, ca tu esti propritar.
    Si daca nu te-ai prins, trotuarul e pt. traficul pietonilor, a mamicilor cu copii, etc..nu te duce capu’ ? Asa de retard esti ? Cum ar fi daca-i merge pe Pacurari fara trotuar ? Uita-te tarane la ce indura pietonii pe sos. Rediu, unde toate mirlele isi lasa cazanele pe niste limbi de pamint numite ‘acces pietonal’..Asa ai vrea sa se plimbe copiii tai, tarane ? Printe masini ?
    Si sa fiu al dracu’, daca-s fi primar, nu v-as mai lua taxa aia da rahat de 200 lei/an pt. gunoi, si v-as lasa taranilor sa va duceti rahatu’ cu cazanele de volkswagen 500 000 km la bord, si sa vedem atunci cum e mai bine.

  • Degeaba asfaltează str. Mestecanis dacă nu asfaltează și pe str. Luminii,ca ne rupem mașinile,iar pe sensurile unice sunt parcate numai cadavre de mașini,unde e primaria și politia din VL sa aplice legea corespunzătoare. Totul va fi făcut fără cap veti vedea voi,și veți înghiți asa numita asfaltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *