Prima pagină » Titlurile zilei » Proprietarii din cartierul Armonia Park sunt îngropați în bălării! Afacerista Doina Cepalis nu a curățat terenul de lângă complexul cu 100 de case. Explicația investitorului: „Sunt în vacanță” – FOTO

Proprietarii din cartierul Armonia Park sunt îngropați în bălării! Afacerista Doina Cepalis nu a curățat terenul de lângă complexul cu 100 de case. Explicația investitorului: „Sunt în vacanță” – FOTO

26 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Locuitorii din cartierul Armonia Park, din comuna Miroslava, nu mai pot respira din cauza buruienilor crescute pe un teren de aproape 1 hectar, situat la intrarea în complex. Terenul aparține afaceristei Doina Cepalis. Pentru că nu a salubrizat parcela, riscă amenzi. Asociatul afaceristei promite că va interveni în câteva zile

O investiție anunțată de afacerista Doina Cepalis a provocat nemulțumiri în rândul locuitorilor din satul Valea Ursului, comuna Miroslava, județul Iași. În 2019, pe o suprafață de 10 hectare, Doina Cepalis și asociatul Narcis Bogdan Neculai au propus construirea unui număr de 140 de case individuale. Până acum au fost construite aproximativ 100, iar unele loturi de teren au fost vândute cu 53 de euro pe metrul pătrat. Mai precis, locuitorii din cartier au arătat că, pe un teren viran, aflat chiar la intrarea în cartier, nu s-au făcut lucrări de întreținere, buruiana depășind și înălțimea de 2 metri. În cursul zilei de sămbătă, 24 iulie 2021, reporterii „BZI” au verificat în teren situația. Suprafața este deținută tot de Doina Cepalis. Reclamanții au arătat că autoritățile ar fi trebuit să intervină și să amendeze proprietarul.

„În urmă cu aproximativ 3 ani se scria despre cum doi dintre cei mai serioși oameni de afaceri din Iași construiesc case în comuna Miroslava. Case au construit, dar serioși – nici pe departe! Acum, de ce nu vine nimeni să le verifice seriozitatea?! Cea mai mare mizerie este lângă o pădure protejată. Terenurile nu sunt curățate, la strada principală buruienile sunt la jumătatea pinilor, de altfel, protejați. Am făcut reclamații la Primărie și… nimic, ci doar amânări și reproșuri că nu am participat la acțiunea de ecologizare a pădurii Uricani, în condițiile în care plătim taxe și impozite și ei nu au să ne dea măcar containere, le cumpărăm din banii noștri”, a precizat un locuitor din cartierul de Armonia Park, de pe strada Mihail Sadoveanu.

Doina Cepalis nu știe nimic, asociatul spune că va interveni

Contactată telefonic, Doina Cepalis susține că va verifica situația în cursul acestei zile.

„Nu știu, o să văd luni (astăzi – n.r.). Sunt în vacanță. Da, e terenul meu. De unde să știu?! Sunt în vacanță!”, susține femeia de afaceri.

În schimb, Narcis Bogdan Neculai a explicat că a contractat o firmă specializată, dar intervențiile au fost amânate din cauza ploilor.

„Am vorbit cu firma care face curățenie, dar a plouat în ultima perioadă și nu s-a putut interveni. Am vorbit și la Primărie, și cu o doamnă care a sesizat situația. Vom face curățenie săptămână viitoare (saptămâna aceasta – n.r.). Este o suprafață de teren de 8.700 de metri pătrați. În acest moment nu mai avem teren la vânzare”, a declarat asociatul Doinei Cepalis.

În cartierul Armonia Park, toate străzile sunt acoperite cu piatră spartă, asfaltul nu a ajuns încă în complex. Până la închiderea ediției, Bogdan Neculai a revenit cu precizări.

„Am aflat că, sâmbătă seara, au fost cei de la firmă și au tăiat în proproție de 90 la sută. Mai au 10 la sută de făcut”, a menționat omul de afaceri.

La un moment dat, afacerista s-a asociat și cu Ștefan Popescu, controversat dezvoltator imobiliar din Iași.

Doina Cepalis a vândut afacerea cu scaune de la Pașcani

În 2020, Doina Cepalis a vândut cu suma de 10 milioane de euro grupul Te-Rox Prod, din Pașcani, suedezilor de la Holmbergs, grup în spatele căruia se află fondul de investiții FSN Capital. Grupul suedez are activități în producția de sisteme de siguranță pentru scaunele auto pentru copii și a avut afaceri de 325 de milioane de coroane suedeze (peste 30 de milioane de euro) în 2017.

Grupul suedez estimează o dublare a cifrei de afaceri, la peste 70 de milioane de euro. Holmbergs are o istorie de 80 de ani și, la fel ca și Te-Rox Prod, e prezent cu produsele sale (peste 13 milioane de scaune auto pentru copii) la nivel mondial. După preluare, a fost schimbată și denumirea societății în Holmbergs Safety System SRL. La un moment dat, Doina Cepalis a declarat că vrea să se extindă în domeniul transporturilor de mărfuri. În acest sens, a fost înființată și societatea NC Transport Logistic SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024