Prima pagină » Titlurile zilei » Proprietarii din blocurile Avicola au luat cu asalt Prefectura Iași! Vor să anuleze autorizația de construire a dezvoltatorului Călin Toma. Afaceristul: ”Aș putea să cer evacuarea lor. Voi fi mai puțin îngăduitor” – FOTO

Proprietarii din blocurile Avicola au luat cu asalt Prefectura Iași! Vor să anuleze autorizația de construire a dezvoltatorului Călin Toma. Afaceristul: ”Aș putea să cer evacuarea lor. Voi fi mai puțin îngăduitor” – FOTO

11 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Călin Toma vrea să construiască un bloc chiar în geamul proprietarilor care locuiesc în imobilele fostei ferme Avicola, din comuna Lețcani, județul Iași. Vecinii au apelat la ajutorul Prefecturii Iași în vederea anulării autorizației de construire. Au fost cazuri când demersurile reclamanților au avut finalizare

Scandalul de la blocurile Avicola, din comuna Lețcani, județul Iași, situate vizavi de reprezentanța Skoda, ia o nouă turnură. Cele peste 30 de familii care locuiesc în blocurile fostei ferme de păsări sunt nemulțumițe de investiția anunțată de dezvoltatorul imobiliar Călin Toma. La câțiva metri de geamurile proprietarilor, afaceristul a demarat un șantier pentru construirea unui imobil cu regimul de înălțime P+3, cu mențiunea că va fi o casă individuală. Mai degrabă, regimul de înălțime este caracteristic locuințelor colective, ceea ce presupune aglomerarea zonei. Mai mult, pe panoul informativ se aduce la cunoștință că amplasamentul se află în sat Căprița, comuna Lețcani, sat ce nu există în evidența autorității locale.

Proprietarii de la blocurile Avicola vor să anuleze autorizația de construire

Familiile menționate sunt organizate într-o asociație de proprietari. În cursul zilei de luni, 10.01.2022, asociația a depus o sesizare la Prefectura Iași prin care este solicitată desființarea autorizației de construire emisă pe numele T&C Trust Afaceri SRL, condusă de dezvoltatorul Călin Toma, de către Primăria Lețcani.

”Locuim în zonă de aproximativ 30 de ani, unde niciodată Primăria Lețcani nu a făcut nimic pentru noi, ne referim la canalizare, pavele, salubrizare, deși plătim taxe și impozite Primăriei. De aproximativ 5 luni, domnul Toma construiește un bloc cu trei etaje, deși în zonă avem trei blocuri cu două etaje. Solicităm în regim de urgență anularea autorizației de construire, având în vedere faptul că pe autorizația de construire scrie sat Căprița, comuna Lețcani, iar noi locuim la blocurile fostei Avicola. Dorim un control din partea Inspectoratului de Stat în Construcții, deoarece constructorul nu respectă distanța între proprietăți, acesta împrejmuind toate terenurile, atât din fața, cât și din spatele blocurilor noastre, fără a deține autorizație de construire”, se arată în petiția semnată de membrii asociației de Proprietari KM 10 Iași – Tg Frumos, care administrează blocurile Avicola din comuna Lețcani.

Nu este prima petiție primită de Prefectura Iași pentru anularea autorizațiilor de construire. Au fost cazuri când autorizația a fost desființată în instanță.

Călin Toma: ”Nu-mi place să mă cert cu nimeni”

Contactat telefonic de reporterii BZI, dezvoltatorul Călin Toma a precizat că va face plângere la Poliție. Afaceristul spune că terenul de lângă blocurile Avicol îi aparține și este ocupat de autoturismele vecinilor.

”Nu știu, și eu aș putea să le cer evacuarea. Nu au nicio bază legală. Am respectat cerințele solicitate de urbanism. Terenul este al meu. Fiecare face ce-i trece prin cap. Blocul lor este mai mare, distanța se poate verifica, se poate măsura cu ruleta. Dacă încep cu lucrurile astea, o să fac și eu plângere la Poliție. Au intrat pe o proprietate privată. Singura emoție este că nu-mi place să mă cert cu nimeni. Am să fiu și eu mai puțin îngăduitor”, a precizat Călin Toma.

Afaceristul este fratele lui Tudor Toma, implicat în alte scandaluri imobiliare prezentate în edițiile trecute ale BZI. A amenințat o bătrână din comuna Bârnova din cauza unei petec de pământ. Cei doi frați au fost implicați și într-un incident petrecut în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *